EPS POŠTUJE MERE, OBEZBEĐENO DOVOLJNO ZAŠTITNE OPREME
   21 Apr 2020, 13:15    Kostolac    Sat Tv    Maja Stepanović


EPS POŠTUJE MERE, OBEZBEĐENO DOVOLJNO ZAŠTITNE OPREME

MILORAD GRČIĆ, V. D. DIREKTORA „ELEKTROPRIVREDE SRBIJE“ POSETIO JE POLOVINOM APRILA ZAPOSLENE U OGRANKU „TERMOELEKTRANE I KOPOVI KOSTOLAC“ U OKVIRU OBILASKA SVIH DELOVA NAJVEĆEG ENERGETSKOG SISTEMA U DRŽAVI, I  ALEKSANDAR ANTIĆ, MINISTAR RUDARSTVA IENERGETIKE SRBIJE I MILORAD GRČIĆ, V. D.DIREKTORA „ELEKTROPRIVREDE SRBIJE“ PROSLAVILI SU USKRS SA RADNICIMA NA POVRŠINSKOM KOPU „DRMNO“ U KOSTOLCU.
 
IZJAVU I SAOPŠTENJE IZ INFORMATIVNE SLUŽBE ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU OGRANIKA TE KO KOSTOLAC PRENOSIMO U CELOSTI.

EPS poštuje mere, obezbeđeno dovoljno zaštitne opreme, U nizu poseta zaposlenima koji 24 sata dnevno rade u proizvodnji uglja, električne energije i snabdevanju građana i privrede, Grčić se na terenu uverio da i u vreme vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa ceo sistem EPS-a funkcioniše pouzdano i stabilno.
- I pre uvođenja vanrednog stanja EPS je preduzeo niz mera za sprečavanje širenja virusa. Smanjili smo mogućnost kontakta, a zaposleni koji su boravili u inostranstvu bili su u samoizolaciji. Obezbedili smo sva zaštitna sredstva za zaposlene koji su neophodni za rad sistema, kontrolišemo primenu mera i to je pokazalo dobre efekte – rekao je Grčić. – EPS striktno sprovodi mere Vlade Srbije i predsednika Srbije i uveren sam da ćemo opravdati očekivanja da i u ovom teškom vremenu ostanemo najsigurniji energetski oslonac za građane i privredu. 
Grčić je zahvalio rudarima, inženjerima, monterima, dispečerima i ostalim zaposlenima u EPS-u jer svojim odgovornim radom obezbeđuju dovoljno električne energije za siguran rad bolnica, koje su najvažniji stub u borbi protiv virusa.
 
 
Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije i Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ proslavili su Uskrs sa radnicima na Površinskom kopu „Drmno“ u Kostolcu. Kako su istakli tokom obilaska, proizvodnja EPS-a je sačuvala energetsku stabilnost zemlje, što je osnov za funkcionisanje cele države.
Antić i Grčić čestitali su Uskrs zaposlenima u EPS uz najbolje želje i zahvalnost na velikom radu, trudu i energiji koji ulažu tokom vanrednog stanja.
- U borbi protiv nevidljivog neprijatelja, ovi, u široj javnosti nevidljivi ljudi koji obezbeđuju proizvodnju uglja i električne energije, naši su heroji - rekao je Antić. - Organizovati sistem da svakog dana u proizvodnji uglja i električne energije učestvuje oko 20.000 ljudi, koji dolaze na posao, uz sve propisane mera zaštite, da bi se proizvodnja nesmetano odvijala, vrhunski je napor i odličan rezultat.
- Rudari su uvek u najtežim vremenima primer kako se pomaže državi, kako se brani država i kako se radi bez obzira na otežane okolnosti. Hvala im na izdržljivosti koju su pokazali u prethodnih mesec dana. Hvala svima u proizvodnji u EPS-u. Siguran sam da njihov nivo svesti da, ako stane proizvodnja električne energije, staje sve - bolnice, domovi zdravlja, policija, ustanove, upravo daje snagu celom EPS-u – rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“.Antić i Grčić su objasnili da je država pokazala da funkcioniše u punom kapacitetu i bori se na izuzetan način protiv virusa, koji je zaustavio ceo svet. Rad u punom kapacitetu nastaviće se i u narednom periodu, a posebno je dobro što se u narednim nedeljama očekuje postepeno popuštanje restriktivnih mera države, koje su omogućile da se na dobar način bori protiv virusa. Oni su naglasili da se država okreće pokretanju privrede i jačanju ekonomije, a rudarstvo i energetski sektor daće snažan doprinos. Rudari „Kolubare“ i „Drmna“ ostvaruju odlične rezultate od početka godine. Za oko 450.000 tona bolja je proizvodnja u odnosu na prethodnu godinu. Prema njihovim najavama, rudarstvo i energetika će i u 2020. godini imati određeni nivo rasta i daće snažnu podršku naporima države da se privreda oporavi što pre.
 
 Slične vesti

PROIZVODNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE U TE KOSTOLAC A U APRILU

26 May 2020, 12:35

U TERMOELEKTRANI  „KOSTOLAC A“ JE DO KRAJA APRILA PROIZVEDENO 676.196.000 KILOvAT ČASOVA  ELEKTRIČNE…

GRADI SE NOVA LINIJA BUNARA

8 May 2020, 13:10

Napredovanje otkopne mehanizacije kopa „Drmno“ odnosi se na to da se Gradi  nova linija bunar .Ugovorena…

NOVA TRAFOSTANICA U SEPTEMBRU

23 Apr 2020, 14:03

IZGRADNjA INFRASTRUKTURE ZA NAPREDOVANjE RADOVA NA KOPU „DRMNO”  PODRAZUMEVA NOVU TRAFOSTANICU U SEPTEMBRU

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoČUDOTVORNA ČUVARKUĆA! Ova biljka…

Poboljšava i imuni sistem. Mnogi od vas imaju čuvarkuću u svom domu, a ne znaju…

27 May 2020, 10:19

DruštvoIZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA…

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine…

26 May 2020, 23:18

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

Kursna lista