DAČIĆ: VOLEO BIH DA SE ODRŽE PARLAMENTARNI IZBORI
   25 Dec 2017, 17:58        RTS    Tatijana Spasojević


DAČIĆ: VOLEO BIH DA SE ODRŽE PARLAMENTARNI IZBORI

Ministar spoljnih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić kaže za RTS da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora i saradnjom sa SNS-om. Ističe da ga ne interesuje kako drugi ocenjuju koaliciju SPS-a i SRS-a u Mionici. Naglasio je da bi voleo da se održe parlamentarni izbori. Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je SPS na jučerašnjim lokalnim izborima ostvario zaista izuzetne rezultate u koaliciji sa SNS-om u Pećincima, Negotinu i Kostolcu.

"Nastupali smo zajedno sa SNS-om, to su bile naše zajedničke liste u Pećincima, Negotinu i Kostolcu i tu smo ostvarili zaista izuzetne rezultate, najbolji rezultat je u Pećincima, ali i u Negotinu taj rezultat je pet odsto bolji nego na predsedničkim izborima, što znači da ta naša koalicija ima sinergiju, hoću da kažem da je prihvaćena među građanima i ne samo među našim članovima", rekao je Dačić.
"Dugo vremena se razmišljalo da li je moguća koalicija između dve najveće stranke u Srbiji i pokazalo se da je to moguće, tako da smo mi izuzetno zadovoljni ovim rezultatima koje smo postigli", dodao je Dačić.
Ukazao je da su zadovoljni i rezultatom u Mionici, gde je SPS išao sa tradicionalnim koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom, ali i sa SRS-om.
Dodao je da do sada SPS nikada nije bio u koaliciji sa Vojislavom Šešeljom, ali da je takva situacija u Mionici bila i da je raspored političkih snaga odlučio da prihvate da budu na zajedničkoj listi.
"Ne znam kako to drugi ocenjuju i to me uopšte ne interesuje, zato što kakvih principijelnosti ima u nekim drugim koalicijama. Kakve principijelnosti ima kada se sakupe Saša Janković, Dragan Đilas i Vuk Jeremić, kada imate Vuka Jeremića, koga je Đilas isključio iz Demokratske stranke, a da ne pričam o nekim drugim koalicijama koje su tu uključivale i LDP, Čanka i Tadića u isto vreme", istakao je Dačić.
Objasnio je da bi najviše voleo da stranke izlaze same na izbore, bez koalicija, pa da prave koalicije posle izbora.
Na pitanje da li je koalicija u Mionici najava saradnje sa SRS-om, Dačić je rekao da to nije najava saradnje, ali da sve rezultate treba imati u vidu.
"Ne kažem da će biti niti da smo razmišljali, ali mi, kada govorimo o tome kako ćemo i gde ćemo ostvariti najbolji rezultat, kao što znate, na gradskim izborima prvo ćemo razgovarati sa SNS-om da li idemo na jednu listu ili idemo na odvojene liste, ukoliko idemo na odvojene liste, onda možemo da razgovaramo ko bi još učestvovao sa nama na listi", naveo je Dačić.
"Imamo velike razlike, imamo razlike kada je reč o EU, ali nikada izdajnici nismo bili", istakao je Dačić.
Kada je reč o parlamentarnim izborima, Dačić je naveo da bi voleo da se oni održe.
"Voleo bih da budu parlamentarni izbori upravo zbog svih ovih koji tako horski govore krijući se jedan iza drugoga, a pojedinačno uopšte ne smeju da se pojave. Baš me interesuje kako bi se ponašali kada bi bili parlamentarni izbori", naglasio je Dačić.
 Slične vesti

MDULS: Otvoren kontakt centar za pritužbe

23 Mar 2024, 10:31

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uspostavilo je  Kontakt centar za pritužbe.Omogućena jednaka upotreba…

Zašto se pred svake izbore pokreće pitanje istinitosti biračkog spiska i koje sve dileme postoje

19 Mar 2024, 10:42

Kada je Cesid 2007. godine uradio istraživanje slično reviziji biračkog spiska, utvrdio je da 29 odsto ljudi ne živi na…

ODIHR objavio konačni izveštaj o izborima u Srbiji

29 Feb 2024, 10:28

Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) objavila je konačni izveštaj o izborima u Srbiji.…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSesije za poslodavce - sve o subvencijama,…

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Požarevac organizuje sesije sa poslodavcima…

13 Apr 2024, 12:19

DruštvoUčenici Ekonomsko-trgovinske škole…

Ema Mišić, Sofia Urošević i Mihailo Stanković osvojili su prvo mesto na takmičenju,…

13 Apr 2024, 12:14

DruštvoPojačana kontrola saobraćaja uoči…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu…

13 Apr 2024, 11:57

Kursna lista