DELEGAIJA SAVETA EU POSETILA GOLUBAC  I GOLUBAČKU TVRĐAVU
   3 Mar 2017, 8:05    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


DELEGAIJA SAVETA EU POSETILA GOLUBAC I GOLUBAČKU TVRĐAVU

Na predlog Malte, koja predsedava Savetu Evropske unije, od 28. februara do 3. marta, u poseti Srbiji borave članovi Radne grupe Saveta EU za proširenje, kao i predstavnici Saveta EU i Evropske komisije, u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Srbije.


             Golubac i tvrđavu Golubački grad posetili su članovi Radne grupe  i predstavnici Saveta Evropske unije za proširenje kao  i Evropske komisije.


Cilj posete bio je upoznajavanje sa konkretnim projektima u obnovi Golubačke tvrđave koji se realizuju uz finansijsku podršku iz pristupnih - IPA fondova. Delegaciju Evropske Unije koja je posetila Vizitorski centar,Arheološki park i Golubačku tvrđavu , primili su predsednik Opštine Golubac  Nebojša Mijović i direktorka Privrednog društva koje upravlja komletnim projektom ,,Tvrđava Golubački grad’’ , prof dr Iskra Maksimović.


Predsednik Opštine Nebojša Mijović upoznao je svoje goste o toku završenih  radova na revitalizacije Golubačke tvrđave i zatražio  da pomognu u obezbeđivanju dodatnih novčanih sredstava kako bi se ovaj kompleks Tvrđava Golubački grad završio do kraja ove godine.


             -Vi se danas nalazite na prostoru gde se realizuje jedan veliki strateški projekat za državu Srbiju i Opštinu Golubac i celu Dunavsku regiju.Ovaj projekat je započet pre nekoliko godina i trebao je da bude završen,onda kada je nešto veliko,znamo da tu ima i raznih problema. U toku radova nailazili smo na razne probleme,počev od projektne dokumentacije pa do izvođena radova .Međutim,uspelo smo da te probleme prevaziđemo,gde je Opština Golubac dala pun doprinos u realizaciji ovog projekta. Pomogli su nam razna resorna ministarstva Vlade Srbije,predstavnici ADE sa kojima imamo izvarednu saradnju i drugi koji su učestvovali u realizaciji.Zato smo i uspeli da ovaj veliki projekat Revitalizacija Golubačke tvrđave nekako privodimo kraju,jer je dosta manjih prateći projekata završeno,rekao je predsednik Opštine Golubac,dr Nebojša Mijović.


           Zaposleni u Vizitorskom centru ,,Tvrđava Golubački grad’’ planirali da ovogodišnju turističku sezonu otvore 15-marta,dolazak članova Radne grupe i predstavnika Evropske Unije za proširenje kao i Evropske komisije u ovaj centar i poseta Golubačke tvrđave,turistička sezona počela je ovom njihovom posetom.


            -Iako smo mi planiarali da ovogodišnju sezonu poččenemo 15.marta,sticajem okolnosti danas smo imali izuzetno važnu posetu  od strane  članova Radne grupe i predstavnika Saveta Evroske unije za proširenje kao i Evropske komisije koji prate pridruživanje Srbije Evropskoj Uniji. Cilj njihove posete bio je da vide projekat koji se finansira iz IPA Fondova EU za 2011.godinu,tako da je ovo bila i zvanična poseta. Ovo je bila i dobra prilika,da delegacija vidi sve što je urađeno na ovom projektu,a pored toga da zajedno razgovaramo o narednim projektima u okviru IPA fondova za 2016.godinu i kako će ići dalja rekonstrukcija Golubačke tvrđave,istakla je prof dr Iskra Maksimović,direktorka Privrednog društva ,,Tvrđava Golubački grad’’Golubac.


           Radnu grupu Saveta Evropske unije za proširenje čine predstavnici svih država članica Unije, koji neposredno prate i usmeravaju tok pristupnog procesa Srbije. 
Lj.Nastasijević
 



Slične vesti

Udruženjima građana i crkvama pet miliona za programe od javnog interesa

19 Mar 2024, 12:43

Udruženja građana i crkve dobila su ukupno 5.000.000 dinara za realizaciju projekata i programa od javnog interesa. Ugovori…

Sedam udruženja realizovaće programe vredne oko pet miliona dinara

16 Mar 2024, 12:25

Grad Požarevac će i ove godine sufinansirati projekte i programe za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca.…

Golubačkim komunalcima 12 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture

20 Feb 2024, 13:44

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara u okviru Programa podrške…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista