Četvrti Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2023
   24 Jan 2023, 10:18    Beograd    agronews, agenda    Elena Marjanović


Četvrti Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2023

Od 26. do 28. januara na Beogradskom sajmu se održava četvrti po redu Agro Belgrade 2023, vodeći regionalni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva
 

Događaj će okupiti domaće i regionalne proizvođače, stručnjake, pružaoce usluga, proizvođače opreme, distributere i druge predstavnike industrije. Agro Belgrade 2023 se organizuje uz podršku projekta ”Velika mala privreda” koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA, Ministarstvo poljoprivrede, Sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda i NALED, dok je zemlja partner Kraljevina Holandija.


Događaj će 26. januara svečano otvoriti ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, dok će pored nje govoriti i gradonačelnik grada Beograda Aleksandar Šapić, ambasador SAD-a u Srbiji Kristofer Hil, ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Joost Reintjes, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Vladimir Joković.


Na sajmu učestvuje više od 500 izlagača iz regiona i sveta, a sam izložbeni prostor zauzima 30.000m2. Među glavnim izlagačima su proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova, sistemi za navodnjavanje, sistemi protivgradne zaštite, rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.


Tokom sva tri dana sajma održaće se serija panel diskusija sa temama ključnim za industriju voća, povrća i vina, kao što su perspektive tržišta u 2023. godini, prilagođavanje uticaju klimatskih promena, radna snaga, digitalizacija, finansiranje, transport, kao i mnoge druge. O njima će govoriti više od 20 predstavnika domaćih i stranih kompanija, institucija i organizacija relevantnih u oblastima voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva.



Slične vesti

Turistička ponuda Zlatibora na 4. Međunarodnom sajmu turizma "Banja Luka 2024"

2 Mar 2024, 10:06

Turistička organizacija Zlatibor nastavlja sa promocijama gde sadržaje najposećenije srpske planine predstavlja na 4. Međunarodnom…

Požarevac i Veliko Gradište na 45. Sajmu turizma u Beogradu

23 Feb 2024, 13:28

Turistička organizacija Grada Požarevca uspešno je predstavila svoju ponudu na 45. Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu.

Otvoren Sajam turizma; Vučić: Rekordni broj stranih gostiju u 2023. godini

22 Feb 2024, 10:20

Avantura počinje ovde, slogan je 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu koji je ove godine okupio više od 400…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista