Džip klub 4x4 iz Golupca učesnik  u humanitarnim akcijama i upotpunjuje turističku ponudu opštine Golubac
   27 Aug 2020, 14:29    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Džip klub 4x4 iz Golupca učesnik u humanitarnim akcijama i upotpunjuje turističku ponudu opštine Golubac

Džip klub Golubac 4x4  postoji  od 2016. godine, ima 40 članova ljubitelja vožnje u  prirodi  i poseduje 18 vozila  za kretanje po nepristupačnim terenima, a  inicijator i osnivač kluba je Dragiša Adamović iz ovog grada na Dunavu

Od formiranja kluba  pa do danas  golupčani su učesnici na džipijadama u raznim mestima Srbije,a u ove četiri  godine postojanja oragnizovali su i šest džipijada u svom gradu . Kako smo čuli  od osnivača i predsednika kluba Dragiše Adamovića svi članovi ovog kluba  učestvuju i u  humaniranim situacijama  i zato imaju dobru s aradnju sa Sektorom za vanredne situacije Srbije i Braničevskog okruga kao i sa štabom za vanredne situacije  opštine Golubac i Ministarstvom unutrašnjih poslova

          -Naša zamisao bila je kada smo osnovali klub da to bude jedno druženje i poseta džipijadama u raznim krajevima Srbije pa i van granica naše zemlje.Pored toga tu smo i da pomognemo ljudima u raznim situacijama. - Nastavit ćemo sa održavanjem džipijade na koju iz godine u godinu dolazi sve više učesnika. Ovo je sport samo za najhrabrije jer su predeli izuzetno teški ali prvenstveno imamo želju da se družimo,kaže predsednik kluba Dragiša Adamović.
 
Džipijada koju organizuje Džip klub 4x4 iz ovog grada na Dunavu je jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija u Srbiji.Učesnici džipijace su iz cele Srbije.Naš klub je do sada organizovao šest džipijada i to duge sedmice u februaru mesecu, a ove godine na šestoj manifestaciji bilo je i takmičara iz susedne Rumunije,Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

          -Time se ponosim,je u februaru mesecu kada nije turistička sezona dovesti oko 400 ljubitelja prirode koliko ih je bilo ove godine na šestoj džipijadi mnogo nam znači.Drago nam je što je Golubac postao jedan od mesta u koji rado dolaze takmičari iz raznih krajeva Srbije,a ove godine bilo je oko stotinu iz Rumunije,Hrvatske i Bosne i Hercegovine.Zahvaljujujući dobroj organizacij i terenima na kojima se džipijada održava postali smo jedan od najznačajnih destinacija u Srbiji,kaže Adamović.

U saradnji sa opštinom i Turističkom organizacijom Golubac od kojih klub ima punu podršku za goste koji budu boravili u ovom gradu na Dunavu i koji vole izazove i vožnju po nepistupačnim terenima  Džip klub ima na raspolaganju 18 svojih džipova.
             -Što se tiče turizma,organizujemo za ljude koji vole izazove radi adralina i vožnju našim džipovima po nepistupačnim terenima i obilaskom ovog našeg lepog kraja.Naši gosti posebno su želeli da vide Golubački tvrdjavu i manastir Tumane kao i Vidikovac. Naš moto je „Uvek smo bolji domaćini, nego što smo gosti“,rekao je naš sagovornik Dragiša Adamović.

U ovoj i narednim godinama džip kluba iz ovog grada na Dunavu ići će na sve  džipijade   koje organizuju klubovi  u  mestima u Srbiji sa kojima  golupčani imaju dobru saradnju,a nastaviće sa održavanjem  svoje džipijade u Golupcu  koja ima i turistički karakter i na koju iz godine u godinu dolazi sve više učesnika i posetilaca,jer kako naš sagovornik kaže ovo je sport samo za najhrabrije.



Slične vesti

Miholjski susreti sela i 21. jepurijada u Topolovniku: Najbolji gulaš od divljeg zeca skuvala ekipa Slaviše Pavlovića iz Vlaškog Dola

28 Nov 2023, 12:06

U  naselju Topolovnik,u opštini Veliko Gradište, proteklog vikenda održani su ,,Miholjski susreti sela’’…

Vrtić Lasta iz Golupca na četvrtim dečijim jezičkim igrarijama u Smederevskoj Palanci

6 Nov 2023, 21:39

Ekipa Predškolske ustanove ,,Lasta’’ iz Golupca prvi put se predstavila na ovogodišnjoj …

TO Golubac dobila prvu nagradu za najbolju jednolisnu turističku publikaciju

17 Oct 2023, 16:29


U Kruševcu je održana 19.po redu tradicionalna  Međunarodna manifestacija “KOFER SLOVA“ Ova manifestacija se održava…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 12:27

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

Kursna lista