FESTIVAL CVEĆA I MAJSKI URANAK OTVORILI TURISTIČKU SEZONU
   7 May 2018, 14:06    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


FESTIVAL CVEĆA I MAJSKI URANAK OTVORILI TURISTIČKU SEZONU

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište već nekoliko godina ostvaruje  dobre rezultate..Pored izuzetno uspešnog nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu,  urađeno je  i brendiranje autobusa u Beogradu pa su na Srebrno jezero, pored samih Beograđana, pozvani i svi posetioci srpske prestonice.    
             Turistički potencijali opštine Vrliko Gradište predstavljeni su i prezentacijom u Temišvaru i Rešici kao i na ovogodišnjem sajmu turizma u Nišu i Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.


Kroz projekat Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija radilo se i na postavljanju turističke signalizacije po svim propisanim standardima koja će obuhvatiti Donje Podunavlje, a samim tim i opštinu Veliko Gradište..Od ovogodišnje turističke sezone putnici  će imati obaveštenja o najznačajnijim lokalitetima i sadržajima turističke ponude i znati kako najbrže stići do odredišta.Turističku ponudu upotpunio je, najvećim delom, i sportski turizam,gde postoji  mogućnost korišćenja nove sportske hale čija je gradnja u toku na Srebrnom jezeru, za pripreme reprezentacije kao i gostima pansiona koji mogu halu koristiti u slobodnim terminima


.Sezona u ovoj podunavskoj opštini počela je petim muzičkim festivalom ,,Uranak’’ i festivalima cveća u Kusiću i Velikom Gradištu.


               Ponudu će obogatiti i kulturno leto koje privlači brojne posetioce, a turistima pruža raznovrstan sadržaj kroz kulturne, sportske i zabavne manifestacije, a ovom trendu  priključila se  i okolna naselja sa  novim sadržajima. Pored uređenja postojeće plaže, radiće se i na njenom proširenju do autokampa“,a u planu je i  izgradnja još jednog vodoskoka koji će pomoći čistoći vode i ulepšati jezero kao i jednog većeg bazena u okviru Silver lejk akva-parka.


 U okviru bolje turističke ponude radiće se  i na boljem marketingu kao na  i povezivanju sa lokalitetima u okruženju od Ramske tvrđave, Srebrnog jezera, Viminacijuma, Ljubičeva, Golubačke tvrđave do Lepenskog vira kao i zajedničko učešće na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Planira se da turističke prezentacije budu proširene i na rumunske gradove Rešicu i Lugoš koji su veoma zainteresovani za ovaj kraj,kažu u Turističkoj organizacije opštine Veliko Gradište.Značajne napore za bogatiju turističku ponudu i infrastrukturu  doprinosi i Odeljenje za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu koje trenutno učestvuje u dva projekta prekogranične saradnje. U planu je mapiranje pešačkih staza i aktiviranje seniorskog turizma,a u  toku je i izmeštanje pristana za putničke brodove iz Rama u Veliko Gradište , pa će ovaj grad na obali Dunava  ponovo biti stajalište dunavskih lepotica na putu do Crnog mora.
Lj.Nastasijević
Izvor:TO Veliko GradišteSlične vesti

Odmor u prirodi i domaća hrana sve privlačniji, raste i broj registrovanih domaćinstava u seoskom turizmu

8 Apr 2024, 11:44

Seoska turistička domaćinstva, salaši i etno-kuće koji su upisani u sistem E-turista i žele da unaprede svoju ponudu,…

Opština Golubac dobitnik priznanja PRO PR Awards

21 Mar 2024, 13:51

U okviru PRO PR konferencije u hotelu Mona Plaza u Beogradu dodeljena su PRO PR GLOBE Awards priznanja za 2023. godinu.Opština…

Prevare sa izdavanjem apartmana u Grčkoj - lažni vlasnici uzmu depozit, pa nestanu

14 Mar 2024, 9:37

Nekoliko prevaranata koji nude nepostojeće ili tuđe apartmane u Grčkoj trenutno vrebaju žrtve na društvenim mrežama.…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za sredu, 17. april 2024.

SRBIJA: U sredu znatno hladnije u svim krajevima, a dnevna temperatura…

16 Apr 2024, 12:48

DruštvoGolubačka tvrđava predstavlja…

Tvrđava “Golubaki grad” priprema izložbu izložbu "Sveti ratnici u srpskom…

16 Apr 2024, 12:34

EkonomijaIzdate građevinske dozvole, februar…

U februaru 2024. izdato je 1 797 građevinskih dozvola, što predstavlja povećanje od…

16 Apr 2024, 12:28

Kursna lista