Dunav osiguranje Dan sporta u Požarevcu
   5 Jun 2024, 11:08    Požarevac    sattv    Elena Marjanović


Dunav osiguranje Dan sporta u Požarevcu

Plazma Sportske igre mladih nastavljaju sa svojim takmičenjima u okviru Dunav osiguranje Dana sporta koji se realizuje  širom Srbije tokom maja i juna pod motom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“. U Požarevcu u realizaciju se uključio Sportski savez grada Požarevca uz podršku grada Požarevca.
 
 
U Srbiji je u toku 11. sezona  Plazma  Sportske igara mladih. Plazma SIM su  najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi koja je za svojih 27 godina postojanja  u regionu  okupila više od 2.700.000  mladih.  U fokusu Dunav osiguranje dana sporta je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. 
Saša 

 
Plazma Sportske igre mladih pružaju deci i mladima mogućnost da, potpuno besplatno, učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportskih disciplina. Najvažnije od svega je da mogu učestvovati svi, odnosno učesnici Plazma Sportskih igara mladih ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva. Cilj Igara je da naši budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike i steknu prijatelje za ceo život.


U okviru Dunav osiguranje Dan sporta u Požarevcu održana su  takmičenja u sportskoj igri  Lino „Između dve vatre“ i  Atletici /Trka na 60m, Malom fudbalu, Millennium Team basketu 3x3, MIS odbojci , Coca-Cola kupu a sve to u konkurenciji dečaka I devojčica. Pobednici sa ovog kmičenja stekli su pravo učešća na velikom Regionalnom finalu koje će se održati 11.juna u  Požarevcu  kojima će se pridružiti pobednici gradskih I opštinskih takmićenja iz Beograda, Petrovca na Mlavi, Mladenovca Ćuprije, Šapca, Kruševca, Aranđelovca, Kostolaca,UmčaraSlične vesti

Žurka u belom u Sportskom centru Požarevac

21 Dec 2023, 12:30

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, Sportski centar Požarevac organizuje nekoliko programa. Tako je petak…

Zabranjeno starenje

9 Oct 2023, 11:51

Sportska manifestacija „Zabranjeno starenje“ okupila je penzionere iz okruga, kji suse oprobali u četiri discipline:…

U Evropskoj nedelji sporta narodne sporstke igare i basket 3x3

27 Sep 2023, 12:10

U Požarevcu je nastavljena Evropska nedelja sporta narodne sporstke igare i turir u basketu 3x3 za ulenike požarevačkih…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoKlima nam bira destinacije za…

Promena klime donosi i promene na turističkim mapama Evrope. Sever kontinenta postaje sve…

23 Jul 2024, 12:49

DruštvoSeničić: Klasične programe za…

O odmorima, Olimpijskim igrama, putovanjima tokom leta, turističkim agencijama, ponudama sadržaja,…

23 Jul 2024, 12:45

Društvo"Porše"verovatno ne…

Sve je više informacija da je neki proizvod opasan po zdravlje korisnika i da se povlači…

23 Jul 2024, 12:42

Kursna lista