Golubac i Čajetina u programu Da ravnopravnost postane stvarnost
   4 Dec 2020, 10:05    Golubac    RTS    Elena Marjanović


Golubac i Čajetina u programu Da ravnopravnost postane stvarnost

Program Swiss PRO je u okviru javnog poziva „Da ravnopravnost postane stvarnost“ podržao 28 lokalnih samouprava među kojima su Golubac i Čajetina da realizuju projekte koji imaju za cilj osnaživanje mehanizama za rodnu ravnopravnost. Direktnu korist od ovih projekata će imati više od 5.000 građanki i građana.


Uz podršku Vlade Švajcarske vrednu više od 90.000 evra i doprinos lokalnih samouprava u iznosu od 25.000 evra biće realizovane aktivnosti koje doprinose povećanju učešća žena u procesu donošenja odluka, unapređenju položaja žena u lokalnoj zajednici, naročito žena na selu i pripadnica ranjivih grupa, kao i ekonomskom osnaživanju, zdravlju žena i borbi protiv rodno zasnovanog nasilja. Projekti su usmereni i na promociju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, kao i na unapređenje kompetencija lokalnih mehanizama. 



Podršku za jačanje rodne ravnopravnosti dobile su sledeće lokalne samouprave: Aranđelovac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bujanovac, Bojnik, Dimitrovgrad, Golubac, Ivanjica, Knić, Kosjerić, Kraljevo, Kragujevac, Kruševac, Ljubovija, Medveđa, Niš, Nova Varoš, Pirot, Rača, Raška, Sokobanja, Svrljig, Topola, Ćićevac, Ćuprija, Vladimirci i Zaječar, a korisnici projekata biće i stanovnici Čajetine i Vlasotinca.


Više informacija o svakom projektu dostupno je u prikazu rezultata javnog poziva na internet stranici programa Swiss PRO.
 
Projekti su odabrani u okviru javnog poziva koji je trajao od 10. septembra do 23. oktobra 2020. godine i bio otvoren za 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i regiona Južne i istočne Srbije.

Javni poziv je sprovoden u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opštna (SKGO).



Slične vesti

Udruženjima građana i crkvama pet miliona za programe od javnog interesa

19 Mar 2024, 12:43

Udruženja građana i crkve dobila su ukupno 5.000.000 dinara za realizaciju projekata i programa od javnog interesa. Ugovori…

Sedam udruženja realizovaće programe vredne oko pet miliona dinara

16 Mar 2024, 12:25

Grad Požarevac će i ove godine sufinansirati projekte i programe za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca.…

Golubačkim komunalcima 12 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture

20 Feb 2024, 13:44

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara u okviru Programa podrške…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista