DAČIĆ - ZADOVOLJAN SAM MESTOM KOJE SADA IMAM
   25 Feb 2017, 0:41        N1...    Zlatica Kuzmanović


DAČIĆ - ZADOVOLJAN SAM MESTOM KOJE SADA IMAM

Kad bih rekao da me ne interesuje mesto premijera, niko mi ne bi verovao, ali sam zadovoljan i mestom koje sada imam na političkoj sceni Srbije, izjavio je ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić za Prvu srpsku televiziju. "Ja sam premijer već bio i to nije bila tema naših razgovora sa Aleksandrom Vučićem", rekao je Dačić i napomenuo da je više puta jasno rekao da je koalicija SPS i Jedinstvene Srbije bila spremna da predloži svog predsedničkog kandidata i da bi najverovatnije to bio on.

"Pošto smo pet godina u uspešnoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom", rekao je Dačić, "ako postoji želja sa njihove strane da imamo zajedničkog kandidata, jasno i precizno smo rekli da to treba da bude Vučić". Za mene je bitno da u narednom periodu sačuvamo političku stabilnost i da uloga moje koalicije bude značajna u narednom periodu, a sve drugo ćemo odlučivati posle izbora, rekao je Dačić.  Upitan da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, Dačić je rekao da je stav SPS o tome dobro poznat.  "I premijeru sam rekao - da su izbori dobri imali bi ih i u Vatikanu, a naročito nisu dobri česti izbori, ali biće kako Vučić odluči. Spremni smo za izbore u svakom trenutku, mi smo bivši komunisti i ništa nas ne sme iznenaditi", rekao je Dačić.  Dačić je istakao i da je sastanak lidera SDA Sulejmana Ugljanina sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem bio neprimeren. 

Prema njegovim rečima, u "svakoj normalnoj državi" neko bi već pokrenuo inicijativu da se zabrani Ugljaninova stranka, jer takvo ponašanje narušava teritorijalni integritet zemlje.  "Baš bih voleo da vidim koga će podržati na predsedničkim izborima. Vučića neće sigurno, pa hajde da vidim ko bi od kandidata voleo da ga Ugljanin podrži", rekao je Dačić.  Govoreći o odluci Bosne i Hercegovine da se pokrene revizija tužbe protiv Srbije za genocid, Dačić je rekao da "Srbiji predstoji pravni proces, odnosno odluka da li će revizija biti prihvaćena, pa ako bude spremićemo svoj pravni tim".



Slične vesti

TRAGEDIJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI - RADNIK GOŠE OBESIO SE U FABRICI

22 Mar 2017, 10:33

SMEDEREVO – Radnik Fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci pronađen je mrtav u pogonu. Reč…

OBAVEŠTENJE O UPISU U BIRAČKI SPISAK

19 Mar 2017, 14:06

Obaveštenje o upisu u birački spisak,
 
Građani koji nisu upisani u birački spisak ili koji nisu izvršili promene…

NAPETO NA VEČERI U SARAJEVU - EVO ŠTA JE VUČIĆ PITAO MUSTAFU

15 Mar 2017, 23:29

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je večeras verbalni sukob u Sarajevu sa Isom Mustafom, koji je ranije danas potpisao…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista