FUDBALERI BARIČA ŠAMPIONI  U OPŠTINSKOJ FUDBALSKOJ LIGI GOLUBAC
   28 May 2019, 22:18    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


FUDBALERI BARIČA ŠAMPIONI U OPŠTINSKOJ FUDBALSKOJ LIGI GOLUBAC

Borba za bodove u Opštinskoj fudbalskoj ligi Golubac je završena. Šampionsku titulu  osvojio je Fudbalski klub ,,Barič’’ iz Bariča  koji je posle 12 godina tavorenja u Opštinskoj ligi Golubac  uspeo da bude na čelu tabele i tako stekne pravo da u baražu  ponovo se vrati u Međuopštinsku fudbalsku ligu.


Fudbalski klub ,,Barić’’ kao naslednik Fudbalskog kluba ,,Napredak’’ je pored Međuopštinske  bio i član Braničevske okružne  fudbalske lige.U polsednjem kolu prvenstva  Opštinske fudbalske lige Golubac,Fudbalski klub ,,Barič’’ ugostio je ,,Električar’’ iz Šuvajića  gde je slavio pobedu od 3:1. Kao šampionu Opštinske fudbalske lige Golubac predsednik Fudbalskog saveza opštine Golubac Boban Trifunović uručio je fudballskom klubu ,,Barič’ pobednički pehar.


          -Fudbalska ekipa ,,Baič’’ iz Bariča osvojila je prvo mestu u Fudbalskoj ligi opštine Golubac,u kojoj je učestvovalo šest ekipa.Oni su zasluženo osvojili prvo emstu i tako stekli pravo da učestvuju u baražu za popunu međuopštinske fudbalske lige.Što se tiče,rada Fudbalskog saveza opštine Golubac,kao i sve druge sredine u našem okruženju,ima problema sa odlivom mladih ljudi i sve je teže u naseljima da formiraju ili obnove rad fudbalski klubovi.Iako je tradisija veoma bogata po pitanju fudbalskih ekipa na području opštine Golubac,kada je u svakom naselju postao Fudbalski klub,danas u 24 naselja postoje deset klubova ,od kojih su šest u Opštinskoj,tri u Međuopštinskoj i jedan u Okružnoj ligi,kaže dr Boban Trifunović,predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Golubac.
 
Zbog učešća malog broja fudbalskih klubova u Opštinskoj fudbalskoj ligi Golubac,uveden je plej-off kako bi prvenstvo bilo regularno i klub koja osvoji prvo mestu mogao da bez problema učestvuje u baražu za popunu Međuopsnske fudbalske lige.


           -Nije bilo nekih većih problema u proteklom prcvenstvu,nažalost učestvovalo je samo šest ekipa,pa smo morali da uvedemo pleof od četiri prvoplasirane ekipe.Igralo se svako sa svakim i evo ovom poslednjom utakmicom u Bariču došli smo kraja takmičenja,gde je prvo mesto osvojilla domaća ekipa.Imali smo samo malih problema sa sudijskom trojkom jer nije bilo dovoljav broj sudija. Za naredno prvenstvo radimo na organizovanju kurseva za sudije,pa se nadam da će ćemo imati dovoljan broj sudijskog kadra za suđenje utakmica,naglasio je Zoran Ćirković,direktor Opštinske fudbalske lige Golubac.


Fudbaleri iz Bariča  ovu takmičarsku zezonu završili su kao prvaci Opštinske fudbalske lige sa 14 pobeda,dve nerešeno i jednu izgubljenu utakmicu.


        -Uz dosta muke i napora stigli smo do cilja koji smo planirali pre početka prvenstva da budemo prvi,što smo i ostvarili.Predstoji nam još jedna velika borba u baražu za ulazak u Međuopštinsku fudbalsku ligu,ulazimo sa velikim ambicijama,kako bi vratili Fudbalski klub tamo gde mu je mestogde je bio godinama unazad,povratak u Međuoptinsku i Okružnu fudbalsku ligu,obećava trener Vladimir Ilić.


Uz punu podršku meštana i Mesne zajednice,Fudbalski klub ,,Barič’’ ima šanse da se ponovo  vrati na mesto gde je pre deceniju ipo bio u Međuopštinsku i Braničevsku fudbalsku ligu.

          -Mesna zajednica je svojim aktivnostima prepoznala u upravi Fudbalskog kluba i u fudbalerima koji trenutno kod nas.Ima ih iz našeg sela kao i sa strane,tako da ekipa ima dobar potencijal koji može na najbolji način da sačuva  fudbal u Bariču,predstavi selo i ukoliko nas posluži sportska sreća u baražu,što nas čeka još jedan korak do plasmana u Međuopštinsku ligu i nadam se, i verujem u te momke da oni mogu da ponove uspeh. Osvajanjem prvog mesta u Opštinskoj fudbalskoj ligi Golubac je uspeh za celo selo,kaže Marjan Đokić,predsednik Mesne zajednice Barič.


Baričani će se u baražu  za ulazak u Međuopštinsku fudbalsku ligu boriti sa pobedničkim ekipama iz Opštinskih liga,Kučeva, Velikog Gradišta i Požarevca.
Lj.NastasijevićSlične vesti

Poklon za male fudbalere iz škole Mladog radnika

16 Nov 2020, 12:40

Gradski fudbalski savez Požarevac poklonio je fudbalske lopte mališanima iz škole fudbala Mladog radnika.…

Rudar se vraća na velika vrata

26 Oct 2020, 11:58

OPK Rudar 2001 iz Kostolca polako se vraća na ligašku status slavnog itoimenog predhodnika Zahvaljujući kadetima,…

FK "Mladi radnik" pobednik finala KUP-a Požarevac

22 Oct 2020, 10:22

Ubedljivu pobedu sa rezultatom 4:0 odneo je FK “Mladi radnik 1926” u Finalu KUP-a na utakmici odigranoj protiv…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : Skoro 550 novih…

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac 549 novih slučajeva korona virusa…

28 Nov 2020, 18:45

ZdravljeGrad finasira dodatni broj lekara…

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca obratio se javnosti, prvi put nakon progašenja…

28 Nov 2020, 13:28

DruštvoCrveni krst Golubac podelio novčanu…

Crveni krst Golubac u saradnji sa Crvenimm krstom Srbije, koji je  potpisao ugovor sa…

28 Nov 2020, 12:08

Kursna lista