Dodela ugovora korisnicima subvencija
   18 Sep 2020, 12:46    Požarevac    SAT TV    Anđelija Kuzmanović


Dodela ugovora korisnicima subvencija

U Skupštinskoj sali grada Požarevca dodeljeni su ugovori korisnicima subvencija na projektu “Postizanje inkluzivnog društveno-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetništva i zapošljavanja”

Grad Požarevac organizovao je dodelu ugovora Romima iz Požarevca koji su korisnici subvencija na projektu “Postizanje inkluzivnog društveno-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetništva i zapošljavanja”. Ukupno je 20 korisnika dobilo subvencije, nezaposlena lica i ona koja imaju postojeća MSP.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca kazao je da su grad Požarevac i projekat Nemačke razvojne saradnje, inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji koje realizuje Nemačka organizacija  za međunarodnu saradnju GIZ, potpisali  ugovor o sprovođenju aktivnosti  društveno-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetništva i zapošljavanja.


Kako ističe Pavlović, glavni cilj jeste stvaranje pozitivnog uticaja na lokalnu zajednicu i romsko preduzetiništvo kroz zapošljavanje roma i romkinja.

Vesna Vidojević, predstavnica projekta “Postizanje inkluzivnog društveno-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetništva i zapošljavanja”, istakla je da joj je zadovoljstvo što učestvuje u drugom ciklusu saradnje.

Aleksandar Popović, predstavnik projekta “Postizanje inkluzivnog društveno-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetništva i zapošljavanja”, istakao je da je bilo preko 50 prijava za konkurs.

Vladimir Petrović, predstavnik stalne konferencije i opština istakao je da je saradnja GIZ-a i Požarevca od 2017. godine aktivna.


Popović je istakao da je najbitnije umrežavanja, tj povezivanje i da korisnici treba jedni drugima da pomažu.

Edukativni projekti se sprovode do februara sledeće godine i očekuje se da preko 120 lica bude uključeno u projekte koji imaju za cilj da stvore nove mogućnosti, odnosno šanse za zaposlenje.
 Slične vesti

Položeni venci povodom dana oslobođenja grada Požarevca

15 Oct 2020, 13:28

Povodom 15. oktobra - Dana oslobođenja grada Požarevca, u Prvom i Drugom svetskom ratu, u Velikoj sali centra za kulturu…

Počela požarevačka obuka za realizaciju GIS-a

7 Oct 2020, 12:55

Počela je obuka u okviru projekta “Unapređenje preduslova za korišćenje lokalnih socioekonomskih potencijala…

Objavljen javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu nagrada i povelju grada Požarevca

15 Sep 2020, 11:15

Obor za dodeljivanje nagrada i povelja grada Požarevcaobjavljuju e javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu nagrada…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOd 60 pregledanih u Gradskom zavodu…

Najviše novoobolelih od koronavirusa i juče je bilo u Beogradu. U Gradskom zavodu za plućne…

21 Oct 2020, 9:31

ZdravljeKon: Ako svi nose maske, zaštita…

Epidemiolog Predrag Kon ponovo je apelovao na Beograđane da nose maske, ističući da ta mera,…

21 Oct 2020, 9:29

PolitikaSiniša Mali potvrdio da ostaje…

Dosadašnji ministar finansija Siniša Mali rekao je da će u novoj vladi ostati ministar finansija.…

21 Oct 2020, 9:26

Kursna lista