GODIŠNJI ODMOR UZ ZDRAVU HRANU, KULTURNE,SPORTSKE I TURISTIČKE SADRŽAJE
   14 Feb 2017, 8:18    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


GODIŠNJI ODMOR UZ ZDRAVU HRANU, KULTURNE,SPORTSKE I TURISTIČKE SADRŽAJE

Opština Golubac ,koja se  s pravom, može svrstati među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu.na ovogodišnjem 39.Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se održava od 23 do 26-ovog meseca  predtaviće  svoju turističku ponudu, u prvom redu Golubačku tvrđavu i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava, Golubački kotlić kao  i aktivan odmor u prirodi.
          -Ove godine imaćemo  posebno svoj štand na kome ćemo predstaviti posetiocima sajma  našu bogatu turističku ponudu koja se sastoji iz nekoliko segmenata.Pored našeg brenda,Turističke tvrđave,predstavićemo naše značajne manifestacije na jedan poseban način,kroz prizmu mladih naših stvaraoca  i kako oni kao promoteri  vide svoj grad Golubac. Ove godine,prvi put na  sajmu predstaviće svoju  aktivnost i ponudu za odmor i rekreaciju i Biciklistički klub Golubac ,kaže vd dužnosti  direktora Turističke organizacije,Jelena Petrović.
          Izgradnjom  biciklističke staze od Vinaca do Golubačke tvrđave I staze za planinski biciklizam ,za opštinu Golubac predstavlja značajnu turističku ponudu i u narednom periodu ovaj kraj postaće značajna turistička destinacija u Braničevskom okrugu i Srbiji.
          Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno i u prirodi za njih ovo idealna destinacija na kojoj se nalazi  i svetski poznat nacionalni park Đerdap, koji se prostire na 64.000 hektara, uz bogatu floru i faunu i obilje lekovitog bilja.    
Gosti na raspolaganju imaju mnogobrojne staze za šetanje, od kojih mnoge vode do vodopada i virova, do Gvozdenih vrata sa četiri klisure i tri kotline. Usput će naići i na 15 vidikovaca, sa kojih se pružaju prelepi, panoramski pogledi. Tu su i klisura Gospođin vir i kanjon Brnjičke reke, čije se bočne stene uzdižu do 300 metara visine, sa oko 11 kilometara šetnih staza.
        -Mi smo početkom ove godine, u zimskom terminu,imali  dva značajna događaja,to su Hajka na šakala iz peščare u Braničevu I džipijada u Golupcu.Naša ponuda prvenstveno  je bazirana  za letnji period, a to je Sajam Dunava,Golubački kotlić,jedrenje, Međunarodna veslačka regata i odmor u prirodi,istakla je  Jelena Petrović.
          Nikako ne treba propustiti obilazak Golubačkog grada i manastira Tumane. U samom gradu gosti imaju sve uslove za sportove na vodi, naročito za jedrenje, jer je ovaj deo Dunava najpovoljniji za jedriličare i ima najbolje regatno polje.Tu su i brodići za krstarenje i jednodnevne izlete, koji se organizuju prema željama gostiju. Raznovrstan je i izbor smeštaja, počev od hotela „Golubački grad“ na obali Dunava, preko soba i apartmana u privatnim kućama u Golupcu, Dobri, Vincima i Usiju, do drvenih kućica u naselju Čezava       
          Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa svojim Homoljskim planinama i  snegotinskim Crnim vrhom, klisurama, izvorima i vodopadima.Veliki turistički potencijali ovog kraja su značajna destinacija kako za turiste tako i za buduće investitore.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

Turistički radnici u Golupcu uređuju prostor oko kupatila Miloša Obilića u selu Dvorište

6 Apr 2024, 10:20

Turistička organizacija Golubac organizovala je dve  radne akcije čišćenja i uređenja prostora  ,,Kupatilo…

Paketići za 250 mališana od Turističke organizacije Grada Požarevca

28 Dec 2023, 13:46

Tradicionalna podela paketića najmlađim sugrađanima i ove godine je organizovana u Sportskom centru Požarevac. Podeli paketića…

Za TO zlatibor Turistički cvet, TO Golubac drugo mesto

26 Dec 2023, 15:18

Najznačajnija nagrada u turizmu Srbije „TURISTIČKI CVET“ je dodeljena 38. put najboljima i najzaslužnijima za…

Postavite komentarPretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSesije za poslodavce - sve o subvencijama,…

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Požarevac organizuje sesije sa poslodavcima…

13 Apr 2024, 12:19

DruštvoUčenici Ekonomsko-trgovinske škole…

Ema Mišić, Sofia Urošević i Mihailo Stanković osvojili su prvo mesto na takmičenju,…

13 Apr 2024, 12:14

DruštvoPojačana kontrola saobraćaja uoči…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu…

13 Apr 2024, 11:57

Kursna lista