FESTIVAL CVEĆA I MEDA OTVORIO TURISTIČKU SEZONU U OPŠTINI VELIKO GRADIŠTE
   7 May 2019, 23:28    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


FESTIVAL CVEĆA I MEDA OTVORIO TURISTIČKU SEZONU U OPŠTINI VELIKO GRADIŠTE

Proizvođači i  ljubitelji cveća i pčelarskih proizvoda  okupili se  posle Kusica,dan kasnije juče i u Velikom Gradištu  na 16. Festivalu cveća i meda, izložbeno-prodajnoj manifestaciji posvećenoj kućnom i baštenskom cveću i pčelarskim proizvodima.

Ovaj, tradicionalni 16 po redu festival cveća i meda, posvećen kućnom i baštenskom cveću i pčelarskim proizvodima, održan je prvo u Kusicu,a dan kasnije, juče i u Velikom Gradište na kome je i pored kiše izložilo svoje proizvode veliki broj izlagača iz raznih krajeva Srbije.Organizatori su Opština Veliko Gradište,Turistička organizacija ,Kulturni centar ,,Vlastimir Pavlović Carevac’’ i Mesna zajednica Kusiće.

Otvarajući festival u Velikom Gradištu,predsednik ove podunavske opštine Dragan Milić je rekao da je cilj održavanja ove manifestacije da se održi i poveća proizvodnja cveća i bila je jedna od inicijatora organizovanja ovakvih festivala i u ostalim mestima u Braničevskom okrugu i Srbiji.

       -Planiramo da razvijamo turizam i ova manifestacije predstavlja početak ovogodišnje turističke sezone,a u narednom periodu će i ovaj centar na kome se sada nalazimo dobiti drugačiji izgled i ja se nadam da će se još kvalitetnije predstavljati vaši proizvodi,rekao je Milić.

Prolećna manifestacija, Festival cveća i meda u Kusiću i Velikom Gradištu i muzički festival "Uranak"koji je održava šestu godinu za redom, na jednom od najlepših izletišta u Srbiji – Srebrnom jezeru  obeleželi su proteklih dana početak  ovogodišnje turističke sezone u opštini Veliko Gradište.


           -Danas je prisustno preko 50 izlagača i ovaj se broj nije smanjio u odnosu na prošlu godinu.Manifestacija je počela prvo kao Dani cveća i meda ,a sada je to Festival cveća i meda.Vremenski uslovi praćeni kišom,nisu sprečili izlagače cveća,pčelarskih i zanatskih  proizvoda da u Kusiću i Velikom Gradištu izlažu svoje proizvode i tako daju doprinos organizovanja ove manifestacije.Pre nedelju dana na Srebrnom jezeru održan je šesti muzički festival ,,Uranak'' koji je zajedno sa ovim Festivalom cveća i meda u Kusiću i Velikom Gradištu otvorio ovogodišnju turističku sezonu, kaće Dajana Stojanović,direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište.

Organizatori su vrednim izlagačima za najlepše ukrašene štandove sa cvećem  i pčelinjim proizvodima dodelili i nagrade.U kategoriji najlepših cvetnih štandova, proglašen je štand vlasnice Vere Ranić iz Kisiljeva, a nagradu za štand među proizvođačima meda i pčelinjih prozvoda osvojio je pčelar Mirko Arsić iz Biskuplja.


U kulturnom delu manifestacije nastupili su mališana iz Predškolske ustanove,, Majski cvet’’, i najmlađa dečija folklorna grupa ANIP-a ,, Vlastimir Pavlović Carevac’’ iz Velikog Gradišta
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

POCINJE 11 SILAFEST U VELIKOM GRADIŠTU

29 Aug 2019, 15:41

U Velikom Gradištu, od nedelje 1. pa do petka  6. septembra, održaće se 11. Filmski festival “Silafest“. I ove godine posetioce…

POZORIŠNA PREDSTAVA ISTOČNI ANĐEO OTVORILA 14 FESTIVAL TRUBA MIROSLAVA MILETA MATUŠICA U KUČEVU

25 Jul 2019, 14:45

Od ponedeljka 22.pa do petka 26.-og ovog meseca u KUčevu se održava 14 Festival ,,Truba Miroslava Mileta Matušića’’u…

DEČJI FOLKLORNI ANSAMBL IZ KUČEVA NA FESTIVALU FOLKLORA U BUGARSKOJ

23 Jul 2019, 15:44

Svojim nastupom na letnjom međunarodnom festivalu folklora u Bugarskoj  koji se održava od juna do septembra u dva…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOD NOVEMBRA VEĆE PLATE U JAVNOM…

Od 1. novembra povećavaju se zarade zaposlenima u javnom sektoru. Najveću povišicu…

17 Sep 2019, 15:05

DruštvoNACIONALNI DAN PEŠAČENJA OBELEŽEN…

U SUBOTU 14. SEPTEMBRA ODRŽANA JE U POŽAREVCU NACIONALNA AKCIJA DAN PEŠAČENJA –…

17 Sep 2019, 14:56

PolitikaSRBIJA DOBILA MESTO U BORDU DIREKTORA…

Novi direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu dr Hans Kluge, ponudio je Srbiji…

17 Sep 2019, 14:51

Kursna lista