ĐURIĆ I ČEPURIN: SRBIJA I RUSIJA ZAJEDNO PROTIV ČLANSTVA KOSOVA U MEĐUNARODNIM ORGANIZACIJAMA  BLIC POLITIKA DJURIC I ČEPURN
   21 Feb 2017, 14:25        Tatijana Spasojević


ĐURIĆ I ČEPURIN: SRBIJA I RUSIJA ZAJEDNO PROTIV ČLANSTVA KOSOVA U MEĐUNARODNIM ORGANIZACIJAMA BLIC POLITIKA DJURIC I ČEPURN

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o pripremama za narednu redovnu sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji.
Tema razgovora bilo je i zajedničko delovanje u sprečavanju članstva samoproglašenog Kosova u međunarodnim organizacijama, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Meothiju.
Čepurin je ponovio principijelan stav Ruske Federacije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, te istakao spremnost ruske strane da i ubuduće aktivno podržava napore u svrhu zaštite prava i legitimnih interesa Srbije u odnosu na Kosovo i Metohiju.
Đurić je Čepurina informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine, a razmotrena je i političko-bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji.
Što pre formirati ZSO
On je istakao da je Srbima na Kosovu i Metohiji neophodno što hitnije omogućiti da u sadejstvu sa Beogradom formiraju zajednicu srpskih opština, u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu.
Đurić je Čepurinu izrazio saučešće povodom smrti ruskog ambasadora pri UN Vitalija Čurkina, ocenivši da su Ruska Federacija i svetska diplomatija izgubili velikog borca za poštovanje međunarodnog prava i tekovina na kojima počivaju Ujedinjene nacije.
- Republika Srbija je ambasadoru Čurkinu i Ruskoj Federaciji večno zahvalna na svemu što su učinili za zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države, kao i ugleda Srbije i srpskog naroda - rekao je Đurić.
Čepurin je zahvalio Đuriću na saučešću i rekao da se ambasador Čurkin zalagao za poštovanje međunarodnog prava kao temelja međunarodnih odnosa, te da je bio tesno vezan za Srbiju i uvek pristupao sa željom da pomogne Srbiji i srpskom narodu.
 
 
 
 
 
 Slične vesti

Vučić: Predlog da se služi obavezni vojni rok od 90 dana

7 May 2022, 11:42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom jučerašnjem obraćanju, pored ostalog dao predlog i da se povede javna…

Drecun: Dalje međunarodno prisustvo ohrabruje one koji bi da unitaririzuju BiH

27 Dec 2021, 10:17

Komentarišući izjavu načelnika Generalštaba vojske Švajcarske Tomasa Sislija da se ne može predvideti kraj mirovnih misija…

Grubješić: Brisel treba da obezbedi da se približe suprotstavljeni stavovi Beograda i Prištine

7 Sep 2021, 9:14

Odgovornost Brisela u dijalogu Beograda i Prištine je veća od odgovornosti učesnika u dijalogu, pošto treba…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista