DODELJENE OKTOBARSKE NAGRADE GRADA POŽAREVCA
   16 Oct 2018, 12:00    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


DODELJENE OKTOBARSKE NAGRADE GRADA POŽAREVCA

SINOĆ JE ORGANIZOVANA SVEČANA AKADEMIJA U GRADSKOM ZDANJU NA KOJOJ SU DODELJENA PRIZNANJA NAJZASLUŽNIJIM POJEDINCIMA I USTANOVAMA POVODOM 15. OKTOBRA DANA OSLOBOĐENJA  GRADA POŽAREVCA

Svečana akademija povodom proslave Dana oslobođenja Požarevca započela je tradicionalno intoniranjem himne u izvođenju Gradskog ženskog hora “Barili”, pod dirigentskom palicom prof. mr Katalin Tasić, a  nakon toga je gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, pozdravio je sve prisutne goste."Saznanje da vam očevi i dedovi i danas, posle toliko godina, slavom, hrabrošću i poštenjem sijaju, tera i vas da budete dostojni njihovog  zaveta. Ti heroji Prvog i Drugog svetskog rata videli su dane neposredno pred oslobođenje  i dane buduće, kao i ovaj dan.Videli su, jer samo bi ta njihova vizija mogla da objasni veliko junaštvo i žrtvu njihovu za slobodu.Mislim da je na tom istorijskom putu naše Srbije, od mačeva i pušaka, mnogo više mudrost naša i pamet doprinela.Poslušajmo je u vremenu ovom.Poslušajmo je kako bi za 100 godina i nas naši potomci slavili, potomci koji će u zemlji svojoj ostati i zvati je ponosno Srbija” istakao je SpasovićPovelja i novčani deo nagrade u iznosu 59. 200 dinara u neto iznosu pripala je  Miliji Radivojeviću "Baji" On je poznat ne samo u Požarevcu i Braničevskom okrugu, već  i u čitavoj Srbiji kao pesnik, pojac i zdravičar, čuvar srpske tradicije, pokretač i učesnik brojnih manifestacija širom zemlje.

Ovom svečanom skupu su se sa velikim rečima zahvalnosti obratili i sami dobitinici povelja i naglasili da ih ovo priznanje obavezuje da budu još uspešniji u svom životu i radu.

"Džaba mi saradnja sa državnom kancelarijom za dijasporu i sa dijasporom, sa maticom iseljenika Srbije, sa RTS-om, džaba priznanja Udruženja književnika, saradnja sa Fakultetom muzičke umetnosti i Srpskom akademijom nauka i umetnosti, ako nisam prihvaćen i priznat u svom  gradu gde živim, u kome stvaram i koga predstavljam.Odbor  za dodelu nagrada i priznanja odlučio je da se i ja nađem među priznatim građanima ovog  grada.Ukazali su mi veliku čast i poštovanje  za moje stvaralaštvo, uneli su mi duhovnu snagu, veru i nadu, i stvorili veliku odgovornost za dalji rad”- rekao je Milija Radivojević BajaOdbor za dodeljivanje nagrada i povelja doneo je odluku da plaketa grada Požarevca bude uručena Nikoli Selakoviću, generalnom sekretaru predsednika Republike Srbije.

"Moja čast  i moja sreća su možda samo merljivi nivoom obaveze koju ste dodeljivanjem ovakvog jednog priznanja meni stvorili prema vašem gradu i prema svima vama. Trudiću se da dok obavljam važne i odgovorne funkcije vašem gradu poklonim tek nešto malo više pažnje nego drugim gradovima, jer znam da Požarevac  to zaslužuje." istakao je između ostalog Selaković.

  Povelja kao zaslužnom preduzeću pripala je  Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbija".
Svečanost su dodatno upotpunili ženski gradski hor Barili pevanjem rodoljubivih pesama i Lepomir Ivković koji je  kazivao rodoljubive stihove pesme „Oj Moravo“.

 Slične vesti

O.Š. KRALJ ALEKSANDAR I PROSLAVILA SVOJ 80.ROĐENDAN PUTOVANJEM KROZ ISTORIJU

17 Dec 2019, 11:58

SVEČANOM AKADEMIJOM KAO CENTRALNOM MANIFESTACIJOM U CENTRU ZA KULTURU  OSNOVNA ŠKOLA KRALJ ALEKSANDAR I PROSLAVILA…

OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA GRADA POŽAREVCA U PRVOM I DRUGOM SVETSKOM RATU

15 Oct 2019, 16:48

SVEČANIM PRIJEMOM, DODELOM OKTOBARSKIH NAGRADA U SVEČANOM SALONU GRADSKOG ZDANJA I POLAGANJEM VENACA  KRAJ SPOMENIKA…

NA SVEČANOJ SEDNICI U MALOM CRNIĆU DODELJENE OKTOBARSKE PLAKETE

15 Oct 2019, 13:37

Svečana sednica Skupštine opštine Malo Crniće  održana je  sinoć u centru za kulturu u Malom Crniću…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaOTVORENA SPOMEN SOBA SLOBODANU…

U GRADSKOM ODBORU SPS-A U POŽAREVCU U ZGRADI BIVŠEG KOMITETA SOCIJALISTIČKA OMLADINA…

25 May 2020, 14:22

DruštvoBALETSKI STUDIO AMADEUS SNIMA…

BALETSKI STUDIO AMADEUS POŽAREVAC  I NJEGOVI NAJMLAĐI ČLANOVI  UZELI SU  UČEŠČE…

25 May 2020, 12:57

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 26. Maj 2020.

SRBIJA: U utorak hladnije i pretežno oblačno sa čestom i lokalno obilnom kišom i kratkotrajnim…

25 May 2020, 11:38

Kursna lista