Džip klub 4x4 iz Golupca učesnik  u humanitarnim akcijama i upotpunjuje turističku ponudu opštine Golubac
   27 Aug 2020, 14:29    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Džip klub 4x4 iz Golupca učesnik u humanitarnim akcijama i upotpunjuje turističku ponudu opštine Golubac

Džip klub Golubac 4x4  postoji  od 2016. godine, ima 40 članova ljubitelja vožnje u  prirodi  i poseduje 18 vozila  za kretanje po nepristupačnim terenima, a  inicijator i osnivač kluba je Dragiša Adamović iz ovog grada na Dunavu

Od formiranja kluba  pa do danas  golupčani su učesnici na džipijadama u raznim mestima Srbije,a u ove četiri  godine postojanja oragnizovali su i šest džipijada u svom gradu . Kako smo čuli  od osnivača i predsednika kluba Dragiše Adamovića svi članovi ovog kluba  učestvuju i u  humaniranim situacijama  i zato imaju dobru s aradnju sa Sektorom za vanredne situacije Srbije i Braničevskog okruga kao i sa štabom za vanredne situacije  opštine Golubac i Ministarstvom unutrašnjih poslova

          -Naša zamisao bila je kada smo osnovali klub da to bude jedno druženje i poseta džipijadama u raznim krajevima Srbije pa i van granica naše zemlje.Pored toga tu smo i da pomognemo ljudima u raznim situacijama. - Nastavit ćemo sa održavanjem džipijade na koju iz godine u godinu dolazi sve više učesnika. Ovo je sport samo za najhrabrije jer su predeli izuzetno teški ali prvenstveno imamo želju da se družimo,kaže predsednik kluba Dragiša Adamović.
 
Džipijada koju organizuje Džip klub 4x4 iz ovog grada na Dunavu je jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija u Srbiji.Učesnici džipijace su iz cele Srbije.Naš klub je do sada organizovao šest džipijada i to duge sedmice u februaru mesecu, a ove godine na šestoj manifestaciji bilo je i takmičara iz susedne Rumunije,Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

          -Time se ponosim,je u februaru mesecu kada nije turistička sezona dovesti oko 400 ljubitelja prirode koliko ih je bilo ove godine na šestoj džipijadi mnogo nam znači.Drago nam je što je Golubac postao jedan od mesta u koji rado dolaze takmičari iz raznih krajeva Srbije,a ove godine bilo je oko stotinu iz Rumunije,Hrvatske i Bosne i Hercegovine.Zahvaljujujući dobroj organizacij i terenima na kojima se džipijada održava postali smo jedan od najznačajnih destinacija u Srbiji,kaže Adamović.

U saradnji sa opštinom i Turističkom organizacijom Golubac od kojih klub ima punu podršku za goste koji budu boravili u ovom gradu na Dunavu i koji vole izazove i vožnju po nepistupačnim terenima  Džip klub ima na raspolaganju 18 svojih džipova.
             -Što se tiče turizma,organizujemo za ljude koji vole izazove radi adralina i vožnju našim džipovima po nepistupačnim terenima i obilaskom ovog našeg lepog kraja.Naši gosti posebno su želeli da vide Golubački tvrdjavu i manastir Tumane kao i Vidikovac. Naš moto je „Uvek smo bolji domaćini, nego što smo gosti“,rekao je naš sagovornik Dragiša Adamović.

U ovoj i narednim godinama džip kluba iz ovog grada na Dunavu ići će na sve  džipijade   koje organizuju klubovi  u  mestima u Srbiji sa kojima  golupčani imaju dobru saradnju,a nastaviće sa održavanjem  svoje džipijade u Golupcu  koja ima i turistički karakter i na koju iz godine u godinu dolazi sve više učesnika i posetilaca,jer kako naš sagovornik kaže ovo je sport samo za najhrabrije.



Slične vesti

Opština Veliko Gradište na Trećoj srpskoj konferenciji o javno privatnom partnerstvu

8 Oct 2020, 14:26

Predsednik opštine Dragan Milić učestvovao je u panelu na temu Javno-privatna partnerstva u gradovima i opštinama…

Otkazano Stiško poselo

26 Aug 2020, 9:30

Trinaesto „Stiško poselo“, zakazano za 29. avgust neće biti održano, saopštila je Turistička organizacija…

MANIFESTACIJE U VELIKOM GRADIŠTU OTKAZANE DO DALJEG

14 Jul 2020, 13:29

ZBOG POVEĆANOG ŠIRENJA VIRUSA KORONA OTKAZANE „ALASKE VEČERI“, VELIKOGRADIŠTANSKI VAŠAR…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNestanak vode zbog radova na mreži

Zbog radova na mreži  bez vode će biti potrošači u  Golubačkoj ulici…

21 Oct 2020, 9:06

KulturaGolubac dobija Kulturni centar…

U Golupcu su u toku radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade u kojoj će biti smeštena…

20 Oct 2020, 15:04

DruštvoPutovanje u srednji vek sa Ramske…

Da li ste se ikada zapitali kako bi bilo vratiti se u srednji vek, kako su ljudi bili obučeni,…

20 Oct 2020, 13:59

Kursna lista