EVROPSKA NOĆ MUZEJA U POŽAREVCU NA NEKOLIKO LOKACIJA
   22 May 2019, 13:04    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


EVROPSKA NOĆ MUZEJA U POŽAREVCU NA NEKOLIKO LOKACIJA

EVROPSKA NOĆ MUZEJA ODRŽANA JE 18. MAJA U POŽAREVCU NA NEKOLIKO LOKACIJA A  POSETIOCI SU IMALI PRILIKE  DA POGLEDAJU U GALERIJI SAVREMENE UMETNOSTI IZLOŽBU SLIKA POD NAZIVOM „DEKADA“ ALEKSANDRA LEKE MLADENOVIĆA, U GLAVNOJ ZGRADI MUZEJA PREDSTAVLJENA JE STALNA ARHEOLOŠKA POSTAVKA I PREDMETI IZ SREDNJOVEKOVNE ZBIRKE „NAORUŽANJE SREDNJOVEKOVNIH RATNIKA U BRANIČEVU“.

U Glavnoj zgradi muzeja „Krstinoj kući“ takođe je održana  arheološka radionica „Fragmenti prošlosti na dar“ koja je organizovana u saradnji sa GALA Art Ateljeom. Autori ove arheološke radionice bili su Dragana Spasić-Đurić, arheolog, muzejski savetnik i Dragan Jacanović, arheolog, viši kustos, moderatori Maja Šega i Verica Mitrović, kustosi, dokumentalisti.

Školu crtanja „GALA Art Atelje“ predstavila je sa svojim đacima Sanja Berišić, grafički dizajner i direktor ove školice.

U  Spomen zbirci Miodraga Markovića predstavljena je izložba „Portreti Miodraga Markovića“ autora Marine Radosavljević, istoričara umetnosti, kustosa i interaktivna radionica „Priče prošlosti“ autora Biljane Milosavljević Pićurić, istoričara umetnosti, kustosa. U Maloj galeriji Narodnog muzeja mnogobrojni posetioci mogli su videti  izložbu „Paleta u terci“ autora: Maše Ivković, Filipa Boškovića i Dimitrija Popovića. Nakon otvaranja izložbe održan je koncert benda „Sombelena“.

U Etno parku Tulba predstavljeni su objekti narodnog graditeljstva i stalna postavka etnološke zbirke autora Danice Đokić, muzejskog savetnika, etnologa, a u Šatoru Požarevačkog mira dokumentarna izložba o ovom važnom istorijskom događaju.
 Slične vesti

ZIMSKI RASPUST U MUZEJU : EDUKATIVNO KREATIVNU RADIONICU NAPRAVIĆU TI RAM, LEPA SLIKO

14 Feb 2020, 14:36

U PERIODU OD 11.2. DO 13.2.2020. GODINE, NARODNI MUZEJ POŽAREVAC ORGANIZOVAO JE EDUKATIVNO-KREATIVNU RADIONICU „NAPRAVIĆU…

MODERNIZACIJA, ZAŠTITA I OČUVANJE LEGATA MIODRAGA MARKOVIĆA

8 Feb 2020, 11:08

U 2019. GODINI  GRAD POŽAREVAC JE IZDOVJIO SREDSTVA U VREDNOSTI OD PREKO  MILION I 500 HILJADA DINARA ZA MODERNIZACIJU,…

PREDAVANJE: RAMSKA TVRDJAVA - NEKAD I SAD U GLAVNOJ ZGRADI NARODNOG MUZEJA U POŽAREVCU

13 Nov 2019, 13:25

NARODNI MUZEJ POŽAREVAC ORGANIZUJE PREDAVANJE I PREZENTACIJU  ARGEOLOGA DRAGANA JACANOVIĆA , NA TEMU  RAMSKA TVRĐAVA – NEKAD…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA…

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine…

26 May 2020, 23:18

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

Kursna lista