Dušan Janković odbranio titulu viteza Ljubičevskog višeboja
   4 Sep 2023, 12:47    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Dušan Janković odbranio titulu viteza Ljubičevskog višeboja

Na 60. Ljubičevskim konjičkim igrama, u nedelju 3. septembra, održane su utakmice u preponskom jahanju, dve kasačke i četiri kasačke trke, voltižovanje dece i finale Ljubičevskog višeboja, u kojem je Dušan Janković odbranio titulu viteza.

Jubilarne Ljubičevske konjičke igre održane su od 1. do 3. septembra. Sportski program prvog dana na Hipodromu bio je u znaku polufinalnih nadmetanja.

Vrhunac drugog takmičarskog dana bilo je finale Ljubičevskog višeboja u kojem su se za laskavu titulu viteza, nadmetali Marko Milenković, Nenad Anđelić, Andrija Sterđević, Vojin Mirković, Dušan Janković, Siniša Stokić, Milan Ivić i Mališa Vujčić.

Ni kiša koja je padala nije sprečila Dušana Jankovića da odbrani titulu viteza. Janković je u finalu osvojio 12 poena, a samo nijansa, tj. bolje vreme u kurirskom jahanju, bilo je presudno da Janković pobedi. Drugoplasirani Marko Milenković, imao je takođe 12 poena, a treće mesto pripalo je Nenadu Anđeliću.

Drugog dana, u nedelju, mnogobrojna publika uživala je u finalnim trkama. Na programu je bilo finale u preponskoj utakmici „Knez Miloš“, u kojoj je pobedu odneo Stefan Đoković, u sedlu grla Chaperon RV Z iz Beograda.

U galopskoj trci „Memorijal Blagoja Uroševića“ pobednički pehar je pripao grlu El Darooj. U kasačkoj trci „Stig“, dominantno je bilo grlo Parma ferm. Pobednički pehar u galopskoj trci „Kostolac“ pripao je grlu Drogba, dok je u galopskoj trci „Braničevo“ pobedu odnelo grlo Caravaggio.

Usledila je kasačka trka „Knez Mihailo“, u kojoj je dominantno bilo grlo Brenno Laumar koje je vlasništvo štale Dream Catcher NBA zvezde Nikole Jokića, koji je prisustvovao dodeli pehara. Pehar je uručio promoter jubilarnih 60. Ljubičevskih konjičkih igara, glumac Petar Strugar.

U Galopskoj trci Kup Ljubičeva trijumfovalo grlo Senior Markaz.

I drugog dana na Hipodromu, pažnju publike privuklo je 12 malih voltižera, uzrasta od sedam do 10 godina. Trener Suzana Janković je i ove godine uspela da pripremi program, u kojem su mali voltižeri uspeli da istaknu svoje veštine.Slične vesti

Priznanja Ljubičevskih konjičkih igara zaslužnim građanima

22 Jun 2024, 13:47

U Muzeju konjarstva na požarevačkom Hipodromu uručena su priznanja i nagrade povodom šest decenija Ljubičevskih konjičkih…

Plaketa KD "Knez Mihailo" Požarevac za doprinos galopskom sportu

31 Jan 2024, 13:23

KD „Knez Mihailo“ iz Požarevca dobitnik je plakete za izuzetan doprinos razvoju i promociji galopskog sporta…

Strugar o Ljubičevskim konjičkim igrama i novim projektima

5 Sep 2023, 13:21

Jubilarne Ljubičevske konjičke igre, osim bogatog pratećeg programa i velikog broja učesnika na trkama na Hipodromu, imale…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoKlima nam bira destinacije za…

Promena klime donosi i promene na turističkim mapama Evrope. Sever kontinenta postaje sve…

23 Jul 2024, 12:49

DruštvoSeničić: Klasične programe za…

O odmorima, Olimpijskim igrama, putovanjima tokom leta, turističkim agencijama, ponudama sadržaja,…

23 Jul 2024, 12:45

Društvo"Porše"verovatno ne…

Sve je više informacija da je neki proizvod opasan po zdravlje korisnika i da se povlači…

23 Jul 2024, 12:42

Kursna lista