Edukacija srednjoškolaca u  Golupcu o bezbednosti u saobraćaju
   12 Oct 2022, 11:42    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Edukacija srednjoškolaca u Golupcu o bezbednosti u saobraćaju

U organizaciji Saveta za bezbednost opštine Golubac,a u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije,za učenike u Srednoj školi ,,Miloje Vasić ’’Veliko Gradište,izdvojeno odelenju u Golupcu, održana je edukacija po projektu, ,,Još uvek vozim,ali ne hodam’’.

  Pored srednjoškolaca edukaciji prisustvovali su predsednik Skupštine opštine Golubac Zoran Ćirković  i Snežana Rakić,koordinatoru Savetu za bezbednost ove Podunavske opštine.

Predavač na  ovom projektu  Slaviša Savić iz Šapca koji je posle  saobraćajne nesreće, ostao u kolicima,već nekoliko godina kroz program „Još uvek vozim ali ne hodam“ Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga kroz iskustveno učenje edukuje mlade ili potencijalne vozače o mogućim posledicama brze ili nesavesne vožnje.

Slaviša Savić je saobraćajnu nezgodu doživeo kao učenik srednje škole sa neponuh svojih 18 godina života.
           -Ovo je prilika da pokušam ovim mladim i obrazovanim ljudima da kažem sa koliko ozbiljnih posledica može da se susretne neko ko ne poštuje saobraćajne propise. Moja priča je moj lični primer. Želim da im pokažem koje su to greške koje sam ja počinio u saobraćaju  doprinele da se izazove saobraćajna nezgoda i trajna invalidnost koju nosim ovaj dug vremenski period. Pokazao sam  im i sa kakvim preprekama se susrećem i na koji način sam uspeo to da prevaziđem, sve u cilju da se ove priče sete u pravo vreme i umesto gasa stisnu kočnicu, rekao je Slaviša Savić, koji je još kao maloletan, zbog prebrze vožnje, napravio saobraćajnu nezgodu posle koje više nije mogao da hoda.


Sa svojom tragičnom životnom pričom po rečima Savića na ovim edukacijama mladi iskazuju veliko interesovanje i njegovo izlaganje prate ozbiljno i bez korišćenja mobilnih telefona.

          Pre te kobne saobraćajne nesreće, posle koje je ostao u kolicima, izgledao je baš kao i život svakog drugog tinejdžera: pun želje za životom, zabavom i uzbuđenjem, želje da sve obaveze odrade što brže i krene u provod.
          Tada sam voleo mnogo stvari, ali na prvom mestu su mi bili automobili, brza vožnja, izlasci i zabava,seća se  Slaviša.

           U opštini Golubac kroz razne projekte i edukaciju u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije ukazuju na ozbiljne posledice ako neko ne poštuje saobraćajne propise.


        -Za mlade u našoj opštini ovakva i slična predavanja mnogo znače i imaju za cilj da odvrate mlade od brze vožnje i da poštuju saobraćajne propise,kako bi sebe sačuvali i druge od neželjenih posledica.Zato se zahvaljujem Slaviši Saviću i Agenciji za bezbednost u saobraćaju što ovom edukacijom doprinose bezbednosti učesnika u saobraćaju,posebno mladih ali i starijih na našem području. Zato ćemo u narednom periodu raditi na organizovanju ovakvih predavanja,tribina i edukacija o bezbednosti  i poštovanje saobraćajnih propisa svih učesnika u saobraćaju.naglasio je Zoran Ćirković,predsednik Skupštine opštine Golubac.

            Krajem meseca  novembra obeležava se Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.Ovo  predavanje je deo aktivnosti Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji opštine Golubac, a cilj mu je unapređenje bezbednosti u saobraćaju mladih u ovoj Podunavskoj opštini.



Slične vesti

Dačić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost: Prema procenama službi, bezbednosna situacija u Srbiji stabilna

23 Mar 2024, 10:21

Održana je vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u zgradi…

U Opštini Golubac podeljena autosedišta roditeljima novorođenih beba

15 Dec 2023, 19:31

Opština Golubac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, nastavlja sa aktivnostima na unapređenju…

Bezbednost počinje s tobom!

6 Dec 2023, 14:28

Karavan “Bezbednost počinje s tobom!” boravio je na Trg oslobođenjau Požarevcu.


Karavan Agencije…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista