Glavni putevi u Srbiji očišćeni, prilazi zimskim centrima prohodni
   20 Jan 2024, 10:28    Beograd    rts    Elena Marjanović


Glavni putevi u Srbiji očišćeni, prilazi zimskim centrima prohodni

Putari su spremno dočekali sneg, a stanje na putevima je uredno, kaže Zoran Stojisavljević iz "Puteva Srbije". Prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.


Putevi u Srbiji su uredno sređeni i očišćeni, a saobraćaj se odvija redovno i normalno, rekao je za Tanjug izvršni direktor Sektora održavanja puteva prvog i drugog reda "Puteva Srbije" Zoran Stojisavljević.


Prema njegovim rečima, bilo je angažovano 392 vozila, kamiona, snegočistača i oko 180 građevinskih mašina, koje trenutno raščišćavaju puteve trećeg prioriteta. Reč je o putevima u brdsko-planinskim i ruralnim delovima zemlje, koji će, kako kaže, u toku dana biti očišćeni.


Navodi da je u Beogradu napadalo oko 10 centimetara snega, a da se "Putevi Srbije" trude da svoj posao odrade kako treba, profesionalno i da pripreme puteve za normalno odvijanje saobraćaja.


Stojisavljević je podsetio na najavu meteorologa da se u narednom periodu očekuje hladno i stabilno vreme, bez padavina, sa temperaturama do plus četiri stepena i dodao da to neće bitno uticati na prohodnost puteva.


Sneg u raskvašenom stanju na pojedinim putevim


Na putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kosova, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Zaječara.Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.


Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.


JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. Apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.Slične vesti

Zabelelo se pod Čačalicom

9 Jan 2024, 12:17

U Požarevcu je pao prvi konkretniji sneg ove zime. Putevi u gradu su prohodni, a vozačima se svakako preporučuje dodatan…

Zima počinje u petak 22. decembra, pred nama je najduža noć

21 Dec 2023, 12:42

Rano ujutru, tačno u četiri časa i 27 minuta, u petak, 22. decembra, dolazi nam zima. Trajaće 88 dana, 23 sata i 39 minuta,…

Stigli snežni dani - zabelele se planine, Goč bez struje

25 Nov 2023, 10:05

U mestu Rudno, na obroncima Golije, napadalo je do 20 centimetara snega. Sneg visine 30 centimetara i na Goču, gde zbog…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSesije za poslodavce - sve o subvencijama,…

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Požarevac organizuje sesije sa poslodavcima…

13 Apr 2024, 12:19

DruštvoUčenici Ekonomsko-trgovinske škole…

Ema Mišić, Sofia Urošević i Mihailo Stanković osvojili su prvo mesto na takmičenju,…

13 Apr 2024, 12:14

DruštvoPojačana kontrola saobraćaja uoči…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu…

13 Apr 2024, 11:57

Kursna lista