DONACIJA ZA CENTAR ZA DNEVNI BORAVAK DECE
   5 Jan 2018, 13:14    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


DONACIJA ZA CENTAR ZA DNEVNI BORAVAK DECE

CENTAR ZA DNEVNI BORAVAK DECE I OMLADINE OMETENE U RAZVOJU DOBIO JE DONACIJU U VIDU  NAMEŠTAJA, RAČUNARA  I DRUGE OPREME ZA RAD KAO I NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA OD DONATORA IZ AUSTRIJE

U Centar za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju  stigla je vredna donacija u vidu stolica, klima uređaja, mini linije, računara i novogodišnjih paketića za korisnike ovog centra. Ova donacija je donacija od Cristian Andrei  Ghenta, koji je preduzetnik, investitor, kripto-valuta-ekspert, firma: Zeitgeist Marketig k.s. iz Austrije.
Po njegovim rečima on je neko ko „ako ima više želi da podeli sa drugima kojima je pomoć potrebna“.Putem koordinatora koji žive u Srbiji kao i porodičnih veza koje ima sa Srbijom, jer mu je supruga Srpkinja došao je do centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju i tako su i saznali šta je ovom centru najpotrebnije.


 
U izjavi za našu televiziju saznali smo da su pre ovog centra bili i u Rumuniji i jednu donaciju u vidu poklona za decu donirali i jednom centru tamo. Na jednoj   dobrotvornoj večeri koja je organizovana sakupljeno je dosta novca od raznih donatora.
Ova donacija i donacija za dom u Stamnici  su u vrednosti oko 7000 eura u opremi Domu za decu i lica ometena u razvoju "Dr Nikola Šumenković" – u Stamnici doniraju za  oko 350 korisnika novogodišnje paketiće kao i posteljinu i još neku opremu koja je ovom domu bila najpotrebnija. Kroz razgovor smo takođe saznali da je ovo tek početak njihove misije i da će ovih donacija biti još a posebno u Srbiji. U ime dnevnog boravka centra za decu i omladinu ometene u razvoju medijima se obratila rukovodilac Jasmina Turudić koja se ovom prilikom zahvalila kako donatorima tako i koordinatorima koji su i pomogli da ova donacija stigne do Požarevca.Kulturno umetničko društvo Drmno izvelo je  tim povodom i deo svog folklornog programa.
 Slične vesti

BIVŠI UČENICI GENERACIJE 1950 POKLONILI LOPTE SADAŠNJIM UČENICIMA ŠKOLE U RABROVU

24 Oct 2018, 13:42

Svojoj školi koja se tada zvala ,,8.oktobar’’,a danas ,,Milutin Milanković’’ u Rabrovu,opština…

Država deli kuće!Ako živite u Vojvodini, imate šanse da se skućite!

19 Jul 2018, 11:21

DRŽAVA DELI KUĆE! AKO ŽIVITE U VOJVODINI, ETO ŠANSE DA SE SKUĆITE: Bespovratno dobijate MILION! Konkurs važi za bračne i…

ŠKOLA IZ ŠVAJCARSKE URUČILA HUMANITARNU POMOĆ U ŠKOLSKOM INVENTARU ŠKOLI U GOLUPCU

17 Jul 2018, 17:12

Osnovna škola  Dänikon-Hüttikon iz Kantona Cirih,u  Švajcarskoj koja je izgrađena je pre…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoUČENICI POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U…

POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA SONJA MARINKOVIĆ IZ POŽAREVCA DOBILA JE BESPOVRATNA…

17 Jan 2019, 15:10

PolitikaUVODNO OBRAĆANJE VUČIĆA I PUTINA

Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima…

17 Jan 2019, 15:03

PolitikaLavrov doputovao u Beograd

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao je sinoć na beogradskom aerodromu "Nikola…

17 Jan 2019, 13:56

Kursna lista