DRUGA POSTAVKA PLAKATA IZLOŽBI ODRŽANIH U GSU
   7 Feb 2018, 15:07    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


DRUGA POSTAVKA PLAKATA IZLOŽBI ODRŽANIH U GSU

U GALERIJI SAVREMENE UMETNOSTI 6. FEBRUARA 2018. GODINE POSTAVLJENA JE IZLOŽBA POD NAZIVOM „DRUGA POSTAVKA PLAKATA IZLOŽBI ODRŽANIH U GSU (2011-2018)“ OVA IZLOŽBA PODSEĆA SUGRAĐANE I LJUBITELJE UMETNOSTI NA SVE ONO ŠTO JE U GALERIJI IZLAGANO

   


Izložba pod nazivom Druga postavka plakata izložbi održanih u Galeriji savremene umetnosti u periodu od (2011-2018)“. Postavljena je 6. Febuara a to je prilika da  se posetioci  i svi naši sugrađani podsete šta se izložbi sve  izlagalo od najznačajnijnih izložbi.  Marina Radosavljević istoričar umetnosti, inače kustos Narodnog muzeja u Požarevcu nam je predstavila neke od najznačijnih likovnih, primenjenih, etnoloških i drugih izložbi koje su održane u Galeriji savremene umetnosti od osnivanja do današnjih dana.



Galerija savremene umetnosti, prvobitno nazvana Gradska galerija osnovana je 4. aprila 2011.godine pri Narodnom muzeju. Nalazi se u pešačkoj zoni, u samom centru grada, u kući iz 19.veka. Galerija savremene umetnosti Požarevac organizuje samostalne i grupne izložbe sa namerom da promoviše i predstavi projekte iz oblasti savremene umetnosti. Izložba je otvorena do 14. februara. Ulaz u GSU je slobodan.
Povodom Dana državnosti Republike Srbije 15.februara 2018.godine biće otvorena izložba UMETNIČKA ZBIRKA SANU-LIKOVNI UMETNICI AKADEMICI.
Srpska akademija nauka i umetnosti, povodom jubileja 175 godina postojanja, kroz izložbu Umetnička zbirka SANU – likovni umetnici akademici, predstavlja deo svoje bogate zbirke umetničkih dela. Od osnivanja Društva srpske slovesnosti 1841. a kasnije preko Srpskog učenog društva, Kraljevske akademije, do današnje Srpske akademije nauka i umetnosti, prikupljana su umetnička dela na različite načine: otkupima, donacijama dobrotvora, poklonima umetnika akademika. Ljubitelji umetnosti biće u prilici da uživaju u delima Stevana-Steve Todorovića, Paje Jovanovića, Ljubomira-Ljube Ivanovića, Uroša Predića, Marka Čelebonovića, Petra Lubarde, Mila Milunovića, Nedeljka Gvozdenovića, Zore Petrović, Ljubice Sokić i mnogih drugih. Ova izuzetna izložba trajaće mesec dana.



Slične vesti

Slika Milene Pavlović Barili na aukciji u Americi

20 Sep 2023, 11:59

Aukcijska kuća Artprice ponudila je Fondaciji i Galeriji Milena Pavlović Barili da se nadmeće za sliku Milene Pavlović Barili,…

U Narodnoj biblioteci u Golupcu otvorena Galerija moderne umetnosti

30 Dec 2022, 0:29

U Narodnoj biblioteci „Veljko Dugošević“ u Golupcu otvorena je  Galerija moderne umetnosti koju…

Milena Pavlović Barilli preminula na današnji dan u 36. godini

6 Mar 2022, 10:27

Milena Pavlović Barili je bila slikarka, ilustrator i pesnikinja srpskog porekla i jedna od naših najznačajnijih…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista