GOLUBAC DOBIO  SVOJ  FESTIVAL CVEĆA
   4 May 2017, 21:32    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


GOLUBAC DOBIO SVOJ FESTIVAL CVEĆA

Po ugledu na druge susedne opštine i Golubac od ove godine ima svoj festival cveća.U organizaciji Turističke organizacije i Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević,a podpokroviteljstvom Opštine Golubac,u ovom gradu na Dunavu održan je Prvi majski festival cveća na kome je svoje cvećarske proizvode izložilo oko 30 proizvođača iz Golupca i drugih mesta iz opština Braničevskog okruga. Festival  je otvorio  zamenik predsednika opštine,Saša Marjanović.

             -Izuzetno mi je draga da vas vidim u ovolikom broju,da vam poželim dobrodošlicu u našem mestu i da izrazim zahvalnost kako proizvođačima,tako i izlagačima,što su i pore kiše,ostali sa svojim štandovima do kraja održavanja ove manifestacije.U ime Opštinske uprave želim Turističkoj organizaciji puno sreće da u narednim godinama bude još masovnije kako izlagača,tako i posetilaca,da Golubac ne živi samo nedelju dana,nego da bude prepoznatljiv i da dobije svoje mesto kao značajna turistička destinacija ovog dela Srbije,naglasio je Saša Marjanović.

Saša Marjanović            

Inicijativu za održavanje prvog festivala cveća pokrenuli su sami proizođača  iz ove podunavske Opštine, ovu ideju podržala je  i organizovala Turistička organizacija Golubac koja je u svoju turističku ponudu uvrstila i održavanje ove lepe privredno-turističke i kulturne manifestacije. 


             -Hvala svim proizvođačima koji se odazvali na poziv Turističke organizacije da uveličaju ovaj festival i da zajedno napravimo ovu našu prvu manifestaciju Majski festival cveća i nadam se da će  narednim godinama biti masovnija i obogatiti našu turističku ponudu. Drago mije što ste danas ulepšali Golubac i očekujem da će vaše cveće biti prisustno u mnogim domovima naših građana.a hvala i našoj Lokalnoj samoupravi na podršći održavanje ove lepe manifestacije,rekla je Jelena Petrović,vd direktora Turističke organizacije Golubac.


Jelena Petrović      

      Proizvođač cveća Slaviša Perić iz Češljeve Bare,u opštini Veliko Gradište,cvećarskom proizvodnjom počeo je da se bavi u poslednjie tri godine,ali je cveće u njegovoj porodičnoj bašti prisustno već skoro 15 godina.

Slaviša je redovan posetilac pijaca i ovakvih manifestacija na kojima prodaje svoje proizvode i kako kaže proizvodi oko 15o vrsta raznog sobnog i baštenskog cveća.


Slaviša Perić,proizvođač cveća iz Češljeve Bare  

     -Od malih nogu volim cveće i zato sam odlučio da ga proizvodim. U poslednjih tri godine povećao sam svoju proizvodnju u tri plastenika,a u mojem dvorištu i porodičnoj kući prisutno je već 15 godina.Većim delom  prodajem kod kuće,jer imam svoje stalne kupce,a učestvujem i  na raznim prodajnim manifestacijam kao i na pijacama u raznim mestima iz  opština Braničevskog okruga.Ono što je važno za proizvođača cveća je,da biljke budu zdrave i da kao takve prodaješ svojim mušterijama,kaže Slaviša.


knjige za najvrednije čitaoce 


Folklorni ansambl Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević'' Golubac 


mališani PU ,,Lasta'' Golubac 


cvetovi za prvi majski festival cveća u Golupcu

Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ iz Golupca nagradila je knjigama svoje verne čitaoce,a Folklorni ansambl ove kulturne ustanove i mališani Predškolsle ustanove ,,Lasta’’ izveli su prigodan kulturno-umetnički program.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

NOVI INFORMATIVNI TURISTIČKI CENTAR POŽAREVAC OTVARA VRATA ZA TURISTE

23 Apr 2019, 14:20

SVEČANO SU  OTVORENE NOVE PROSTORIJE TURISTIČKOG INFORMATIVNOG CENTRA  GRADA POŽAREVCA UZ PRISUSTVO DIREKTORKE…

OPŠTINA MALO CRNIĆE NA 41. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA

23 Feb 2019, 14:55

OPŠTINA MALO CRNIĆE  SE  NA 41. MEĐUNARODNOM SAJMA TURIZMA U BEOGRADU, PREDSTAVILA SAMOSTALNO SA JAKO ZANIMLJIVOM…

GRAD POŽAREVAC NA 41. SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

23 Feb 2019, 14:19

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA POŽAREVCA PREZENTOVALA JE SVOJE POTENCIJALE NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU. PREDSTAVLJENI SU…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaU OPŠTINI GOLUBAC ŽETVA PŠENICE…

Na žitorodnim poljima u Opštini Golubac padaju i poslednji otkosi pšenice. Prinosi…

18 Jul 2019, 19:48

DruštvoUHAPŠENI ZBOG NASILJA U PORODICI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su M. B. (1986) iz…

18 Jul 2019, 14:12

ZdravljeBEZ VEĆIH KONCENTRACIJA ALEGRENA…

TRENUTNE KONCENTRACIJE POLENA I DRUGIH ALEGRENA U VAZDUHU  NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA…

18 Jul 2019, 13:56

Kursna lista