EGZIT FESTIVAL U NOVOM SADU, SPEKTAKULARNI FESTIVAL NA OVIM PROSTORIMA
   6 Jul 2019, 13:28        NOVOSTI    Maja Kostić


EGZIT FESTIVAL U NOVOM SADU, SPEKTAKULARNI FESTIVAL NA OVIM PROSTORIMA

4. JULA, Prvi dan Egzita zvanično je počeo otvaranjem festivalskih kapija tačno u 19 sati. Uz spektakularan vatromet malo nakon ponoći zvanično je otvoren festivala Exit .  Njen glavni motiv je "Peace on Earth, Peace with Earth".
Organizatori manifestacije na ovaj način apeluju na promene na nivou celog čovečanstva sa jednim zajeničkim ciljem - spasimo život na planeti.
Nakon toga, posetioce očekuje žurka na 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave.
Hiljade posetilaca je hitalo iz Novog Sada preko mosta Duga na desnu obalu Dunava, na nedavno proglašenu “Tvrđavu mira” kako bi na vreme stigli na početak jednog od najiščekivanijih bendova ovogodišnjeg festivala, britanskih rok velikana "Kjur" Drugo veče najvećeg evropskog festivala ZAHUKTALO se a Egzitaši u velikom broju su  hrlili ka kapijama i pripremali se za veče za pamćenje.Phil Anselmo je nastupio a na kraju euforijalne noći i Partibrejkerski.

Srpska Atina je od prošlog vikenda u festivalskom raspoloženju. Veliki broj stranaca, koji svakodnevno razgledaju znamenitosti grada i posećuju kafiće i restorane, prave karnevalsku atmosferu, koja se mogla videti i na mostu Duga, kada su posetioci Egzita prelazili „u rekama“.
U dugogodišnjoj tradiciji festivala, nastalog iz društvenog aktivizma, i ove godine se predstavljaju brojni društveno-odgovorni sadržaji, značajne kampanje kao i humanitarne aktivnosti od nacionalnog značaja. Egzit je pozvao sve ljubitelje muzike, uticajne pojedince iz celog sveta, umetnike, sportiste, javne ličnosti, brojne organizacije na ujedinjenje da se zaštiti planeta. Zbog toga je i glavni motiv ovogodišnje velike ceremonije otvaranja festivala „Mir na zemlji, mir sa zemljom“ i apel za očuvanje prirode, kao i poruka novim generacijama da je ovo poslednji trenutak u kome mogu da spasu svoju planetu i sebe u njoj.

   Slične vesti

RADIONICA STARIH ZANATA I IZLOŽBA DOMAĆIH PITA U KOSTOLCU

26 Aug 2019, 11:50

UDRUŽENJE ZA PROMOCIJU KULTURE, TRADICIJE I TURIZMA "OD KNJIGE DO DUŠE" IZ KOSTOLCA, PREDSTAVILO JE SVOJIM…

RADIONICA STARIH ZANATA I IZLOŽBA DOMAĆIH PITA U KOSTOLCU

26 Aug 2019, 11:39

Znanja i veštine starih zanata, prenose se sa generacije na generaciju, pružajući osećaj kontinuiteta koje zajednice, grupe…

POTPISAN MEMORANDUM IZMEĐU PESNIČKIH UDRUŽENJA

9 Aug 2019, 14:37

UPRILIČEN JE PRIJEM U GRADSKOM ZDANJU GRADA POŽAREVCA POVODOM 7. MEĐUNARODNIH PESNIČKIH SUSRETA ORFEJ NA DUNAVU. POTPISAN…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU VRTIĆU DUŠKO RADOVIĆ NOVA MESTA…

U VRTIĆU DUŠKO RADOVIĆ  IZVRŠENA JE PRENAMENA PROSTORIJA I ADAPTIRANA ZA …

19 Sep 2019, 14:35

Kultura56 MEĐUNARODNI SUSRETI PISACA…

UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA SRBIJE I CENTAR ZA KULTURU POŽAREVAC ORGANIZUJU MEĐUNARODNE SUSRETE…

19 Sep 2019, 14:34

DruštvoKUČEVAČKI SREDNJOŠKOLCI U PROJEKTU…

U organizaciji Udruženja  građana ,,Svet reči’’u Velikoj Plani  održan…

19 Sep 2019, 14:20

Kursna lista