Dačić upoznao Lavrova o planovima Srbije po pitanju KiM
   7 Jun 2019, 11:41        NOVOSTI    Maja Kostić


Dačić upoznao Lavrova o planovima Srbije po pitanju KiM

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, nakon sastanka sa šefom ruske diplomate Sergejom Lavrovom u Sankt Peterburgu, da su detaljno razmatrali situaciju na KiM uoči sednice Saveta bezbednosti UN 10. juna.
On je novinarima u Sankt Peterburgu gde učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu rekao da je Lavrova detaljno upoznao sa planovima Srbije po pitanju KiM, kao i da je mu je šef ruske diplomatije rekao da Moskva apsolutno podržava Srbiju i da će ta podrška biti jasno izražena i na sednici SB UN u ponedeljak.
"Sastanak je bio veoma važan zato što se desio u vreme posle najnovijih dešavanja na KiM, posle incidenata i upada na sever KiM i napada na snage UN, to jest misiju UN i ruskog predstavnika Unmika, a u oči zasedanja SB na kome ću učestvovati u ponedeljak", rekao je Dačić.

Kaže da je upoznao Lavrova detaljno šta će Srbija raditi u narednim mesecima, "kakvi su naši stavovi, vezano za ovo najvažnije pitanje".
"Da smo mi spremni na kompromis, ali da albanska strana ne želi dogovor i kompromis, da stalno ide sa rušenjem svih dogovora, da ne želi da ispuni ono što je potpisala pre šest godina, da formira ZSO, ali ne želi ni da ukine takse, niti da poštuje obaveze da bezbednosne i oružane snage ne dolaze na sever KiM", rekao je Dačić.
Kada se tome, navodi, doda i napad na snage UN, to jest mirovne misije, vidi se da oni ne žele da dođu do bilo kakvog rešenja.
"Lavrov me je upoznao i sa ruskim stavovima, tim povodom konstatovali smo da postoji veoma dobra kooridnacija između naša dva rukovodstva i da Rusija apsolutno podržava Srbiju i da će ta podrška biti jasno izražena i na sednici SB UN u ponedeljak 10. juna", naglasio je Dačić.
 Slične vesti

ĐORĐEVIĆ:USKORO IMPLEMENTACIJA SISTEMA SOCIJALNIH KARATA

15 Jun 2019, 13:55

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa predstavnicima 13 zemalja…

ANTIĆ: SPORAZUM SA MAĐARSKOM O IZGRADNJI GASOVODA

15 Jun 2019, 13:24

Ministar energetike Aleksandar Antić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijatro potpisali su u Budimpešti…

Pitanje da li će do sastanka u Parizu doći

8 Jun 2019, 13:02

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovaraće telefonom o KiM i pripremama za sastanak…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSVEČANO OSVEĆENJE NOVE CRKVE SVETE…

Novosagrađenu Crkvu Svete Trojice u Češljevoj Bari, osveštaće u ponedeljak ,17.…

15 Jun 2019, 16:57

PolitikaĐORĐEVIĆ:USKORO IMPLEMENTACIJA…

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se…

15 Jun 2019, 13:55

DruštvoIZGRADNJA METROA U BEOGRADU NAJVEĆI…

Potpredsednica Vlade i predsednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje beogradskog…

15 Jun 2019, 13:49

Kursna lista