GOLUBAC: U letnoj akciji purikupljeno 20 jedinica krvi
   14 Aug 2020, 13:51    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


GOLUBAC: U letnoj akciji purikupljeno 20 jedinica krvi

U organizaciji  Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Golubac,u transfuziološkom  autobusu koji je bio parkiran ispred hotela,u centru Golupca,održana je Treća letnja  akcija dobrovoljnog  davalaštva krvi.

Institut za transfuziju krvi Srbije u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Opštinskim organizacijama Crvenog krsta  već 16 godina organizuju Letnju kampanju u cilju promocije dobrovoljnog davalaštva krvi i obezbeđivanja dovoljnih količina ove dragocene tečnosti u letnjem periodu. Akcija  je održana u uslovima pandemije virusa COVID 19, zbog čega su  bile preduzete sve obavezne mere zaštite, koje podrazumevaju: dezinfekciju prostora i ruku, merenje temperature, nošenje maski, kao i ograničen broj ljudi na određenom mestu u istom trenutku.
 Na akciju je došlo 27 potencijalnih davalaca, ali je iz medicinskih razloga odbijeno njih sedmoro,tako da je prikupljeno 20 jedinica krvi.

      U Crvenom krstu Golubac zadovoljni su ovom akcijom u kojoj je prikupljeno 20 jedinice ove dragocene tečnosti.   Veoma je važno da se  i u ovako složenoj epdemiološkoj  situaciji obezbede dovoljne zalihe ove dragocene tečnosti, koja život znači, za kojom inače u letnjim mesecima postoji  povećana potreba.    
     
        -Da za humanost nikad nije kasno, govori podatak da je danas po prvi put krv dala osoba od 60 godina. Takođe, ohrabrujuća je činjenica da je ova akcija bila uspešnija od prethodne. Ovim putem Crveni krst Golubac se zahvaljuje svim plemenitim ljudima koji su se odazvali akciji, kao i svim saradnicima i volonterima", izjavila je sekretarka Crvenog krsta Golubac Dina Čučković.

          Rezerve krvi koje su u  akciji prikupljene biće korišćene za potrebe lečenja  sugrađana i građana na klinikama i zdranstvenim ustanovama u Srbiji.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

GOLUBAC: Daj krv,jer jedna kap može da promeni sve!

12 Aug 2020, 17:36

CRVENI KRST GOLUBAC U SARADNJI SA INSTITUTOM ZA TRANSFUZIJU KRVI SRBIJE, U ČETVRTAK, 13. AVGUSTA, TEKUĆE GODINE, ORGANIZOVAĆE …

REDOVNA AKCIJA DAVALAŠTVA KRVI U GOLUPCU

4 Aug 2020, 14:23

CRVENI KRST GOLUBAC U SARADNJI SA INSTITUTOM ZA TRANSFUZIJU KRVI SRBIJE, U ČETVRTAK, 13. AVGUSTA, TEKUĆE GODINE, ORGANIZOVAĆE …

REDOVNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

3 Aug 2020, 13:16

Požarevac i tokom 16. Letnje kampanje prednjači po broju jedinica krvi koje prosledi Institutu za transfuziju krvi.

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoTribina "Niste sami"…

Četvrta tribina u 2020. godini, u okviru kampanje "Niste sami", održana  je…

29 Sep 2020, 12:54

DruštvoUskoro u Požarevcu savetovalište…

U Požarevcu će biti formirano savetovališta za brak i porodicu. Savetovalište…

29 Sep 2020, 12:52

DruštvoJP Toplifikacija priprema toplifikacioni…

U JP Toplifikacija Požarevac u toku su aktivnosti za početak grejne sezone. S bzirom na nastupajući…

29 Sep 2020, 12:51

Kursna lista