FORMIRANO UDRUŽENJE ISKRA  ZA POMOĆ OBOLELIMA OD RAKA
   21 Sep 2018, 20:16    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


FORMIRANO UDRUŽENJE ISKRA ZA POMOĆ OBOLELIMA OD RAKA

U Kučevu je pre nekog vremena  pokrenuta inicijativa za formiranje Udruženja za podršku obolelima od raka "Iskra", formiran je inicijativni odbor koji je organizovao i održavnje osnivačke Skupštine na kojoj je za prvog predsednika  udruženja izabran dr Ivan Rajčić  kao i    Upravni odbor koji čine  Dragica Seka Radak ,Marija Kovačević, Miloš Petrović i Danijela Golubović.


U svom  programa rada i aktivnosti ,novoizabrani predsednik Udruženja ,,Iskra’’dr Iva Rajčić je istakao važnost osnivanja jednog ovakvog Udruženja, posebno uzimajući u obzir da u Srbiji postoji samo 14 sličnih, kao i o planovima za dalje aktivnosti.Direktorka Doma zdravlja dr Emina Perić govorila je o značaju donacije Japana u vidu mamografa i ultrazvuka kao i da je   sama zdravstvena ustanova , uspela da obezbedi rad  jednog specijaliste- radiologa.
         Ispred lokalne samouprave skupštini  je prisustvovao član Opštinskog veća Miloš Petrović koji je u svom obraćanju istakao da će Udruženje moći da računa na svaku vrstu pomoći i podrške lokalnih vlasti. Odmah nakon osnivanja Udruženje za podršku obolelim od raka “Iskra” Kučevo, počelo je sa svojim aktivnostima.

Tako su  predstavnice Udruženja, dr Emina Perić i Dragica Radak, na poziv Ženskog centra “Milica” I Udruženja građana za borbu protiv raka jajnika “Progovori i ti” Iz Vrnjačke Banje prisustvovale  završnoj  večeri Trećeg Foruma pacijenata “Progovori i ti”, projekta realizovanog  uz podršku RTS i Ministarstva zdravlja Republike Srbije u sklopu nacionalne kampanje “Rak je izlečiv” koji je održan  u Vrnjačkoj Banji  I predstavljao je  rezultat višemesečnog rada predstavnika udruženja sa stručnjacima za javni i medijski nastup iz Instituta Main Point.


Na ovom forumu u Vranjačkoj Banji čule su se priče o borbi, neodustajanju i veri u ozdravljenje. Kroz ispovest o borbi sa bolešću učesnici ovog foruma u Vrnjačkoj Banji  jednoglasno su  poručili - mi smo dokaz da je bolest izlečiva ako se otkrije na vreme.

Udruženja pacijenata ulaze u još jednu borbu. Da svi oboleli od karcinoma dobiju pravo na produženu rehabilitaciju.
 
Lj.Nastasijević
Izvor:Portal e-Kučevo
 
 Slične vesti

ZAKAZIVANJE LEKARSKIH PREGLEDA PREKO MOBILNE APLIKACIJE

30 May 2018, 12:45

Ministarstvo zdravlja omogućilo je građanima koji imaju pametne telefone da zakažu lekarske preglede i preko aplikacije…

ŠOK Preminula žena inficirana virusom HIV posle transfuzije krvi u Vojvodini

11 Dec 2017, 20:39

Žena sa teritorije Južnobačkog okruga, zaražena ove godine HIV virusom putem transfuzije krvi, preminula je od posledica…

U SRBIJI POLA MILIONA PREGRMELO GRIP, A JOŠ NIJE KRAJ

4 Feb 2017, 23:48

Broj obolelih je gotovo četiri puta veći od 132.860 koliko je zvanično prijavljeno, a prerano je za zaključak…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNA ZADOVOLJSTVO GRAĐANA, DAN ZA…

ODRŽANA JE AKCIJA DAN ZA ZDRAVLJE U TRŽNOM CENTRU STOP SHOP U POŽAREVCU. Dan za zdravlje…

17 Aug 2019, 14:05

DruštvoPROCENA GRAĐEVINSKE VREDNOSTI…

Procena građevinske vrednosti nepokretnosti u javnoj svojini JE INFORAMACIJA NAMENJENA GRAĐANIMA…

17 Aug 2019, 14:00

PolitikaMakedonski med i krompir od danas…

Počevši od danas makedonski krompir i med ne mogu da se izvoze na teritoriji KiM, prenosi…

17 Aug 2019, 13:40

Kursna lista