FSS se žali FIFA na Briha, VAR, Šaćirijeve kopačke, albanskog  orla
   23 Jun 2018, 11:50        B92    Maja Kostić


FSS se žali FIFA na Briha, VAR, Šaćirijeve kopačke, albanskog orla

Poptredsetnik FSS Savo Milošević i generalni sekretar Saveza Jovan Šurbatović potvrdili su da će uložiti žalbu FIFA zvog tendencioznog suđenje Feliksa Briha, ali i provokacija albanskih fudbalera i navijača na meču sa Švajcarskom u Kalinjingradu.   Srbija je izgubila od Švajcarske 2:1 posle preokreta, a meč je obeležio detalj iz 66. minuta kada je Nemac Brih svirao Aleksandru Mitroviću faul u napadu, iako su ga u tom trenutku istovremeno držala dvojica protivničkih igrača u svom kaznenom prostoru.

"Sve je jasno, već smo obavili dosta razgovora, zvanično smo uputili žalbu i protest FIFA na suđenje. Ne očekujem neke spektakularne odluke, ali mi imamo još jednu utakmicu i nećemo se tako lako odreći osmine finala. Neka je Brazil sto puta, ali igrao je protiv Švajcarske i Kostarike i nije nešto bio dominantan u odnosu na njih više od nas. I protiv njih se može igrati. Ali ako ćemo ponovo da pričamo o osvim stvarima i protiv Brazila onda je besmisleno", rekao je Milošević.

Na priču Miloševića nadovezao se Šurbatović koji je objasnio zbog čega će FSS sve da se žali FIFA i šta očekuje od toga.

"Mi imamo dva sata posle utakmice da najavimo žalbu, mi smo to uradili. U stalnom smo kontaktu sa lokalnom kancelarijom FIFA. Naš stručni tim u Beogradu priprema analizu cele utakmice. Nije u pitanju samo penal. Žalbu ćemo predati u roku, još sutra i javno ćemo je objaviti. Ono što nemamo je jednak trerman. Pre samog početka utakmice smo se žalili na nastup Šaćirija koji je na kopačkama imao zastavu tzv. države Kosovo. Uložili smo prigovor, tražili da promeni obuću. To je očigledna politička provokacija, igrali smo protiv Švajcarske, a ne protiv Kosova. Oni su nam odgovorili da prema propisima ima pravo da nastupi. Takođe smo uočili neke zastave kojima nije mesto, poreza koji su provocirali. Mi smo kažnjeni za utakmicu protiv Kostarike, koja je bila mirna, bez ikakvih incidenata naših navijača, 10.000 franaka zbog male zastave koja se pojavila 45 minuta pre utakmice na minut. Sada čekamo da vidimo kako će reagovati FIFA na kopačke Šaćirija, na dvoglavog albanskog orla na tribinama, proslava gola je takođe skandalozna. FIFA nema isti tretman za sve. Naravno da ne očekujemo da FIFA izbaci Švajcarsku, to nije realno, ali moramo da zaštitimo naš integritet. Šta nas očekuje protiv Brazila ako imamo ovakvav tretman u prve dve utakmice. Oštećeni smo za penal i u prvoj utakmici. Čemu onda taj VAR ako se selektivno primenjuje?", istakao je Šurbatović.



Slične vesti

Lopte za klubove u Braničevskoj okružnoj ligi

7 Mar 2024, 10:28

Fudbalski savez regiona Zapadna Srbija obezbedio je po pet oficijelnih fudbalskih lopti saveza za klubove iz Braničevske…

Potpisan ugovor o saradnji između FK "Tron" i FK "Partizan"

6 Mar 2024, 11:15

Fudbalski klub i škola fudbala „Tron“ iz Požarevca i Fudbalski klub „Partizan“ potpisali…

Prijateljska utakmica kadeta Mladog radnikai i kineskog Dongjun Sports

17 Jan 2024, 13:53

Na terenu trenažnog centra „Velibor Vasović“ Požarevac, odigrana je prijateljska utakmica između kadeta Mladog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista