DONIRANA MEDICINSKA I ZAŠTITNA OPREMA OPŠTOJ BOLNCI, HIGIJENSKOM ZAVODU I DOMU ZDRAVLJA POŽAREVAC
   8 Apr 2020, 15:12    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


DONIRANA MEDICINSKA I ZAŠTITNA OPREMA OPŠTOJ BOLNCI, HIGIJENSKOM ZAVODU I DOMU ZDRAVLJA POŽAREVAC

OD ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA POŽAREVCA OPŠTA BOLNICA POŽAREVAC DOBILA JE DONACIJU U VIDU SU TRI  3D ŠTAMPAČA ZA IZRADU VIZIR MASKI KOJE ĆE ZA POTREBE ZDRAVSTVENOG OSOBLJA IZRAĐIVATI INFORMATIČARI.

Štab za vanredne situacije grada Požarevca donirao zdravstvenim ustanovama u Požarevcu tj Zavodu za javno zdravlje, domu zdravlja  opštoj bolnici Požarevac neophodnu medicinsku i zaštitnu  opremu angažovanjem velikog broja privrednika koji su se odazvali apelu Štaba za vanredne situacije grada Požarevca. Vrednost donirane opreme je oko 2500 miliona  dinara. Posebna donacija u vidu 3D štampača uručena je opštoj bolnici Požarevac za izradu vizir maski koje će se praviti za potrebe zdravstvenog osoblja. Opremu su bolnici uručili predstavnici štaba za vanredne situacije na čelu sa komadantom štaba i gradonačenikom Požarevca Banetom
Spasovićem.Za kupovinu medicinske i zaštitne opreme sredstva su donirali Holding kompanija Bambi, Market – parket, Minel -enim, Homoljski raj i Sport premijer.


Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović ovom prilikom je istakao da su predstavnici Štaba za vanredne situacije u konstantnom kontaktu sa privrednicima iz požarevačkog kraja i da zajedničkim naporima dolaze do načina da se medicinska oprema pravovremeno nabavi i uruči zdravstvenim radnicima. Spasović nije krio zahvalnost i dodao da se mnogi privredni subjekti sami javljaju sa idejama i inicijativom kako bi se ova situacija prevazišla.

- Iskrenu zahvalnost dugujem svim privrednim subjektima što su u ovim teškim trenucima uzeli učešće u ovoj akciji. Svesni smo da i oni imaju problema u svom poslovanju time ova pomoć dobija na dodatnom značaju. Kompanija Bambi je u više navrata do sada pokazala svoju društvenu odgovornost, i sada su u velikoj meri omogućili da kroz donaciju olakšaju funkckionisanje našeg zdravstvenog sistema. Takođe, zahvaljujem se na donacijama i ostalim privrednim subjektima poput Homoljskog raja i Sport premijera koji su shodno svojim mogućnostima odazvali našim apelima. – rekao je Spasović i dodao:

Posebno bih istakao kompanije Market – parket i Minel – enim koji su svojim donacijima omogućili kupovinu 3 D štampača, jer su time omogućili da stručni ljudi iz Opšte bolnice osim za svoje potrebe prave zaštitne vizire i za Dom zdravlja i za ZZJZ. – istakao je Spasović i iskoristio priliku da se još jedanput zahvali medicinskom osoblju, koji su prema njegovim rečima prva linija odbrane,što u otežanim uslovima pružaju maksimum kako bi se ovo stanje prevazišlo. Takođe je pohvalio rad policije, vojske, državnih institucija i svih javnih a posebno komunalnih
preduzeća koji svakodnevno vrše dezinfekciju javnih površina.Ovom prilikom Opštoj bolnici uručeno je 2 (dva) 3 D štampača i 30 kg materijala za pravljenje zaštitnih vizira, 15 000 komada lateks rukavica, 3000 zaštitnih maski, 100 kombinezona sa kapuljačom, 70 komada zaštitnih naočara, 2500 hirurških kaljača, 250 flis mantila,70 vodo-odbojnih mantila sa kapuljačom, 2000 hirurških kapa, 200 pakovanja (PVC)rukavica,  30 digitalnih toplomera, 96 litra etanola, 5 litra asepsola i 500 litra alkohola.
Požarevačkom Domu zdravlja donirano je 1000 zaštitnih maski, 2000 flis mantila, 6500 hirurških kaljača, 30 000 rukavica, 5000 komada flis kapa, 450 kom. zaštitnih naorača i 400 kom. antibakterijskog gela.Zavod za javno zdravlje Požarevac dobio je 500 zaštitnih maski, 600 flis mantila, 2000 hirurških kaljača, 1000 pari rukavica, 1000 flis kapa, 80 komada zaštitnih naočara i 100 komada antibakterijskog gela.Direktor Opšte bolnice dr Danko Nikolić ovu priliku je iskoristio da se zahvali svim privrednim subjektima na donaciji i Štabu za vanredne situacije na koordinaciji. Posebno je apostrofirao značaj današnje donacije:
- Naš IT sektor ovu pomoć iskoristiće na najbolji način. Zahvalan sam gradskim čelnicima i svim privrednicima što u ovim teškim vremenima izdvajaju sredstva i volju kako bi svi zajedno pobedili ovu pošast.

Nikolić je  rekao da u ovom trenutku u bolnici nema pacijenata  zaraženih virusom Covid -19.    Mali broj lekara  je u samouizalaciji i po rečima Nikolića to one utiče na  rad ove ustanove. Nikolić je  u izjavi za medija rekao da  sve informacije mogu dobiti od zavoda za javno zdravlje Požarevac koja je relevantna da daje sve informacije o pacijentima sa sumnjom na korona virus a koji su sa teritorije braničevkog i podunavskog okruga.


U ovoj akciji učestvovao je veliki broj volontera koji su pomogli da se oprema spakuje i dostavi pomenutim ustanovama.
 
 
 
 Slične vesti

Kon objašnjava kako da se testirate na antitela

1 Jun 2020, 10:38

Od danas građani Srbije moći će da se testiraju na lični zahtev i otkriju da li imaju antitela na koronavirus. Epidemiolog…

Od ponedeljka moguće testiranje na antitela koronavirusa na lični zahtev

30 May 2020, 11:36

Ukoliko sumnjate da ste imali koronavirus, a niste imali nikakve simptome, uskoro ćete to moći i da proverite. Od 1. juna…

Vučić: Odgovaraću svima koji Srbiji drže lekcije i pridike

29 May 2020, 12:10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da su pred svetom, zbog pandemije koronavirusa, izazovi kakve čovečanstvo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOBELEŽENA 21. GODIŠNJICA OD POGIBIJE…

POVODOM 21 GODINE OD POGIBIJE BIVŠEG KOMANDANTA RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I PROTIV VAZDUŠNE…

1 Jun 2020, 13:36

DruštvoGOLUBAC ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA…

U prošloj godini u Golubac je boravilo oko 90 brodova-kruzera,a ove godine ima najave…

1 Jun 2020, 13:35

DruštvoPOČETAK LETNJE KAMPANJE DOBROVOLJNOG…

CRVENI KRST POŽAREVAC ORGANIZOVAO JE  AKCIJU DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U SARADNJI SA…

1 Jun 2020, 13:34

Kursna lista