Dan opštine Petrovac na Mlavi
   5 Jun 2024, 11:48    Petrovac na Mlavi    SATTV    Marija Vajner


Dan opštine Petrovac na Mlavi

Petrovac na Mlavi je sagrađen 1859. godine, po naređenju kneza Miloša Obrenovića. Dobio je naziv po njegovom prijatelju, a na zahtev meštana sela Svine, krajinskom vojvodi i kasnije državnom savetniku Milutinu Petroviću Eri, mlađem bratu Hajduk Veljka Petrovića.

Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Petrovac na Mlavi. Ovaj dan je i prilika da se pomene sve što je postignuto za godinu dana, ali i da se postave temelji za buduće uspehe.

Opština Petrovac na Mlavi poznata je po svojim vrednim i posvećenim ljudima, koji svakodnevno doprinose razvoju svoje zajednice i cele Srbije.

Opština Petrovac na Mlavi je primer dobre saradnje države i lokalne samouprave. Sve do sada urađeno je podsticaj da se nastavi sa unapređenjem razvoja tog kraja širenjem "dobrog glasa" o Petrovcu na Mlavi, ali i podizanjem životnog standarda u celoj Srbiji, rekao je, pored ostalog dr Aleksandar Martinović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

"U saradnji sa nadležnim državnim institucijama, za samo godinu dana uradili ste mnogo za svoje građane i unapredili njihov svakodnevni život, a ocenu o vašem radu dali su upravo oni kada su vam, slobodnim izražavanjem svoje izborne volje prošle godine, ponovo ukazali poverenje", dodao je Martinović.Dr Aleksandru Martinoviću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uručena je Plaketa „4. jun“ za pomoć i doprinos razvoju opštine.Na svečanoj sednici dodeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama koji su dali doprinos u razvoju opštine i poboljšanju uslova života građana.Slične vesti

Vučević prisustvovao parastosu knezu Lazaru i kosovskim junacima u Ravanici

28 Jun 2024, 13:53

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević prisustvovao je danas u Manastiru Ravanica parastosu knezu Lazaru…

Uručene trojičke nagrade zaslužnim pojedincima i preduzećima, slava Grada obeležena uz koncert

24 Jun 2024, 11:12

Povodom Svete Trojice, praznika grada Požarevca uručene su nagrade i povelje o nagradama zaslužnim pojedincima i preduzećima.

Duhovske ili letnje zadušnice, dan posvećen molitvi za umrle

22 Jun 2024, 9:50

Danas su Duhovske zadušnice, koje po kalendaru Srpske pravoslavne crkve uvek padaju u subotu uoči Silaska Svetog Duha na…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Servisne informacijeIzmenjeno radno vreme Gradskog…

Na Gradskom bazenu u Požarevcu u subotu, 13. jula, održava se Državno prvenstvo u triatlonu.…

12 Jul 2024, 12:17

DruštvoProf. Đenić: Na VMA broj pregleda…

Nastavlja se tropski talas u Srbiji. Zato lekari apeluju i na hronične bolesnike i na one…

12 Jul 2024, 10:45

PolitikaVučić se danas obraća javnosti…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas javnosti Obraćanje predsednika…

12 Jul 2024, 10:41

Kursna lista