DRIFT AUTO TRKE  U POŽAREVCU 18. i 19. AVGUSTA
   25 Jul 2018, 14:43    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


DRIFT AUTO TRKE U POŽAREVCU 18. i 19. AVGUSTA

SPORTSKI AUTO TJUNING KLUB  JE ORGANIZATOR TREĆE TRKE SDC I DAY OF CHAMPIONS ŠAMPIONATA KOJA ĆE SE VOZITI NA PARKINGU ŠEĆERANE U POŽAREVCU 18. I 19. AVGUSTA

  Predsednik Sportskog  AUTO KLUBA TJUNING, Aleksandar Jokić je najavio ovaj jedinstveni događaj koji nas očekuje u Požarevcu i posebno apelovao da je bezbednost u saobraćaju najbitinija i da ulica nije mesto za trke već se to radi na posebno obezbeđenim i sigurnim mestima.




Drift trke su vrsta auto trka u kojima se vozila kreću bočno po asfaltnom putu. U driftu, automobili prelaze idealnu putanju u kontrolisanom proklizavanju  pri velikim brzinama. Ključna karakteristika drift trke je da  trka nije vezana za vreme već za  tehničke performance, putanju, brzinu, uglove, blizinu prillaska kliping pointima i zabavu  a ocene sudija, su presudne.



Drift takmičenja se sastoje  iz dve faze. 
U početku, se voze pojedinačne trke i drifteri dobijaju ocenu za vožnju po zadatoj stazi. Prema broju  takmičara nakon kvalifikacija, formira se start drugog dela takmičenja - TOP 8 ili TOP 16 (a ponekad kada ima puno prijavljenih vozača i TOP 32).



 To su trke u parovima (twin drift ili tuico bitke), u kojima svaki vozač prvo vozi kao lider, a na drugoj trci  je u ulozi vozača pratioca. Cilj lidera je da prođe kroz trku kompetentno i spektakularno, a pratioc mora sinhrono da ponovi pokrete vozila lidera i  da ostane blizu njega, ali da se ne dozvoli sudar i odvajanje od automobila vodećeg  takmičara. U parovima, rezultat određuju  sudije i sportista koji je osvojio  twin duel prolazi kroz sistem eliminacije dalje.

Ova spektakularna disciplina nastala je u Japanu 1950. godine  i prerasla je iz zabranjenih uličnih trka u stručna takmičenja koji se održavaju sa pripremljenim automobilima. 
 Danas je  to veoma popularan tip moto sporta,  i razvija se u mnogim zemljama sveta. U Srbiji drift trke pojavile  su se sredinom 2000-ih, a danas se u zemlji godišnje održi  6 do 8 drifting takmičenja.



Drift u Požarevcu je podeljen u dva dana od čega je prvi rezervisan “SDC”,  odnosno za domaće vozače. Drugi dan “Day of Champions” je sadržajniji i tog dana će se i voditi neizvesnija borba.

NEDELJA FINALNI DAN:

U organizaciji AMK LOW FAMILY iz Požarevca  u nedelju 19.08.2018. godine biće održano Stajling takmičenje u nekoliko klasa kao i Db  drag takmičenje.   U stajling takmičenju automobili će se se ocenjivati prema stilu i stepenu modifikacije pa ćemo tako imati najlepši nemački auto, najlepši japanski automobil, najbolji  ekstemno sređen auto, najbolji auto u klasi street, u klasi “početnika u tjuniranju” ali i u klasi “najatraktivniji domaći automobil”. Takođe,  biće održano i takmičenje u merenju muzičke snage u kolima- popularni dB drag “1 na 1” .
 Pored domaćih vozača očekuje se dolazak i sedam driftera iz regiona.
Organizovanje ovih trka u Požarevcu pokazuje brigu lokalne samouprave  usmerenu ka mladima u gradu.
Program oba dana počinje u 12:00 časova, a finalne trke se voze u 17 časova.

Za sve ljubitelje adrenalinske vožnje ovo je događaj koji ne smeju propustiti a posebno je zanimljivo što  svi zainteresovani gledaoci mogu biti i učesnici i sa profesionalnim vozačima osetiti  čari ovakve vožnje i na stazi doživeti pravi spektakl.
 



Slične vesti

Kupovina polovnjaka jednačina sa više nepoznatih - u EU očekuju pad cena, šta je najisplativije u Srbiji

16 Mar 2024, 10:43

Broj onih koji kupuju nove automobile u odnosu na isti period prošle godine porastao je za trećinu. Kupcima su najzanimljiviji…

Šampion koji traje - električna i hibridna vozila u fokusu predstojećeg Sajma automobila

15 Mar 2024, 10:59

quot;Šampion koji traje" – moto je izložbe automobila na Beogradskom sajmu koja će biti postavljena od…

Pala cena polovnjaka u Nemačkoj, da li će se to pojefinjenje osetiti i kod nas

25 Nov 2023, 9:58

Cene polovnih automobila u Nemačkoj u padu su već sedam meseci. Međutim, taj pad je veoma mali, tako da se to nije osetilo…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

DruštvoZa upis na KPU ostalo manje od…

U toku je konkurs za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet i to za sva tri smera…

29 Mar 2024, 10:35

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 10:34

Kursna lista