DAČIĆ MOBOLISAO SPS DA RADI ZA VUČIĆA - LOKALNI FUNKCIONERI DOBILI PORUKU IZ CENTRALE
   19 Feb 2017, 13:03        BLIC    Zlatica Kuzmanović


DAČIĆ MOBOLISAO SPS DA RADI ZA VUČIĆA - LOKALNI FUNKCIONERI DOBILI PORUKU IZ CENTRALE

Socijaliste je mobilisao vrh stranke sa zadatkom da rade u korist lidera SNS Aleksandra Vučića, doslovce "više nego što bi za sebe", saznaje "Blic".


  Ovo je poruka koju su po lokalu preneli svako na svojoj teritoriji visoki funkcioneri SPS. S druge strane i lider SPS Ivica Dačić dobio je od vrha SNS zadatak da "gde god stigne kritikuje Tomislava Nikolića".

  Prema saznanjima "Blica", i pre nego se Predsedništvo SNS izjasnilo da bi aktuelni premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić trebalo da se kandiduje za predsednika države, naprednjaci su socijalistima jasno poručili da očekuju potpuni angažman. - A to je da Vučić mora da pobedi u prvom krugu. Uz tu poruku je išlo da bi svaki drugi ishod bio neuspeh i koalicionih partnera, a ne samo SNS - kaže za "Blic" funkcioner naprednjaka.


  Socijalisti su se dan posle Predsedništva SNS izjasnili da podržavaju Vučića, ali je cela situacija dodatno uzavrela kada je u javnost procurila mogućnost da se kandiduje i Tomislav Nikolić. Od tog trenutka je stranka totalno mobilisana. Dačić, međutim, ne želi ni da razmatra opciju da li bi on, odnosno SPS, mogli da budu najveći gubitnici mogućih promena na političkoj sceni Srbije. Neće imati svog kandidata na izborima, čime svaka stranka na izvestan način gubi identitet, ali i ne samo to. - Ukoliko Tomislav Nikolić bude išao do kraja i eventualno formirao stranku, to je deo glasova ne samo SNS nego i SPS.

Međutim, još veći problem za socijaliste je pojava Vuka Jeremića, koga simpatišu upravo glasači SPS. Za to vreme, Dačić je primetan samo kroz izjave - kaže funkcioner SPS. U slučaju Vučićeve kandidature lider SPS bio je viđen za budućeg premijera. Međutim, među zahtevima Tomislava Nikolića koji su upućeni Vučiću je i mesto premijera.

Dačić: Neću da podržim gubitnika I dok traju pregovori unutar SNS, Dačić daje izjave. - Kandidat treba da bude Vučić i kandidatura nikog drugog nije prihvaljiva za nas. Na pitanje da li mu je prihvatljivo da Nikolić bude premijer, Dačić je odgovorio: "Posle ovog što se desilo, za mene više nije prihvatljivo da bude ništa!" Dačić kaže da želi da pobedi na izborima i da ne želi da podrži nekog ko neće pobediti. - Kada je Nikolić skratio mandat moje vlade na dve godine, pitao sam ga: "Da li smo se tako dogovorili, Tomo?"Slične vesti

TRAGEDIJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI - RADNIK GOŠE OBESIO SE U FABRICI

22 Mar 2017, 10:33

SMEDEREVO – Radnik Fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci pronađen je mrtav u pogonu. Reč…

OBAVEŠTENJE O UPISU U BIRAČKI SPISAK

19 Mar 2017, 14:06

Obaveštenje o upisu u birački spisak,
 
Građani koji nisu upisani u birački spisak ili koji nisu izvršili promene…

NAPETO NA VEČERI U SARAJEVU - EVO ŠTA JE VUČIĆ PITAO MUSTAFU

15 Mar 2017, 23:29

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je večeras verbalni sukob u Sarajevu sa Isom Mustafom, koji je ranije danas potpisao…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za utorak, 16. april…

SRBIJA: U utorak stiže promena vremena uz velike temperaturne razlike…

15 Apr 2024, 13:32

KulturaNarodna biblioteka priprema kulturno…

Narodna bibliotaka “Veljko Dugošević” Golubac je centar svih kulturnh dešavanja…

15 Apr 2024, 11:53

PrivredaSubvencije nisu isplaćene na vreme…

Subvencije nisu isplaćene na vreme jer korisnici ne proveravaju eSanduče kažu u Upravi za…

15 Apr 2024, 11:34

Kursna lista