EVROPSKI PUT SRBIJE NE MOŽE DA POREMETI ODNOSE SA RUSIJOM
   6 Jul 2017, 14:29        NOVOSTI    Maja Kostić


EVROPSKI PUT SRBIJE NE MOŽE DA POREMETI ODNOSE SA RUSIJOM

Srbija je na evropskom putu, ali to ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom, izjavio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić u razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom.
Srbija je na evropskom putu, ali to ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom, izjavio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin razgovarali su o konkretnim projektima saradnje dveju zemalja, sa naglaskom da su Srbija i Rusija spremne da održavaju kontinuirni politički dijalog koji doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu dobit.


Sagovornici su konstatovali da dobre političke odnose treba pretvoriti u bolje ekonomske veze, s obzirom na to da postoje velike mogućnosti u različitim oblastima privrede.


Izraženo je zajedničko mišljenje da ekonomsku saradnju treba ojačati u oblasti poljoprivrede, automobilske i namenske industrije, kao i u oblasti informacionih tehnologija.


Dogovoreno je da se kopredsednici Mešovitog komiteta za saradnju sastanu u septembru u Moskvi, a sastanak Komiteta biće u novembru u Beogradu.


Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da odnose dveju zemalja karakteriše strateška dubina koja se ne može lako pokvariti.


„Srbija je na evropskom putu, ali to ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom. Srbija neće menjati tako jasnu i principijelnu spoljnu politiku, koja svedoči i o Srbiji kao nezavisnoj i suverenoj državi, koja se rukovodi svojim interesima i poštuje dugo godina građene prijateljske odnose“, rekao je predsednik Vučić.


Predsednik je naglasio da je upravo takav stav doneo zemlji veći ugled i poštovanje u svetu, saopštila je Pres služba Predsednika.
 Slične vesti

Starović: Tri su nivoa na kojima se može analizirati rezolucija o Srebrenici

22 May 2024, 10:58

Davanje veštačkog disanja jedinstvu zapadnog i islamskog sveta, nametanje drugačije interpretacije građanskog rata…

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaKukuruz zauzeo primarno mesto…

Nedelja za nama na Produktnoj berzi donela je pad prometa od 24,31% u odnosu na prethodnu.…

20 Jul 2024, 11:55

KulturaŽeljko Vasić održao koncert na…

Koncert Željka Vasića na Trgu oslobođenja u Požarevcu je poklon Ministarstva bez portfelja…

20 Jul 2024, 10:59

DruštvoViše od 12.000 ljudi zamenilo…

Pred Vladom Srbije je veliki zaokret u politici prema agraru, ističe za RTS Milan Krkobabić,…

20 Jul 2024, 10:52

Kursna lista