DANI POLJA U POŽAREVCU 4. JUNA
   3 Jun 2019, 12:12    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


DANI POLJA U POŽAREVCU 4. JUNA

DANI POLJA OZIMIH STRNIH  U ORGANIZACIJI POLJOPRIVREDNE SAVETODAVNE STRUČNE SLUŽBE POŽAREVAC ODRŽAĆE SE 4. JUNA U POLJOPRIVREDNOJ SAVETODAVNOJ STRUČNOJ SLUŽBI I NA POLJOPRIVREDNIM PARCELAMA KOJE PRIPADAJU OVOM PREDUZEĆU.

Kao svake godine, promoteri poljoprivredne delatnosti je PSSS Požarevac koja ima svoju radnu manifestaciju pod nazivom Dani polja na kome se okupljaju poljoprivredni proizvođači, početnici, gosti, stručna lica i na oglednom polju  na parceli kod MIP sagledavaju trenutnu situaciju ozimih strnih žita. Kako su vremenske neprilike i kiša već duži period pada, stanje pšenice ali i drugih kultura nije u zavidnom stanju. Ono čega se pribojavaju poljoprivredni proizvođači je situacija posle kiše, ukoliko usledi topao perido jer su to odlični uslovi za razvoj korova i bolesti.

U januaru mesecu je izašla Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2019. godini. Ove godine budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je 51,7 milijardi dinara što je za oko 7,6 milijardi dinara više nego predhodne godine. Planirane subvencije su takođe povećane za oko 7,2 milijarde dinara. Jedan deo sredstava u okviru budžeta opredeljen je za podsticaje koji nisu isplaćeni iz predhodnih godina po različitim osnovama: premija za mleko, isplate osnovnog podsticaja po hektaru, podsticaje za kvalitetna priplodna grla, podsticaji za tova, a i isplatu zahteva po osnovu mera ruralnog razvoja i kreditnu podsršku. Što se tiče podsticaja koji se odnose na stočarsku proizvodnju u 2019. godini postoje određene promene.

Preporuka je da se pre bilo kakve aktivosti bavljenja poljoprivredom, poljoprivrednici  konsultuju  sa zaposlenima u PSSS Požarevac ili službenicima u lokalnim samoupravama koji su zaduženi za poslove poljoprivrede. Na taj način se može izbeći da zbog administrativnih i drugih propusta poljoprivredni proizvođač ne izgubi pravo na podsticaje.


 Slične vesti

Sporazum sa Rusima u fitosanitarnoj oblasti u oktobru

15 Aug 2019, 13:47

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je danas da će Srbija u oktobru sa Rusijom potpisati sporazum koji se…

Nedimović sa Harčenkom o saradnji u poljoprivredi

12 Aug 2019, 13:55

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u…

Afrička kuga svinja je opasna EKONOMSKA BOLEST

10 Aug 2019, 12:30

Poslednje sumnje na slučajeve afričke kuge svinja bile su pre sedam dana u okolini Mladenovca i čekaju se rezultati, a u…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNA ZADOVOLJSTVO GRAĐANA, DAN ZA…

ODRŽANA JE AKCIJA DAN ZA ZDRAVLJE U TRŽNOM CENTRU STOP SHOP U POŽAREVCU. Dan za zdravlje…

17 Aug 2019, 14:05

DruštvoPROCENA GRAĐEVINSKE VREDNOSTI…

Procena građevinske vrednosti nepokretnosti u javnoj svojini JE INFORAMACIJA NAMENJENA GRAĐANIMA…

17 Aug 2019, 14:00

PolitikaMakedonski med i krompir od danas…

Počevši od danas makedonski krompir i med ne mogu da se izvoze na teritoriji KiM, prenosi…

17 Aug 2019, 13:40

Kursna lista