DOMU ZDRAVLJA POŽAREVAC DONIRANA MEDICINSKA I ZAŠTITNA OPREMA
   31 Mar 2020, 15:10    Požarevac    SAT    Tatijana Spasojević


DOMU ZDRAVLJA POŽAREVAC DONIRANA MEDICINSKA I ZAŠTITNA OPREMA

DOMU ZDRAVLJA DONIRANA MEDICINSKA I ZAŠTITNA OPREMA ANGAZOVANJEM  I APELOM KOJI PRIVREDNICIMA UPUTILI GRADONAČELNIK GRADA POŽAREVCA I KOMADANT ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA POŽAREVCA

Domu zdravlja Požarevac  donirana je neophodna medicinska i zaštitna  oprema angažovanjem velikog broja privrednika koji su se odazvali apelu gradonačelnika Požarevca i komadantu Štaba za vanredne situacije Banetu Spasoviću.Ovom prilikom uručeno je 250 kombinezona sa kapuljačom, 100 komada zaštitnih naočara , 1000 hiruških kaljača,200 zaštitnih kapa, 100 komada antibakterijskog gela i 1000 zaštitnih rukavica.
Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović ovom prilikom izrazio je zahvalnost požarevačkim privrednim subjektima koji su se odazvali pozivu lokalne samouprave i pozvao sve koji su u mogućnosti da se odazovu apelu i uključe u akciju i pomognu koliko su u mogućnosti.Od sledeće nedelje krenuće i isporuka lanč i higijenskih paketa penzionerima sa minimalnim primanjima kao i nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji rada.

"Gradski štab u saradnji sa firmama iz Požarevca interventno je kupio odrđenu količinu zaštitne opreme za požarevčki Dom zdravlja. Uveren sam da će zadovoljiti potrebe za određeno vreme. Danas smo podelili 1000 litra alkohola svim institucijama (bolnica, Dom zdravlja, KP dom itd.) takođe,

Opštoj bolnici smo donirali 500 zaštitnih maski i rukavica. Planiramo da jako brzo obezbedimo dovoljnu zaštitnu opremu za mesec dana. – rekao je Spasović i dodao:
- Doneta je odluka a tokom sledeće nedelje će se krenuti sa deljenjem pomoći za sve penzionere čija su primanja manja od 30 hiljada dinara mesečno. Ova pomoć podrazumeva higijenske i lanč pakete u vrednosti od 4000 dinara. Takođe, pomoć je namenjena i za sva nezaposlena lica (4000 osoba) koja su evidentirana pri Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Pomoć je planirana u sledeća dva meseca. Za ove namene utrošiće se preko 50 miliona dinara."
– istakao je Spasović i iskoristio priliku da se zahvali medicinskom osoblju koji u otežanim uslovima pružaju maksimum kako bi se ovo stanje prevazišlo, kao i policiji i svim drugim institucijama.

Takođe je dodao zahvalnost svim Javnim a posebno komunalnim preduzećima koji nose breme odgovornosti i svakodnevno vrše dezinfekciju javnih površina naročito što obavljaju poslove pod otežanim uslovima rada.

Za kupovinu medicinske i zaštitne  opreme sredstva su donirali Vodoprivreda doo Požarevac, preduzeće Drnda Internacional Požarevac i Inon- Neimar Požarevac.

Inače da podsetimo da je Grad Požarevac  obezbedio i kupio još 2000 litara hlora za potrebe definfekcije grada Požarevca a to je dovoljno za otpilike narednih mesec dana.
Direktorka Doma zdravlja Požarevac, dr Snežana Stojković zahvalila se ovom prilokom na ovoj donaciji i naglasila da će ovakva pomoć biti dobrodošla i u narednom periodu.Stojković je istakla da  adaptirana ambulanta u Domu zdravlja Požarevac adaptirana   za prijem svih pacijenata koji imaju bilo kakve respiratorne  infekcije i slične tegobe  od danas radi 24 časa i svi pacijenti koji imaju bilo kakve sumnje na COVID -19 mogu da se jave u bilo koje doba dana ili noći i biće sprovedena kompletna procedura i neophodne mere.

"Ambulanta prema instrukciji Ministarstva zdravlja radi 24 časa. Takođe, prema istim instrukcijama naloženo je da se svi pacijenti sa težim oboljenjem upućuju u tercijalne ustanove u Beogradu."- istakla je Stojković
 Slične vesti

NOVA ULAGANJA U ZDRAVSTVO U VELIKOM GRADIŠTU

16 Jun 2020, 11:35

Više od 150.000.000 dinara biće uloženo u gradištansko zdravstvo za samo dve godine.

Tokom svega…

OBAVEŠTENjE DOMA ZDRAVLjA VELIKO GRADIŠTE

21 Mar 2020, 12:25

DOM ZDRAVLJA VELIKO GRADIŠTE OBAVEŠTAVA JAVNOST DA  ZBOG TRENUTNE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE, A U…

NOVI REŽIM RADA DOMA ZDRAVLJA U GOLUPCU

18 Mar 2020, 14:46

Dom zdravja Golubac u  skladu sa novim merama za sprečavanje i suzbijanje epidemije  obaveštava građane…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOd 60 pregledanih u Gradskom zavodu…

Najviše novoobolelih od koronavirusa i juče je bilo u Beogradu. U Gradskom zavodu za plućne…

21 Oct 2020, 9:31

ZdravljeKon: Ako svi nose maske, zaštita…

Epidemiolog Predrag Kon ponovo je apelovao na Beograđane da nose maske, ističući da ta mera,…

21 Oct 2020, 9:29

PolitikaSiniša Mali potvrdio da ostaje…

Dosadašnji ministar finansija Siniša Mali rekao je da će u novoj vladi ostati ministar finansija.…

21 Oct 2020, 9:26

Kursna lista