DETALJAN PROGRAM FESTIVALA CAREVČEVI DANI
   10 Jul 2017, 14:06    Veliko Gradište    SAT TV    Tatijana Spasojević


DETALJAN PROGRAM FESTIVALA CAREVČEVI DANI

Veliko Gradište, mala varoš na obali Dunava, od 11. do 14. jula biće domaćin brojnim ljubiteljima violine i interpretatorima narodnih pesama, poštovaocima lika i dela barda srpske narodne muzike, Vlastimira Pavlovića Carevca.   Po 23. put, u organizaciji Kulturnog centra „Vlastimir Pavlović Carevac“, pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište i Ministarstva kulture i informisanja, održaće se Muzički festival „Carevčevi dani“.  
Detaljan program 23.muzičkog  festivala  Carevčevi dani koji  se održava u Velokom Gradištu i Carevcu a počinje 11. jula najavila je magistar Mirjana Drobac koja je i  umetnički direktor festivala.

Ove godine Festival će imati dva nova „akcenta“. Prvog dana, na programu će se naći izložba gradištanskih umetnika, svečani koncert „FMU - Carevcu“, veliki koncert na letnjoj pozornici “Svilen konac“ ANIP-a „Vlastimir Pavlović Carevac“ i gostiju.   U Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ biće predstavljen festivalski časopis „Carevčeva lira“ i knjiga „Dragiša Nedović, život i delo“, a u večernjim časovima na letnjoj sceni, u okviru „Carevčevog podijuma“, publika će moći da pogleda projekciju filmova o Carevcu i Žanki Stokić. U selu Carevcu će, kao i prvog dana u Velikom Gradištu, biti upriličeno svečano polaganje venaca na spomen ploču i bistu Vlastimira Pavlovića Carevca uz prigodnu besedu i kulturno-umetnički program.   Treći dan festivala u Velikom Gradištu obeležiće pevačko takmičenje, u pratnji Narodnog orkestra RTS-a pod upravom Vlade Panovića, nakon čega će biti upriličen revijalni program na kome će nastupiti estradna umetnica Snežana Đurišić i Tadija Mutavdžić, laureat violinskog takmičenja prošlogodišnjeg Festivala.   Poslednji i finalni dan Festivala otpočeće okruglim stolom, na kome će biti promovisana IX knjiga edicije ''Narodne igre'' Danice i LJubice Janković dok će se najvažniji deo manifestacije, takmičenje violinista, održati na letnjoj pozornici na obali Dunava, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a.   U revijalnom delu nastupiće Milan Topalović Topalko i Marija Jović, pobednica pevačkog takmičenja 22. Festivala „Carevčevi dani“.   Sve dane Festivala takmičari će se za finalno veče pripremati na Letnjoj akademiji narodne muzike (LANAM). Umetnički direktor festivala je mr Mirjana Drobac, etnomuzikolog u Muzičkoj produkciji RTS-a.   Posetioci će, osim uživanja u  kvalitetnom festivalskom programu, imati prilike da provedu nezaboravne trenutke kraj Dunava, Peka i Srebrnog jezera.
Slične vesti

ODRŽANI ČETVRTI IZVORNI DANI NERESNICE

29 Jul 2019, 16:47

Četvrtu po redu Kulturnu manifestaciju koja ima I takmičarski karakter ,,Izvorni dani Neresnice’’,u ovom naselju…

ZAVŠENI 25 JUBILARNI CAREVČEVI DANI U VELIKOM GRADIŠTU

14 Jul 2019, 14:51

Veliko Gradište u proteklih pet dana bilo je centar kulturnih dešavanja u Braničevskom okrugu,pa I Srbiji.…

POBEDNICA PRVE VEČERI FESTIVALA BARBARA PRPIĆ

26 Jun 2019, 13:24

SINOĆ JE U LIMESU U OKVIRU VIMINACIUM FESTA ODIGRANA PRVA PREDSTAVA U TAKMIČARSKOM DELU A GLUMICA VEČERI PO OCENI OBA ŽIRIJA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Braničevskom pet, a u Podunavskom…

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac 30 novih  slučajeva korona virusa u…

7 Aug 2020, 13:15

PoljoprivredaNovi objekat za smeštaj svinja…

Na početku školske godine učenike Poljoprivredne škole sa domom učenika “Sonja…

7 Aug 2020, 12:29

Kursna lista