ČETVRTI TRKAČKI DAN NA POŽAREVAČKOM HIPODROMU
   8 Aug 2019, 11:23    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


ČETVRTI TRKAČKI DAN NA POŽAREVAČKOM HIPODROMU

Konjičko društvo „Knez Mihailo“ iz Požarevca, u nedelju 11. avgusta, na gradskom hipodromu,  organizuje četvrti trkački dan  u ovogodišnjoj sezoni.
 
U okviru ovog trkačkog dana održaće se sedam trka, i to četiri kasačke i tri galopske trke, kao i kvalifikaciono takmičenje za Ljubičevski konjički višeboj.
 
Glavna trka dna je galopska trka "Pehar Predsednika Republike". U pitanju je Grup 1 nadmetanje za sva grla engleske punokrvne rase od tri godine i starija na distanci dugoj 2.400 metara, sa nagradnim fondom od 800.000 dinara. Ova trka je kategorisana kao trka od "posebnog znčaja" i po drugi put biće održana na požarevačkom hipodromu. U trku je upisano sedam grla, a o kvalitetu upisanih grla govori i činjenica da će u trci startovati dva osvajača srpskog galopskog derbija, i to grla First Thought (GB) osvajač " 97. Srpskog galopskog derbija" i Jaafy (IRE) osvajač "94. Srpskog galopskog derbija". Požarevačka publika imaće prilike da ponovo vidi i grla Rhett Butler (IRE) osvajača galopske trke "Kup Ljubičeva", kao i grlo Lullaby (GER) osvajačicu galopske trke "Tina". Programom trka predviđene su još dve galopske trke, i to galopska trka "Đeneral Ilija Gojković" (Handikap III) za sva grla od tri godine i starija na distnci dugoj 1.300 metara u koju je upisano 12 grla i galopska trka "Knez Mihailo" (Kategorija I) za svagrla od tri godine i starija na distanci dugoj 1.600 metara u koju je upisano 9 grla.
 
Što se tiče kasačkih trka, najkvalitetnija je trka pod nazivom "Požarevac" tzv. "brza partija" za grla domaćeg i stranog odgoja, u koju je upisao 9 grla. Na osnovu ostvarenih rezultata, može se reći da su favoriti u ovoj trci grla Zilence i Rite on Win. Pored ove, održaće se još tri kasačke trke, i to: kasačka trka "Morava" za grla domaćeg odgoja sa zaradom do 500 bodova, kasačka trka "Braničevo" za grla domaćeg odgoja sa zaradom do 1500 bodova i kasačka trka "Stig" za grla domaćeg i stranog odgoja sa zaradom do 4000 bodova. Sve kasačke trke biće održane na distanci dugoj 1600 metara.

U okviru ovog trkačkog dana održaće se i kvalifikaciono takmičenje u Ljubičevskom konjičkom višeboju. Za ovo takmičenje je prijavljeno 13 takmičara, a 10 najuspešnijih ostvariće pravo da se takmiče u polufinalnom takmičenju koje će se održati u okviru 56. Ljubičevskih konjičkih igara.
 
Trkački dan održava se pod pokroviteljstvom Grada Požarevca.
 
Početak programa je u 15,00 časova. Ulaz je slobodan.Slične vesti

KONJIČKE TRKE I IZLOŽBA SITNIH ŽIVOTINJA NA TODOROVU SUBOTU U KASIDOLU

7 Mar 2020, 15:05

NA HIPODROMU U KASIDOLU  ODRŽANE SU  TRADICIONALNE KONJIČKE TRKE KOJE SE ODRŽAVAJU  DUŽE OD 100 GODINA NA…

KONJI JURE HIPODROMOM POŽAREVCA

12 Aug 2019, 14:19

NA POŽAREVAČKOM HIPODROMU ODRŽANE SU KONJIČKE TRKE, A VIŠEBOJ JE DISCIPLINA KOJOM SU SE KVALIFIKOVALI TAKMIČARI ZA…

U SIRAKOVU ODRZANA PRVA FIJAKERIJADA

21 May 2019, 15:19

Ljubitelji konja i fijakera okupili se, prvi put u selu Sirakovu ,u opštini Veliko Gradište, na Prvu manifestaciji…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOBELEŽENA 21. GODIŠNJICA OD POGIBIJE…

POVODOM 21 GODINE OD POGIBIJE BIVŠEG KOMANDANTA RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I PROTIV VAZDUŠNE…

1 Jun 2020, 13:36

DruštvoGOLUBAC ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA…

U prošloj godini u Golubac je boravilo oko 90 brodova-kruzera,a ove godine ima najave…

1 Jun 2020, 13:35

DruštvoPOČETAK LETNJE KAMPANJE DOBROVOLJNOG…

CRVENI KRST POŽAREVAC ORGANIZOVAO JE  AKCIJU DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U SARADNJI SA…

1 Jun 2020, 13:34

Kursna lista