Edukacija srednjoškolaca u Golupcu o bezbednosti u saobraćaju
   6 Oct 2023, 16:17    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Edukacija srednjoškolaca u Golupcu o bezbednosti u saobraćaju

U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Golubac,a u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije i Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga,za učenike u Srednoj školi ,,Miloje Vasić ’’Veliko Gradište,izdvojeno odelenju u Golupcu, održana je edukacija o bezbednosti u saobraćaju.

Predavač Milica Knežević iz Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga iz  Šapca koja je posle  saobraćajne nesreće, ostala u kolicima, već godinama kroz iskustveno učenje edukuje mlade i potencijalne vozače o mogućim posledicama brze ili nesavesne vožnje.

          -Već godinama unazad organizujemo predavanja o bezbednosti saobraćaja za mlade širom Srbije i ovo nije prvi put da smo u Golupcu.Najčešćće razgovaramo sa srednjoškolcima završnih godina koji tek polažuvozački ispit  i uključuju se u saobraćaj,o faktorima koji su rizik u bezbednosti kao i o nekim neprošisnim i lošim ponašanjima u saobraćaju i o posledicama svega toga.I danas ovde u Golupcu smo razgovarali na ove teme,naglasila je Milica Knežević.


U opštini Golubac kroz razne projekte i edukaciju u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije ukazuju na ozbiljne posledice ako neko ne poštuje saobraćajne propise.
        -Za mlade u našoj opštini ovakva i slična predavanja mnogo znače i imaju za cilj da odvrate mlade od brze vožnje i da poštuju saobraćajne propise,kako bi sebe sačuvali i druge od neželjenih posledica. Ovo je prilika da pokušamo ovim mladim i obrazovanim ljudima da kažemo sa koliko ozbiljnih posledica može da se susretne neko ko ne poštuje saobraćajne propise,istakla je Snežana Arsić Rakić,kooedinatorka u Savetu za bezbednost u saobraću opštine Golubac.

Krajem meseca  novembra obeležava se Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.Ovo  predavanje je deo aktivnosti Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji opštine Golubac, a cilj mu je unapređenje bezbednosti u saobraćaju mladih u ovoj Podunavskoj opštini.Slične vesti

Kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja: Na maturu bez automobile u Srednjoj skoli u Kucevu

25 Apr 2024, 8:01

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja opštine Kučevo,u…

Dačić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost: Prema procenama službi, bezbednosna situacija u Srbiji stabilna

23 Mar 2024, 10:21

Održana je vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u zgradi…

U Opštini Golubac podeljena autosedišta roditeljima novorođenih beba

15 Dec 2023, 19:31

Opština Golubac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, nastavlja sa aktivnostima na unapređenju…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPredmeti od mermera i kamena Narodnog…

U svečanoj sali Narodnog muzeja Kruševac, otvorena je izložba “Tajna mermera-Arcanum…

25 Jul 2024, 15:01

DruštvoJulsko izdanje elektronskih novina

Turistička organizacija Zlatibor objavila je julski broj svojihElektronskih novina. …

25 Jul 2024, 13:20

DruštvoVek postojanja tumanske crkve

Na hramovnu slavu Sabor Sv. arh. Gavrila,  26. jula navršava se sto godina od…

25 Jul 2024, 13:13

Kursna lista