Dačić razgovarao sa šefovima dipomatija više zemalja
   22 Sep 2017, 11:46        VECERNJE NOVOSTI    Maja Kostić


Dačić razgovarao sa šefovima dipomatija više zemalja

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, imao je u četvrtak bilateralne sastanke sa šefovima diplomatija više zemalja.

Na sastanku sa ministarkom inostranih poslova Indonezije Retno Marsudi, ministar Dačić je, uz naglašavanje prijateljskih i dobrih bilateralnih odnosa dve države, istakao da postoji prostor za unapređenje saradnje u različitim oblastima, posebno u oblasti privrede.
Dačić se zahvalio na principijelnoj poziciji Indonezije po pitanju KiM i informisao o dijalogu Beograda i Prištine.

Ministarka Marsudi se složila da treba raditi na jačanju privredne saradnje i napomenula da je određeni napredak već postignut. Potvrdila je da možemo računati na podršku Indonezije po pitanju KiM i rekla da će razmotriti mogućnost da naredne godine poseti Srbiju.

U razgovoru sa ministrom inostranih poslova Vatikana Pol Ričard Galagerom, ministar Dačić istakao je da Srbija želi da jača saradnju koju ima sa Vatikanom i naglasio važnu ulogu Vatikana u očuvanju mira i stabilnosti u čitavom regionu.

On je pozvao ministra Galagera da poseti Srbiju.

Ministar inostranih poslova Vatikana složio se da treba jačati bilateralne odnose i prihvatio poziv da poseti Srbiju. Interesovao se i za napredak u dijalogu Beograda i Prištine i izrazio zabrinutost zbog tenzija koje postoje u regionu.

Šef srpske diplomatije imao je u četvrtak i kratke razgovore sa ministrima inostranih poslova Venecuele Horhe Areasom i Islamske Republike Iran Mohamad Džavad Zarifom.

U srdačnom razgovoru sa ministrom Areasom razmotreni su bilateralni odnosi dve zemlje, i istaknuta je potreba za jačanjem saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Sa ministrom Zarifom, šef srpske diplomatije razgovarao je jačanju bilateralnog političkog dijaloga.

Potvrđena je spremnost dve zemlje za intenziviranjem ukupnih bilateralnih odnosa, posebno ekonomske saradnje.Slične vesti

Dačić: Sukobi u Nagorno-Karabahu mogu biti upozorenje za sve u regionu

29 Sep 2020, 9:32

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da se Srbija u sukobu Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu ne stavlja…

Zdrava Srbija će opravdati poverenje Užičana

14 Aug 2020, 10:09

Milan Stamatović, predsednik ZS , uoči konstitutivne sednice užičkog parlamenta, kaže da će opravdati ukazano poverenje…

Vučić: Učestvovaćemo u razgovoru u Beloj kući

14 Aug 2020, 9:20

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će Beograd učestvovati u razgovorima u Beloj kući, koje je za 2. septembar najavio…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaGolubac dobija Kulturni centar…

U Golupcu su u toku radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade u kojoj će biti smeštena…

20 Oct 2020, 15:04

DruštvoPutovanje u srednji vek sa Ramske…

Da li ste se ikada zapitali kako bi bilo vratiti se u srednji vek, kako su ljudi bili obučeni,…

20 Oct 2020, 13:59

Vremenska prognozaPROGNOZA za SREDU, 21. Oktobar…

SRBIJA: U sredu jutro vrlo hladno, ponegde slab prizemni mraz, a po kotlinama i dolinama reka…

20 Oct 2020, 12:30

Kursna lista