FESTIVAL CVEĆA I MEDA OTVORIO TURISTIČKU SEZONU U OPŠTINI VELIKO GRADIŠTE
   2 May 2018, 23:06    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


FESTIVAL CVEĆA I MEDA OTVORIO TURISTIČKU SEZONU U OPŠTINI VELIKO GRADIŠTE

Proizvođači i  ljubitelji cveća i pčelarskih proizvoda  okupili se prvo u Kusiću a zatim i u Velikom Gradištu  na 15. Festivalu cveća i meda, izložbeno-prodajnoj manifestaciji posvećenoj kućnom i baštenskom cveću i pčelarskim proizvodima.Ova manifestacija i peti  ,,Uranak’’ na Srebrnom jezeru obeleželi su proteklih dana početak  ovogodišnje turističke sezone u opštini Veliko Gradište.


Ovaj, tradicionalni 15 festival, posvećen kućnom i baštenskom cveću i pčelarskim proizvodima, pored naselja Kusiće, održan  je i u Velikom Gradište,a organizatori su Opština Veliko Gradište,Turistička organizacija ,Kulturni centar ,,Vlastimir Pavlović Carevac’’ i Mesna zajednica Kusiće.

Otvarajući festival u Velikom Gradištu,predsednik ove podunavske opštine Dragan Milić je rekao da se deo Raja,preselio iz Kusića u Veliko Gradište i da je ovaj festival  okupio  30 odsto više  izlagača  u odnosu  na prošlu godinu,obezbeđena su i sredstva za kupovinu tri plastenika za pobednike festivala,a već petu godinu održava se i prvomajski Uranak koji je postao brend Srebrnog jezera.


-Ovaj festival karakteriše nekoliko stvari.Prvo da imamo oko 30 posto izlagača više u odnosu na prošlu godinu,a i prodaja ide solidno.Drugo da smo ove godine izdvojili sredstva za kupovinu tri plastenika za proizvođače cveća koji će posle festivala da budu uručeni po odluci žirija najboljim proizvođačima i treće da ova lepota koju imamo na trgu spaja sa prvomajskim urankom koji postaje turistički brend Srebrnog jezera.Već petu godinu imamo na uranku nekoliko mladih ljudi iz čitave Srbije.Ovo smo želeli i želićemo ubuduće.U želji da proizvođači cveća i meda prodaju svoje proizvode,da imamo i lepo vreme i što više gostiju na Srebrnom jezeru,proglašavam festival otvorenim i želim vam uspešan dan,istakao je predsednik Dragan Milić.



Prolećna manifestacija, Festival cveća i meda u Kusiću i Velikom Gradištu i muzički festival "Uranak"koji se  održava petu godinu za redom, na jednom od najlepših izletišta u Srbiji – Srebrnom jezeru  obeleželi su proteklih dana početak  ovogodišnje turističke sezone u opštini Veliko Gradište.


-Ovo je nnnajšarenija i najslađa manifestacija sa kojom otvaramo ovogodišnju turističku sezonu.Broj izlagača u Kusiću i ovde u Velikom Gradištu je nadmašio predhodnu godinu,tako da smo sada imali preko 60 izlagača cveća i meda.Uporedo sa ovom manifestacijom imamo i peti muzički festival Uranak na Srebrnom jezeru koji je okupio nekoliko hiljada posetilaca i turista,prvenstveno mladih,kaže Dajana Stojanović,direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište.

      Turistička organizacija Veliko Gradište imala je uspešan nastup u rumunskih gradovima Temišvaru i Rešici gde je predstavljena bogata turistička ponuda susedima koji su najbrojniji u posetama u boravku u ovoj podunavskoj opštini koja očekuje i bogato turističko leto kao i dobru posetu.


Organizatori su vrednim izlagačima za najlepše ukrašene štandove sa cvećem  i pčelinjim proizvodima dodelili po tri vredne nagrade. U kategoriji najlepših cvetnih štandova,prvo mesto pripalo je Vesni Gajović,drugo Veri Rajić,a treće Marijani Đorđević.


Najlepši štand među proizvođačima meda i pčelinjih proizvoda imao  je Sržan Jović,a nešto slabije uređene po oceni tročlane komisije imali su Zoran Zarić i Zlatica Živković.







U kulturnom delu manifestacije nastupili su mališana iz Predškolske ustanove,, Majski cvet’’,najmlađa dečija folklorna grupa ANIP-a ,, Vlastimir Pavlović Carevac’’ iz Velikog Gradišta i KUD “Moj zavičaj” iz Topolovnika.
Lj.Nastasijević
 
 
 



Slične vesti

"Omča" otvorila jubilarni Festival "Milivojev štap i šešir"

27 Feb 2024, 12:08

Jubilarne Amaterske svečanosti „Milivoje štap i šešir“ otvorene su u Centru za kulturu…

Želimiru Žilniku priznanje "Beogradski pobednik" FEST je zvanično počeo

24 Feb 2024, 10:18

Uručenjem priznanja „Beogradski pobednik", reditelju Želimiru Žilniku, otvoren je 52. FEST. Do 3. marta biće…

Predstava "Iza božijih leđa" najbolja na 16. Smotri "Živka Matić"

1 Dec 2023, 11:04

Završena je 16. Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić.. Žiri smotre koji je ove godine…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista