Evo nekoliko modernih rešenja za uređenje enterijera
   23 Mar 2022, 9:01        SatTv    Tyler Durden


Evo nekoliko modernih rešenja za uređenje enterijera

Svako od nas drugačije zamišlja kako bi trebao da izgleda njegov idealni dom i šta je pom pitanju potrebno učiniti.
Često je u teoriji i tokom maštanja sve to veoma lako i deluje vam kao da biste koliko sutra imali već sve osmišljeno i spremno za kupovinu i preuređivanje. Prvi problemi javljaju se onog trenutka kada zaista započnete sa uređenjem enterijera.

Kako najbolje iskoristiti prostor tako da on bude funkcionalan, lepo dizajniran i u skladu sa vašim subjetkivnim ukusom. Nekada neće biti moguće da se slože sve kockice, te zato morate napraviti određene ustupke.

Sa željom da vam olakšamo buduće uređivanje enterijera, rešili smo da predstavimo nekoliko modernih rešenja koja će vam se nadamo se dopasti.
 

Iskoristite kvadraturu do maksimuma


Veliki je broj rešenja kada se radi o maksimalnom iskorišćavanju kvadrature stanova, naročito kada su u pitanju mali stanovi kojima je ovo preko potrebno.

Arhitekte i projektanti zgrada i stanova ponekada ne obave svoj posao savršeno, tako da prostor bude maksimalno prilagođen potrebama budućih stanara. Iako svi znamo koliko je važno imati terasu u stanu i tako biti na koliko-toliko svežem vazduhu tokom dana, ovaj prostor može biti bolje iskorišćen.

Vertikalni klizni sistemi omogućavaju vam da zastaklite terasu, dok ćete ujedno zadržati savršen pogled koji ste i do tada imali. Tokom zime ćete dobiti prostoriju viška, gde ćete biti ušuškani, dok tokom lepih možete otvoriti prozore i pustiti prijatan vazduh.

Razmislite i o pregrađivanju veće prostorije, zahvaljujući čemu ćete dobiti dve manje sobe za buduće naraštaje. Naravno, ovo neće biti uvek moguće, pa zato proverite da li su u pitanju noseći zidovi i nabavite svu potrebnu građevnisku dokumentaciju.

Ovo su dobre ideje za bolje iskorišćen životni prostor koje se ujedno mogu iskoristiti i za unapređenje radnog okruženja.


Ideje za vizuelno povećanje kvadrature


U pojedinim slučajevima nije moguće fizički prošiti kvadraturu, kao što je recimo kod zastakljivanja terase. Takođe, nekada se prosto ne mogu rušiti ni nadograđivati zidovi, kako bi dobili veću dnevnu sobu ili dve manje spavaće.

Čak i tada, za vas postoje rešenja kako svoj stan možete učiniti makar vizuelno većim bez da obavljate bilo kakve građevinske radove.

U nastavku možete pročitati više o idejama za lepši doživljaj prostora.


#1 Odaberite prave boje za vaše zidove


Idealna boja koja se preporučuje za farbanje zidova, tako da se doprinese utisku veće kvadrature i prostranosti jeste bela. Ona svakako nije jedino rešenje, te ukoliko ne želite da prostoriju u kojoj često boravite ostavite u beloj boji, možete se odlučiti i za neke druge svetlije tonove.

Ukoliko ipak želite nešto tamnije boje za zidove, izbegavajte i da podovi budu u tim tonovima, već se usmeravajte ka kontrastu. Kada je ceo stan u tamnim nijansama, veće su šanse da će svi koji borave dobiti utisak skučenosti prostora.

Radi postizanja doživljaja veće prostranosti, kao veoma pogodna rešenja se nameću zidovi ofarbani u prugama i oni sa motivima iz prirode, tako da razmislite o tome kada budete obavljali renoviranje stana.

 

#2 Stakleni elementi su takođe od pomoći


Ukoliko živite u manjem stanu, nekada prosto morate pozicionirati nameštaj tako da on smeta i čini da prostorije izgledaju manje. Ovde se kao rešenje nameće odabir što više staklenih komada nameštaja koji su prozirni, pa ipak ovo i nije tako praktično rešenje ako živite sa decom.

Kada smo već kod staklenih predmeta, u pogledu dobijanja utiska veće kvadrature će vam najbolje pomoći velika ogledala. Prostorija će izgledati duplo veće kada ogledalo postavite na adekvatno mesto.

 

#3 Pokušajte sa izbacivanjem tamnih zavesa


Ako do sada niste pokušali, probajte sa izbacivanjem svih zavesa i tako značajno utičite na percepciju o prostoru svih ljudi koji borave u njemu.

Zavese u veikom broju slučajeve zaguše prostor, te ne dozvoljavaju prodor dnevne svetlosti i fizički su veoma velike. U pojedinim slučajevima zavese nije moguće izbacivati zbog zaštite privatnosti stanara i znatiželjnih pogleda, pa se tada odlučite za one nešto svetlijih boja.

 

#4 Ostavite samo one stvari koje su neophodne


Minimalizam se sve više poprima u modernim rešenjima za uređenje i dekorisanje enterijera. Ono što je veoma dobro kod njega jeste promocija funkcionalnosti i naglašavanja samo bitnih elemenata.

U dnevnoj i drugim soboma gde provodite veliki deo dana zadržite sve potrebno komade nameštaja i one dekorativne elemente koje možete istaći. Izbacite sve sitnice i nepotrebne stvari koje zagušuju prostor i čine da on izgleda manje.


3D modeli - uređenje enterijera putem programa


Ne možemo da ne primetimo koliko je danas tehnologija napredovala, pa su se tako moderni programi nametnuli kao odlična pomagala za uređenje enterijera.

Programi za uređenje enterijera omogućavaju dizajneru i klijentu da zajednički dođu do idealnog rešenja.
Dizajner u početku predstavlja svoje ideje, a klijent zatim ima priliku da nešto doda ili izbaci po želji. Ovaj proces je veoma jednostavan i efikasan zahvaljujući modernim programima kao što su:

- Planner 5D;
- HomeByMe;
- Roomstyler.

Ovo su samo neki od poznatijih i najkorišćenijih, dok na internetu možete pronaći još dosta besplatnih. Svaki od njih ima svoje prednosti i mane, te vam savetujemo da ih isprobate i sami zaključite.

Nadamo se da vam je celokupan tekst bio koristan i daćete naše savete moći da primenite u praksi i obavite urešenje enterijera jednako efikasno i lepo!Slične vesti

Srpska kuća na Olimpijadi u Parizu, Čadež: Pokazaćemo inovativnu i kreativnu Srbiju

23 Feb 2024, 9:56

Na Olimpijskim igrama u Parizu Srbija će se predstaviti projektom Srpska kuća. Želimo da predstavimo Srbiju kao inovativnu,…

Vatra progutala kuću Đurića na Pešteri, 17 dana kasnije raduju se novom domu

23 Dec 2023, 11:03

Nevolja koja je zadesila petočlanu porodicu Marka Đurića, kada je 5. decembra vatrena stihija progutala njihovu kuću i sve…

Gde živi čuveni škotski kuvar Gordon Remzi

18 Jan 2023, 12:51

Gordon Remzi, čuveni škotski kuvar, kulinarski kritičar, pisac i vlasnik mnogobrojnih restorana koji su 15 puta nagrađivani…

Postavite komentar  1. Mina
    March 30, 2022 | 12:19:39
    Odlicni saveti, evo konacno je doslo lepo vreme i pocinjem sa sredjivanjem kuce i dvorista. Sve sto budemo mogli sami cemo srediti, a za ostalo zovemo studio ambient koji ce uraditi renoviranje kuhinje i kupatila, Jedva cekam. - 13 + 37

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportVukovi najbolji u Požarevcu

Roda državni turnir u basketu 3×3 svoj put nastavio je u Požarevcu, gde je u finalu…

17 Jun 2024, 14:09

DruštvoMaturanti Učiteljske škole 55:…

Jedna od poslednjih generacija Učiteljske škole u Požarevcu proslavila je 55. godina…

17 Jun 2024, 13:54

KulturaPromovisana knjige "Krvava…

Promocija knjige „Krvava granica“ održana je u Galeriji Kulturnog centra „Zlatibor“…

17 Jun 2024, 13:03

Kursna lista