Dačić: Puna podrška Vučiću u odbrani nacionalnih interesa
   27 Sep 2022, 10:46    Beograd    rtv, tanjug    Elena Marjanović


Dačić: Puna podrška Vučiću u odbrani nacionalnih interesa

U ovim teškim danima želim da izrazim punu i nedvosmislenu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u odbrani naših nacionalnih i državnih interesa, izjavio je danas predsednik SPS-a Ivica Dačić.


"Srbija se svim svojim snagama bori za mir učestvujući u pregovorima u Briselu, iako Priština ne želi da sprovede šta je dogovoreno, stalno sprovodeći jednostrane poteze koji imaju za cilj vojno osvajanje severa Kosova i Metohije i pogrom i proterivanje Srba. Evropska unija i Zapad ćute, čime, u stvari, odobravaju postupke Prištine", rekao je Dačić Tanjugu.


Kako ističe, ćute i na najnovije rezultate popisa u Hrvatskoj, gde se nastavlja proterivanje Srba, ćute i na zahteve za reviziju Dejtonskog sporazuma, gde se traži ukidanje Republike Srpske.


"Ćute i kad ministarstva spoljnih poslova Albanije i Kosova potpisuju različite sporazume kojima se predviđaju zajednička diplomatska predstavništva i pomoć u priznavanju Kosova", naveo je Dačić.


Kako naglašava, Evropska unija i Zapad jedino reaguju kada treba pretiti Srbiji, kao, na primer, zbog plana konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova, Srbije I Rusije.


"Ja lično, kao ministar spoljnih poslova, za šest godina sam potpisao nekoliko takvih sporazuma sa Rusijom, kao i sa drugim zemljama, što je sasvim uobičajena praksa, i što ničim ne utiče na spoljnu politiku Srbije", rekao je Dačić.


Ali, ističe, ne smeta njima to, glavni razlog histerije su jasni i odlučni stavovi predsednika Aleksandra Vučića o suverenoj i nezavisnoj spoljnoj politici Srbije, koji se temelje isključivo na interesima Srbije.


"Osnovni principi međunarodnog prava važe valjda i za Srbiju, i za naš teritorijalni integritet i suverenitet. To je i ono što najviše smeta raznim glasnogovornicima - zašto Srbija tako čvrsto i stalno brani svoj teritorijalni integritet kada su oni procenili da to ne važi za Srbiju priznajući Kosovo", kazao je Dačić.


Oni, naglašava, nikako da shvate da nikakav neprincipijelni pritisak i pretnje neće uticati na Aleksandra Vučića da promeni svoju politiku: sve za mir, ali Srbiju ni za šta.


"U ovim prelomnim trenucima za naš narod i državu potrebno je narodno jedinstvo i stabilnost, i pozivam sve političke stranke da stanu iza ovakve politike Vučića. Što se tiče mene lično i Socijalističke partije Srbije, kao i uvek stojimo čvrsto u podršci predsedniku Vučiću, za očuvanje mira i zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa", rekao je Dačić za Tanjug.Slične vesti

Hil: Moguć dogovor SAD i Srbije o strateškom partnerstvu

15 Oct 2022, 9:15

Dogovor o strateškom partnerstvu SAD i Srbije moguć je u budućnosti, izjavio je američki ambasador u Beogradu Kristofer…

Milivojević: Pitanje KiM podignuto na najviši mogući nivo

21 Sep 2022, 10:30

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je još uvek najznačajniji forum na kome počiva međunarodni poredak, rekao je bivši…

Još jedan dinamičan dan srpske diplomatije u Njujorku

21 Sep 2022, 9:42

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je, u okviru aktivnosti tokom drugog dana učešća na 77. zasedanju Generalne…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Servisne informacijeCane Babović II iIII deo bez vode

JKP Vodovod i kanalizacija, Požarevac obaveštava da zbog radova na mreži od 12:00 do…

30 Nov 2022, 12:00

ZdravljeJapan je zemlja stogodišnjaka

Tajna je u ishrani bogatoj jodom        Stanovnici zemlje izlazećeg sunca imaju…

30 Nov 2022, 11:03

DruštvoPredstavnici turističkih agencije…

Predstavnici turističkih agencija iz regiona tokom proteklog vikenda boravili na Zlatiboru…

30 Nov 2022, 10:32

Kursna lista