Dodeljene kartice "Cena minus za 3 plus"  u Velikom Gradištu
   9 Oct 2020, 12:13    Veliko Gradište    SAT TV    Anđelija Kuzmanović


Dodeljene kartice "Cena minus za 3 plus" u Velikom Gradištu

Kartice “Cena minus za 3+“ za roditelje sa troje i više dece pomoću kojih ove porodice ostvaruju popust pri kupovini robe i usluga dodeljene su danas u Velikom Gradištu. Ukupno se do sada prijavilo 28 porodica sa troje dece.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić i predsednik Udruženja “Pokret za decu tri plus“ iz Čačka, Vladica Gavrilović, uručili su danas kartice “Cena minus za 3+“ za roditelje sa troje i više dece pomoću kojih ove porodice ostvaruju popust pri kupovini robe i usluga.

“Zadovoljstvo mi je što smo se okupili povodom teme kako da pomognemo i povećamo broj novorođene dece, da prevaziđemo problem sa belom kugom. Moram da istaknem da nemaju dobre ideje samo lokalne samouprave i Vlada Republike Srbije već i privatni sektor. Za kartice su se do sada prijavile 83 porodice koje imaju troje ili više dece od kojih je bar jedno dete maloletno.“, rekao je predsednik opštine.

Kartice važe na teritoriji čitave Srbije, a u oštini Veliko Gradište akciji su se priključili preduzetnici, javna preduzeća i ustanove: JKP “Dunav Veliko Gradište“, Sportski centar Veliko Gradište, Kulturni centar “Vlastimir  Pavlović Carevac“, Narodna biblioteka “Vuk Karadžić“, Ženski odbojkaški klub „VGSK“, Silver Lejk Investment, Vila “Dinčić“, Restoran “Kod Brke“, Kasina Kod Ajduka, Viking Trejd, “Knez“ auto servis, Dunav tim Stojanović, Kompanija Stokić i Vila Sunce.

“To su ljudi koji su pokazali da imaju sluha, a očekujemo još njih koji su nam se javili. Ova pomoć znači roditeljima sada pred zimu, za snabdevanje garderobom, znači za njihov kućni budžet…“, dodao je Milić i napomenuo da opština za treće i svako naredno dete u porodici već obezbeđuje naknadu troškova boravka u predškolskoj ustanovi, besplatnu užinu u osnovnoj školi i predškolskoj ustanovi, besplatne školske knjige, besplatan prevoz srednjoškolaca, a studentima jednu povratnu kartu mesečno do mesta studiranja.

Udruženje “Pokret za decu tri plus“ iz Čačka, formirano je pre tri godine, kako je rekao predsednik Gavrilović “u cilju da Srbija vaskrsne, jer sad već imamo 38.000 više umrlih nego rođenih“. “Nećemo dozvoliti crni scenario koji su predvideli Tarabići. Najveći neprijatelj nam je bela kuga. Ako je četiri miliona Srba tokom naše istorije dalo živote da živimo u slobodi, mi imamo obavezu da ovu zemlju ostavimo onima koji dolaze posle nas, našim potomcima. U toj borbi, na prvoj liniji odbrane su porodice sa više dece. Treba da nas je i šest puta više da bismo imali garancije da ćemo biti u svojoj zemlji, inače ćemo je za 50 godina izgubiti. Uzalud je ulaganje u škole, sportske objekte, infrastrukturu… ako nema ko da ih koristi.“, apel je predsednika ovog Udruženja sa humanom misijom, uz pohvale predsedniku opštine i potvrdom njegovih reči da je i makar jedno dete više – uspeh.

Kartica “Cena minus za 3+“ danas je, zbog poštovanja epidemioloških mera bezbednosti, simbolično uručena jednoj od majki, Marini Ranić. “Ova kartica će sigurno mnogo da nam doprinese i olakša mada i sad koristimo pogodnosti koje nam opština pruža. Nama već i sama pažnja, da neko brine o nama, mnogo znači.“, poručila je Marina.

Pored kartice, roditelji dobijaju i katalog sa davaocima popusta iz čitave zemlje što će im omogućiti da ostvare najpovoljniju kupovinu i rasterete kućne budžete.Slične vesti

Konkurs za dodelu materijalne pomoći porodicama učenika i studenata sa područja opštine Žabari

13 Jan 2021, 11:54

Opština Žabari je raspisala konkurs za dodelu  materijalne pomoći studentima koji se školuju na državnim…

U ponoć ističe rok za prijavljivanje za pomoć od 100 evra

5 Jun 2020, 12:34

Rok za prijavljivanje građana za državnu pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti ističe u ponoć.
Građani…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : 61 novi slučaj…

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, zabeleženo 61 novi slučaj korona…

23 Jan 2021, 0:33

EkonomijaPočela izrada nacrta programa…

Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave…

22 Jan 2021, 12:41

DruštvoŽrtve da prijave nasilnika

Žrtva bilo koje vrste nasilja mora da prijavi počinioca, ističe Nemanja Račić, požarevački…

22 Jan 2021, 12:31

Kursna lista