FESTIVAL CVEĆA I MEDA OTVORIO TURISTIČKU SEZONU U OPŠTINI VELIKO GRADIŠTE
   7 May 2019, 23:28    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


FESTIVAL CVEĆA I MEDA OTVORIO TURISTIČKU SEZONU U OPŠTINI VELIKO GRADIŠTE

Proizvođači i  ljubitelji cveća i pčelarskih proizvoda  okupili se  posle Kusica,dan kasnije juče i u Velikom Gradištu  na 16. Festivalu cveća i meda, izložbeno-prodajnoj manifestaciji posvećenoj kućnom i baštenskom cveću i pčelarskim proizvodima.

Ovaj, tradicionalni 16 po redu festival cveća i meda, posvećen kućnom i baštenskom cveću i pčelarskim proizvodima, održan je prvo u Kusicu,a dan kasnije, juče i u Velikom Gradište na kome je i pored kiše izložilo svoje proizvode veliki broj izlagača iz raznih krajeva Srbije.Organizatori su Opština Veliko Gradište,Turistička organizacija ,Kulturni centar ,,Vlastimir Pavlović Carevac’’ i Mesna zajednica Kusiće.

Otvarajući festival u Velikom Gradištu,predsednik ove podunavske opštine Dragan Milić je rekao da je cilj održavanja ove manifestacije da se održi i poveća proizvodnja cveća i bila je jedna od inicijatora organizovanja ovakvih festivala i u ostalim mestima u Braničevskom okrugu i Srbiji.

       -Planiramo da razvijamo turizam i ova manifestacije predstavlja početak ovogodišnje turističke sezone,a u narednom periodu će i ovaj centar na kome se sada nalazimo dobiti drugačiji izgled i ja se nadam da će se još kvalitetnije predstavljati vaši proizvodi,rekao je Milić.

Prolećna manifestacija, Festival cveća i meda u Kusiću i Velikom Gradištu i muzički festival "Uranak"koji je održava šestu godinu za redom, na jednom od najlepših izletišta u Srbiji – Srebrnom jezeru  obeleželi su proteklih dana početak  ovogodišnje turističke sezone u opštini Veliko Gradište.


           -Danas je prisustno preko 50 izlagača i ovaj se broj nije smanjio u odnosu na prošlu godinu.Manifestacija je počela prvo kao Dani cveća i meda ,a sada je to Festival cveća i meda.Vremenski uslovi praćeni kišom,nisu sprečili izlagače cveća,pčelarskih i zanatskih  proizvoda da u Kusiću i Velikom Gradištu izlažu svoje proizvode i tako daju doprinos organizovanja ove manifestacije.Pre nedelju dana na Srebrnom jezeru održan je šesti muzički festival ,,Uranak'' koji je zajedno sa ovim Festivalom cveća i meda u Kusiću i Velikom Gradištu otvorio ovogodišnju turističku sezonu, kaće Dajana Stojanović,direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište.

Organizatori su vrednim izlagačima za najlepše ukrašene štandove sa cvećem  i pčelinjim proizvodima dodelili i nagrade.U kategoriji najlepših cvetnih štandova, proglašen je štand vlasnice Vere Ranić iz Kisiljeva, a nagradu za štand među proizvođačima meda i pčelinjih prozvoda osvojio je pčelar Mirko Arsić iz Biskuplja.


U kulturnom delu manifestacije nastupili su mališana iz Predškolske ustanove,, Majski cvet’’, i najmlađa dečija folklorna grupa ANIP-a ,, Vlastimir Pavlović Carevac’’ iz Velikog Gradišta
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Nagrađeni učenici na takmičenju ''Izvorske Kapi''

24 Jun 2019, 15:01

Nagrađeni učenici mr.prof. Saše Perića na takmičenju "Izvorske kapi" u Topoli, 22.06.2019.

Nagrade…

VIMINACIUM FEST OD PONEDELJKA 24. JUNA U ARHEOLOŠKOM PARKU

19 Jun 2019, 11:30

KONCERTOM RADETA ŠERBEDŽIJE BIĆE OTVOREN MEĐUNARODNI POZORIŠNI FESTIVAL VIMINACIUM FEST - MITOVI STARI …

ZAVRŠEN PRVI GOLUBAČKI FESTIVAL ISPOD POVRŠINE

10 Jun 2019, 21:02

Sinoć je u velikoj Sali Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu spuštena zavesa jednog…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportFK MLADI RADNIK OTVARA ŠKOLU ZA…

NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE KOJU JE ORGANIZOVAO FUDBALSKI KLUB MLADI RADNIK 1926 PREZENTOVANI…

25 Jun 2019, 19:59

DruštvoOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE DONIRALA…

Opština Veliko Gradište donirala je vatrogasno-spasilačkoj jedinici neophodnu vatrogasnu opremu…

25 Jun 2019, 16:42

KulturaKONCERTOM RADETA ŠERBDŽIJE OTVOREN…

U VIMINACIJUMU U LIMESU SINOĆ JE KONCERTOM RADETA ŠERBEDŽIJE OTVOREN DRUGI „VIMINACIUM…

25 Jun 2019, 15:20

Kursna lista