FESTIVAL EKO I TURISTIČKOG  FILMA U VELIKOM  GRADIŠTU
   22 Aug 2017, 10:55    Veliko Gradište    Opština Veliko Gradište    Ljubiša Nastasijević


FESTIVAL EKO I TURISTIČKOG FILMA U VELIKOM GRADIŠTU

U Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru od 27.avgusta,pa do  1-og septembra ove godine,održava se Deveti po redu festival turističko-ekološkog filma ,,SILAFEST 2017.’’Na festivalu biće prikazano 67 najboljih ostvarenja,a značaj festivalu daće i poljski producent i režiser Žbignjev Žmudski,dobitnik Oskara za animaciju filma ,,Petar i vuci’’ koji je ujedno i predsednik žirija SILAFEST-a.
 
              Deveti međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST 2017 održaće se u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru  od 27.-og ovog meseca, do prvog septembra. SILAFEST je deo programa filmskih festivala  CIFT koji u ime  Svetske turističke organizacije  okuplja najbolje filmove u svetu kao što je  Njujork, Los Anđeles, Varšava, Berlin, Kan, Porto, Beč, IstanbuL. Međunarodni komitet za festivale turističkog filma CIFT festival u Velikom Gradištu uvrstio je među 12 najprestižnijih takvih festivala u svetu. 


               Ova jedinstvena ekološko i turistička manifestacija na našim prostorima, okupiće desetine, režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade. Naime, od 180 pristiglih filmova selekciona komisijja je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 67 najboljih ostvarenja.

organizatori i nagrađeni autori pedhodnog festivala SILAFEST u Velikom Gradištu

              Izuzetan značaj ovogodišnjem festivalu daće i poljski producent i režiser Zbignjev Žmudski, dobitnik Oskara za animaciju filma “Petar i vuci” 2008. godine. koji je ujedno i Predsednik žirija. Ovo je izuzetan slučaj da je jedan “oskarovac” član nekog filmskog žirija u Srbiji..
             Povodom održavanja SILAFESTA u Velikom Gradištu, u četvrtak 24.avgusta u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu, održaće se konferencija za medije na kojoj će, o svim detaljima, filmskom programu, pratećim manifestacijama i brojnim gostima festivala na press-konferenciji, govoriti,Slađan Marković, zamenik predsednika opštine Veliko Gradište,Vladimir Pavković, odnosi sa javnošću Visoke turističke škole strukovnih studija, partnera festivala,Vladimir Racović, muzičar i kompozitor, i članovi žirija,Ljiljana Čerović, Turistička organizacije Srbije i Boško Savković, izvršni producent festivala.

            Organizatori i pokrovitelji Silafesta su Opština Veliko Gradište, Ministarsto trgovine, turizma i telekomunikacija, Turistička organizacija Veliko Gradište, Turistička organizacija Srbije, Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda, i drugi.
 
 Lj.Nastasijević
Izvor:Opština Veliko Gradište
                                                             Slične vesti

Veče nagrađivanih kratkih filmova mladih domaćih autora

7 Feb 2024, 19:45

U velikoj sali Centra za kulturu Požarevac u ponedeljak 12. februara rezervisan je za Veče nagrađivanih kratkih filmova…

Maja Gojković potpisala trogodišnji pilot projekat Saveta Evrope za podršku TV serijama

24 Oct 2023, 12:20

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković potpisala je danas Sporazum između Ministarstva kulture i Saveta…

Vladimir Paskaljević: Ispunjavamo očevu želju snimajući film "Mačiji krik"

13 Oct 2023, 13:32

U Požarevcu se privodi kraju snimanje filma „Mačiji krik“ po scenariju Gorana Paskaljevića i Đorđa Sibinovića.…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaKukuruz zauzeo primarno mesto…

Nedelja za nama na Produktnoj berzi donela je pad prometa od 24,31% u odnosu na prethodnu.…

20 Jul 2024, 11:55

KulturaŽeljko Vasić održao koncert na…

Koncert Željka Vasića na Trgu oslobođenja u Požarevcu je poklon Ministarstva bez portfelja…

20 Jul 2024, 10:59

DruštvoViše od 12.000 ljudi zamenilo…

Pred Vladom Srbije je veliki zaokret u politici prema agraru, ističe za RTS Milan Krkobabić,…

20 Jul 2024, 10:52

Kursna lista