Demokratija na udaru samozvanih lidera opozicije
   24 Feb 2020, 11:28        Maja Kostić


Demokratija na udaru samozvanih lidera opozicije

Demokratija u Srbiji je na udaru samoproklamovanih lidera opozicije koji pozivaju na bojkot izbora, ističe predsednik Aleksandar Vučić za briselski portal Euroaktiv i dodaje da se na taj način uskraćuje pravo građanima na političku zastupljenost.
Istovremeno, u autorskom tekstu za taj portal, Vučić navodi da je uveren da bojkot neće uspeti i da očekuje veliku izlaznost.

Vučić ocenjuje da pravi srpski glasači opozicije mogu biti uskraćeni za svoje osnovno demokratsko pravo na političku zastupljenost i de fakto obespravljeni od nekoliko neizabranih pojedinaca koji tvrde da ih predstavljaju.
Predsednik Srbije u tekstu ocenjuje da se pretnja bojkotom nikada nije odnosila na izborni proces, već da se uvek radilo o strahu lidera opozicije da se pošteno i transparentno suoče sa biračkim telom.
Vučić je naveo da stranke koje se zalažu za bojkot nisu uspele da osvoje srca i um glasača, a da je to uspela vlada, koju predvodi SNS, koja je spremna da se suoči sa biračkim telom na slobodnim i fer izborima.
Predsednik je rekao da Srbija, pod aktuelnom vladom, ima jaku ekonomiju sa rastom BDP od četiri odsto, da je jedna od najbrže rastućih ekonomija u Evropi, dok je nezaposlenost spuštena ispod deset odsto, u odnosu na 25 odsto, koliko je ostavila prethodna vlast.
Javni dug se konstantno smanjuje, investicije, uključujući i strane, rekordno rastu, dok su plate i penzije više nego ikad.
REM će biti ovlašćen da pažljivo nadgleda poštovanje zastupljenosti svih političkih aktera i usaglašavajući preporuke od strane javnih službi i komercijalnih medija i izveštavaće na  nedeljnoj osnovi na svojoj veb stranici otvorenoj za javnost, podsetio je Vučić.

 



Slične vesti

Predsednik Vučić će se obratiti javnosti u 18 časova

29 Mar 2024, 10:29

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 18 časova u Palati "Srbija", saopštila je Služba…

Predsednik Vučić sa ambasadorima Kvinte

27 Mar 2024, 11:21

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa ambasadorima zemalja Kvinte - Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije,…

Vučić: Tragičan događaj u Moskvi imaće nesagledive posledice; Srbija bi mogla da istupi iz Saveta Evrope, ako Prištinu prime

23 Mar 2024, 9:48

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće povodom napada u Moskvi i istakao da će taj tragičan događaj…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaPredsednik Vučić će se obratiti…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 18 časova u Palati "Srbija",…

29 Mar 2024, 10:29

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 10:27

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

Kursna lista