Dačić  Ulazak u vladu samo Jankovićeva fikcija
   4 Dec 2017, 11:36        RTS    Maja Kostić


Dačić Ulazak u vladu samo Jankovićeva fikcija

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da ne može da veruje da je predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković planirao da od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatraži mesto premijera, dodajući i da to može da bude samo Jankovićeva fikcija.
"Prvo sam imao sumnju da li je moguće da je to zaista rekao, ali sada kada je potvrdio za Kurir, prosto ne mogu da verujem da li je on pri čistoj svesti. I još se više pitam da li su pri čistoj svesti oni koji mu to veruju", rekao je Dačić u intervjuu za "Kurir".
Prema njegovim rečima, priče da je Janković trebalo da uđe u Vučićevu vladu i da je već nudio resore Draganu Šutanovcu i ostalima je njegova fikcija.
"Pa ko bi njemu dao mesto u Vladi? Siguran sam 100 odsto da od Vučića nikada nije dobio takvu ili sličnu ponudu, to nema veze sa realnošću", rekao je Dačić i dodao da se Vučić smejao kada je čuo tu izjavu.
Upitan da prokomentariše šta bi bilo da su Jankovićevi saradnici na navodnoj tajnoj večeri prihvatili njegov predlog i da je to javno ponudio Vučiću, Dačić kaže da ne bi ušao u Vučićevu vladu.

Komentarišući navode da je Janković hteo da ponudi koncentracionu vladu u kojoj bi bile sve partije, Dačić objašnjava da se koncentracione vlade prave u vreme parlamentarne ili društvene krize.

Komentarišući koja je pobuda bila Jankoviću da predloži tako nešto, Dačić smatra da je on umislio da je toliko jak da može da natera Vučića na to. Dačić je ocenio i da ova poslednja izjava, kao i dešavanja u PSG-u poslednjih dana znače političko samoubistvo Jankovića.

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković otkrio je za jučerašnji Kurir da je Aleksandru Vučiću nameravao da ponudi zajedničku Vladu u kojoj bi on bio premijer.
"Jedne večeri u mom stanu do kasno je sedelo šestoro ljudi, tu su bili i Dušan Teodorović i njegova supruga i tada sam predložio da uđemo u koncentracionu vladu sa SNS", izjavio je Janković.
Prema rečima Jankovića, "neposredno pre i posle predsedničkih izbora, na njega vršen ogroman pritisak i iz domaće i spoljne politike, da slučajno ne pokrenem proteste na ulici, a kada su počeli, da im se ne pridruži".

"Ključan politički partner rekao mi je da njegova stranka neće učestvovati ni u kakvim eventualnim protestima, a kada su pristigli prvi nezvanični rezultati, tražio je da prvi čestitam Aleksandru Vučiću", objasnio je Janković.
"Glavni pravni stručnjak u štabu tvrdila je da 'nemamo dovoljno jak slučaj', uprkos utvrđenih 800 glasova manjka u samo dva džaka", precizirao je Janković i napomenuo da nije postojala "podrška spolja da se izborna krađa raskrinka".

Svi su razmišljali kako kanalisati ogromno nezadovoljstvo, a biti odgovoran prema ljudima, dodao je Janković, ukazujući da su mnogi bili ljuti, ali da dovoljne, kritične mase za promene nije bilo.



Slične vesti

Predsednik Vučić sa ambasadorima Kvinte

27 Mar 2024, 11:21

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa ambasadorima zemalja Kvinte - Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije,…

Vučić: Tragičan događaj u Moskvi imaće nesagledive posledice; Srbija bi mogla da istupi iz Saveta Evrope, ako Prištinu prime

23 Mar 2024, 9:48

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće povodom napada u Moskvi i istakao da će taj tragičan događaj…

Polaganje kamena temeljca nove fabrike japanske kompanije "Šoji" u Inđiji

18 Mar 2024, 12:29

Za izgradnju nove fabrike japanske kompanije JFE "Šoji Srbija" vrednosti oko 50 miliona evra u kojoj će…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista