Gde živi čuveni škotski kuvar Gordon Remzi
   18 Jan 2023, 12:51    Beograd    RTS    Marija Vajner


Gde živi čuveni škotski kuvar Gordon Remzi

Gordon Remzi, čuveni škotski kuvar, kulinarski kritičar, pisac i vlasnik mnogobrojnih restorana koji su 15 puta nagrađivani Mišlenovim zvezdicama, živi na dva kontineta i poseduju nekoliko luksuznih nekretnina.

Svoju popularnost Gordon Remzi je stekao kao domaćin i voditelj kulinarskih TV emisija, Paklena kuhinja i Master šef i jedan je od najpoznatijih stanovnika Kornvola, a njegov portfolio nekretnina uključuje kuće na dva različita kontinenta. Pre nekoliko godina, posedovao je tri kuće u Kornvolu – uključujući dve samo nekoliko kilometara udaljene jedna od druge.



Procenjuje se da kuće koštaju ukupno 11 miliona funti, dok se veruje da je neto vrednost zvezde Paklene kuhinje 157 miliona funti. Od početka pandemije kovida, Remzi je većinu vremena provodio na svom imanju u Roku, Kornvol, koje ima zadivljujući bazen i pogled na ušće reke Kamel.



Remzijeva kuća u Londonu nalazi se u Vandsvortu, na jugu glavnog grada Velike Britanije. Ima ogromnu kuhinju, koja je prikazana u emisiji Si-Bi-Bi-Sija Matilda i Remzijeva banda, u kojoj je najmlađa ćerka Remzijevih isprobavala recepte, i veliku baštu. Vrednost ove kuće iznosi oko sedam miliona funti.

Prošle godine, Remzi je dobio dozvolu od gradske službe da četiri spavaće sobe na prvom spratu objekta pretvori u jednu ogromnu glavnu spavaću sobu sa dva kupatila i garderobom.



Remzi je svoju kuću na Bel Eru kupio 2012. godine. Pričalo se da ga je kuća, koja ima neverovatan pogled, koštala 6,75 miliona dolara. Vila je potpuno bela sa tamnim žaluzinama i vratima. Ima veliki hodnik, nekoliko kupatila, uključujući mermernu kadu i teretanu.


Pored nekretnina, Gordon Remzi poseduje nekoliko izuzetno skupih automobila, kolekciju skupih satova i nekoliko restorana širom sveta.



Slične vesti

Srpska kuća na Olimpijadi u Parizu, Čadež: Pokazaćemo inovativnu i kreativnu Srbiju

23 Feb 2024, 9:56

Na Olimpijskim igrama u Parizu Srbija će se predstaviti projektom Srpska kuća. Želimo da predstavimo Srbiju kao inovativnu,…

Vatra progutala kuću Đurića na Pešteri, 17 dana kasnije raduju se novom domu

23 Dec 2023, 11:03

Nevolja koja je zadesila petočlanu porodicu Marka Đurića, kada je 5. decembra vatrena stihija progutala njihovu kuću i sve…

Evo nekoliko modernih rešenja za uređenje enterijera

23 Mar 2022, 9:01

Svako od nas drugačije zamišlja kako bi trebao da izgleda njegov idealni dom i šta je pom pitanju potrebno…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista