ĐORĐEVIĆ: TRIDESET MILIONA ZA UNAPREĐENJE RADA SES-A
   17 Nov 2018, 13:03        RTS    Tatijana Spasojević


ĐORĐEVIĆ: TRIDESET MILIONA ZA UNAPREĐENJE RADA SES-A

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je iz budžeta njegovog Ministarstva izdvojeno dodatnih 30 miliona dinara za unapređenje rada Socijalno-ekonomskog saveta (SES).

"Za svakog socijalno-ekonomskog partnera iz sastava tog tela biće izdvojeno po 10 miliona dinara. Očekujem da se u narednim godinama dodatnim izdvajanjima iz budžeta unapredi rad ne samo SES-a već i takvih saveta na lokalnom nivou", rekao je Đorđević posle jučerašnjeg sastanka SES-a.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Đorđević je dodao da je s ministrom finansija Sinišom Malim dogovoreno i da u pripremi ili izmeni zakona učestvuju i lokalni socijalno-ekonomski partneri koji će sigurno doprineti tome da ti zakoni budu kvalitetni i sa manje primedbi.
Prema rečima ministra, Ministarstvo je prihvatilo inicijativu za izradu Zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu radi naknade štete, kao i inicijativu o izmeni i dopuni Pravilnika o profesionalnim bolestima.
"Dve stvari su nam najbitnije - da svi zakoni koje priprema Vlada budu u interesu naših građana i u interesu naše države. Toga ćemo se pridržavati", poručio je Đorđević.
Socijalno-ekonomski savet dao je pozitivno mišljenje na Nacrt budžeta za 2019. godinu, kao i na nacrt više zakonskih predloga, među kojima je i Nacrt izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti, Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.
Takođe, pozitivno su ocenjene i nacrti izmena Zakona o porezima na imovinu i Zakona o poreskoj administraciji, kao i na tekst predloga izmene Uredbe o bezbednosti i zdravlju na radu.
 Slične vesti

Ministarstvo objavilo nacrt revidiranog Akcionog plana za poglavlje 23

22 Jan 2019, 13:23

Ministarstvo pravde objavilo je na svojoj internet prezentaciji nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23 i pozvalo…

Kuburović u Njujorku razgovarala sa Meronom i Bramercom

11 Dec 2018, 11:36

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se u Njujorku sa predsednikom Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove…

Nepravda prema porodiljama biće ispravljena

7 Dec 2018, 13:59

Nepravda prema porodiljama koje su tokom porodiljskog odsustva primale male mesečne iznose, već početkom naredne godine…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportPIONIRI OSNOVNE SKOLE IVO LOLA…

Nastavljena dominacija odbojkaša iz Velikog Gradišta u mlađim kategorijama.…

23 May 2019, 14:38

PoljoprivredaVANPROSEČNI PRINOSI SE NE MOGU…

TEMPERATURA, VLAŽNOST VAZDUHA, ČESTE KIŠE, SVE TO UTIČE NA RAZVOJ PŠENICE I…

23 May 2019, 14:26

DruštvoOdrživa urbanizacija ključ za…

Ujedinjene nacije procenjuju da će do 2025. godine čak 70 odsto stanovništva živeti…

23 May 2019, 13:07

Kursna lista