Dva projekta iz sredstava EU za kulturno nasleđe I turizam u opštini Golubac
   7 Sep 2022, 14:57    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Dva projekta iz sredstava EU za kulturno nasleđe I turizam u opštini Golubac

Iz predpristupnih IPA fondova Evropske unije  izdvojeno je 200.000 evra  za podsticanje kreativnih i inovativnih ideja u turizmu i promociji kulturnog nasleđa.za projekte ,,EU za kulturno nasleđe i turizam’’.Bespovratna finansijska sredstva na konkursu dobilo je 12 podnosilaca prijava koji će na kreativan i inovativan način unaprediti prezentaciju kulturno-istorijskog nasleđa, učine atraktivnijom promociju svojih opština ili oplemene turističku ponudu i proizvode. Pozivom je bilo obuhvaćeno devet jedinica lokalnih samouprava među kojima su Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Zaječar i Topola..

    U opštini Golubac dinansiraće se  zajednički projekat Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević'' i Turističke organizacije kao i projekat JP ,,Golubački grad'''.    
 Za projekat koji je  pripremila Narodna biblioteka „Veljko Dugošević“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Golubac odobrena su sredstva u iznosu od 19.120 evra.Ova sredstva utrošiće se  za realizaciju aktivnosti tokom sprovođenja Projekta pod nazivom „Mythical and fantastic creatures of Golubac“(Mitska i fantastična bića Golupca).

Javnom preduzeću  „Tvrđava Golubački grad“ odobrena su sredstva od 20.000 evra za relizaciju Projekta „Creative development of a special artistic series of souvenirs thematically linked to the Golubac Fortress“(Kreativna izrada posebne umetničke serije suvenira tematski vezanih za Golubačku tvrđavu).

Projekat ,,EU za kulturno nasleđe i turizam'' podržava razvoj i promociju kulturnog nasleđa sa ciljem  podsticaja ekonomskog razvoja regiona i stvaranja novih poslovnih perspektiva,posebno u ruralnim sredinama..
 Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizaciju za međunarodnu saradnju GIZ.

Izvor:portal e-Golubac.rs



Slične vesti

Udruženjima građana i crkvama pet miliona za programe od javnog interesa

19 Mar 2024, 12:43

Udruženja građana i crkve dobila su ukupno 5.000.000 dinara za realizaciju projekata i programa od javnog interesa. Ugovori…

Sedam udruženja realizovaće programe vredne oko pet miliona dinara

16 Mar 2024, 12:25

Grad Požarevac će i ove godine sufinansirati projekte i programe za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca.…

Golubačkim komunalcima 12 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture

20 Feb 2024, 13:44

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara u okviru Programa podrške…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

DruštvoIstraga ubistva zatvorenika u…

Ne smiruje se bura u javnosti, nakon vesti da je 74-godišnji zatvorenik preminuo u…

28 Mar 2024, 9:19

DruštvoDuži redovi za reklamaciju nego…

Sugrađani se žale da im od Nove godine, nakon hakerskog napada na EPS, stižu uvećani računi…

28 Mar 2024, 9:16

Kursna lista