GOLUBAC DOBIJA NOVU PLAŽU NA DUNAVU
   21 Oct 2019, 21:18    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


GOLUBAC DOBIJA NOVU PLAŽU NA DUNAVU

Početak radova na izgradnje  plaže i marine  na Dunavu,nastavak realizacije projekata u oblasti infrastrukture kao što je modernizacija  lokalne putne mreže u dužini od 16 kilometara i nastavak radova na izgradnji šetno-biciklističke staze od Golupca do Golubačke tvrđave  kao i izgradnja biblioterke u Golupcu,prioriteti su razvoja ove podunavske opštine do kraja i početkom naredne godine.Ovo je izjavio predsednik opštine dr Nebojša Mijović prilikom obilaska radova na izgradnji  i rekonstrukciji sportskih terena u Golupcu zašta je iz programa EU PRO i opštinske kase izdvokeno 17 miliona dinara.

            -Ovo je veliki kompleks sportskih terena koje gradimo u Golupcu,reč je o dva terena za tenis I teren za košarku sa novom podlogom kao I  dečije igralište za naše najmlađe sugrađane. U toku su radovi na rekonstrukciji   pozornice I uređenja terena I tribina na  postoječem  sportskom terenu koji je građen pre tri decenije.Sa mojim saradnicima obišao sam radove na izgradnji I rekonstrukciji ovih terena,mogu reći da smo zadovoljni sa dinamikom izvedenih radova I nadam se da će do kraja ovog meseca oni biti završeni I tereni pušteni na korišćenje.Vrednost radova iznosi oko 17 miliona dinara,veći deo ovih sredstava je iz programa EU PRO,a jedan deo novca izdvojeno je iz budžeta Opštine,kaže dr Nebojša Mijović,predsednik Opštine Golubac.

Svoj razvoj opština Golubac bazira u oblasti turizma,ekonomije i poljoprivrede. Sa Golubačkom tvrđavom, koja je obnovljena sredstvima EU, opština Golubac je vodeća turistička destinacija na Dunavu, a dodatna podrška EU omogućiće upotpunjavanje turističke ponude. Nastavljaju se radovi  na putnoj infrastrukturi, na izgradnji biciklističko-pešačke staze do tvrđave Golubački grad , a narednog meseca očekuje se i početak radova na izgradnji plaže na Dunavu u Golupcu kao I na rekontrukciji  postojeće marine .

Realizacijom planiranih projekata  u gradu Golupcu i u  naseljima  stvaraju se uslovi za  bolji život  građana. U protekle tri godine urađeno je više od  dvadeset velikih projekata koji su omogućili da Golubac postane značajna turistička destinacija na ovom delu Dunava i Srbiji
Lj.NastasijevićSlične vesti

ZAVRŠENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI STARIH I IZGRADNJI NOVIH SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU

13 Nov 2019, 12:10

Za investicije,socijalna davanja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac izdvojeno je oko 55 odsto…

DRŽAVNI SEKRETAR ZA OBRAZOVANJE DUŠAN KIĆOVIĆ OBIŠAO ZAVRŠENE RADOVE NA TOPLOJ VEZI U ŠKOLI U KUČEVU

5 Nov 2019, 20:42

Državni sekretar Ministarstva prosvete,nauke I tehnološkog razvoja Republike Srbije zadužen za osnovno obrazovanje …

17 MILIONA DINARA ZA IZGRADNJU SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU

12 Oct 2019, 19:10

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZanimljivostiLuksuzne destinacije za odmor…

Balkan je uvek važio za regiju prelepe prirode i gostoprimljivih ljudi. U poslednje vreme,…

20 Nov 2019, 16:14

ZanimljivostiPRVO MESTO ZA KUCEVLJANINA TIHOMIRA…

U utorak 19. novembra u Kulturnom centru Jagodina održana je 22. Smotra stvaralaštva…

20 Nov 2019, 15:15

KulturaIZLOŽBA OKUPIRANI POŽAREVAC 1941…

ISTORIJSKI ARHIV POŽAREVAC PREDSTAVLJA IZLOŽBU „OKUPIRANI POŽAREVAC 1941-1944 –…

20 Nov 2019, 13:42

Kursna lista