Edukacija srednjoškolaca u Golupcu o bezbednosti u saobraćaju
   6 Oct 2023, 16:17    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Edukacija srednjoškolaca u Golupcu o bezbednosti u saobraćaju

U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Golubac,a u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije i Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga,za učenike u Srednoj školi ,,Miloje Vasić ’’Veliko Gradište,izdvojeno odelenju u Golupcu, održana je edukacija o bezbednosti u saobraćaju.

Predavač Milica Knežević iz Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga iz  Šapca koja je posle  saobraćajne nesreće, ostala u kolicima, već godinama kroz iskustveno učenje edukuje mlade i potencijalne vozače o mogućim posledicama brze ili nesavesne vožnje.

          -Već godinama unazad organizujemo predavanja o bezbednosti saobraćaja za mlade širom Srbije i ovo nije prvi put da smo u Golupcu.Najčešćće razgovaramo sa srednjoškolcima završnih godina koji tek polažuvozački ispit  i uključuju se u saobraćaj,o faktorima koji su rizik u bezbednosti kao i o nekim neprošisnim i lošim ponašanjima u saobraćaju i o posledicama svega toga.I danas ovde u Golupcu smo razgovarali na ove teme,naglasila je Milica Knežević.


U opštini Golubac kroz razne projekte i edukaciju u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije ukazuju na ozbiljne posledice ako neko ne poštuje saobraćajne propise.
        -Za mlade u našoj opštini ovakva i slična predavanja mnogo znače i imaju za cilj da odvrate mlade od brze vožnje i da poštuju saobraćajne propise,kako bi sebe sačuvali i druge od neželjenih posledica. Ovo je prilika da pokušamo ovim mladim i obrazovanim ljudima da kažemo sa koliko ozbiljnih posledica može da se susretne neko ko ne poštuje saobraćajne propise,istakla je Snežana Arsić Rakić,kooedinatorka u Savetu za bezbednost u saobraću opštine Golubac.

Krajem meseca  novembra obeležava se Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.Ovo  predavanje je deo aktivnosti Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji opštine Golubac, a cilj mu je unapređenje bezbednosti u saobraćaju mladih u ovoj Podunavskoj opštini.Slične vesti

U Opštini Golubac podeljena autosedišta roditeljima novorođenih beba

15 Dec 2023, 19:31

Opština Golubac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, nastavlja sa aktivnostima na unapređenju…

Bezbednost počinje s tobom!

6 Dec 2023, 14:28

Karavan “Bezbednost počinje s tobom!” boravio je na Trg oslobođenjau Požarevcu.


Karavan Agencije…

Bezbednost dece u saobraćaju

26 Oct 2023, 10:32

Deca  kao najranjiviji učesnici u saobraćaju treba od malih nogu edukovati, u cilju njihove bezbednoati u saobraćaju

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista