Centar za kulturu u Kučevu uspešno realizovao projekat Moje leto
   26 Sep 2023, 14:32    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Centar za kulturu u Kučevu uspešno realizovao projekat Moje leto

Centar za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu u saradnji sa Sportskim savezom,Turističkom organizacijom i Narodnom bibliotekom ,,Nikola Sikimić Maksim’’uspešno je realizovao projekat ,,Moje leto’’ posvećeno najmlađoj populaciji u ovom gradu na Peku.

           -Svako je svoje sadržaje prezentovao deci,moram da kažem i da pohvalim našu Biblioteku kao i direktorku koji su svojom kreativnošću izveli taj projekat.MI smo svakog ponedeljka za decu prikazivali crtane filmove,pa su mališani našeg grada uživali,ističe direktorka Centra za kulturu,Marija Kecman.   

 (Marija Kocić,direktorka Centra za kulturu ,,Dragan Kecman''Kučevo)
       Do kraja ove godine u planu je održavanje raznih kulturnih aktivnosti,kreće sa radom školica glume,predstoje pozoršne predstave,obeležavanje dečje nededelje i početak realizacije projekta ,,Velikani Kučeva’’.
        -U sredu,27-septembra kreće sa radom ,,Školica glume’’ i nadam se da će se prijaviti dosta dece uzrasta od 7 do 14 godina,tako da ćemo u našoj ustanovi pored postojećeg amataerskog pozorišta imati i malu pozorišnu scenu.U goste nam dolazi 30.septembra pozorište iz Petrovca na Mlavi sa svojom predstavom ,,Putujuće pozorište Topalović’’i pozivam našeg sugrađane da ovu predstavu onavezno odledaju. Predstoji nam obeležavanje dečje nedelje u saradnji sa Osnovnim školama i vtićem uz podršku Lokalne samouprave. Planirane su dečje pozotišne predstave,maskembal i druge aktivnosti,a 11.oktobra krećemo sa realizacijom projekta ,,Velikani Kučeva’’ održavanjem muzičkih festivala i koncertom orkestra  majstora trube Bojana Krstića. U okviru likovne umetnosti u pklanu je otvaranje još četiri izložbe slika izabrane na osnovnu javnog konkursa kao i veoma značajna izložba za naš grad našeg sugrađanina Petra Anđelkovića,naglasila je Kocić.

(Amatersko pozorište Centra za kulturu ,,Dragan Kecman'' Kučevo) 

      
Pored ovih manifestacija,izložbi i pozorišnih predstava u ovoj kulturnoj ustanovi održavaju se i redovne aktivnosti.

(Folklorni ansambl Centra za kulturu ,,Dragan Kecman'' Kučevo)     
   Naše amatersko pozorište sprema novu pozorišnu predstavu,tu je i naš folklorni ansambl i folklorna grupa u Rabrovu koji će nastupiti u oktobru na Oplenačkoj berbi. Dakle,radimo punom parom i nadam se da su naši sugrađani zadovoljni,dodala je direktorka Marija Kocić.

(Velikani Kučeva)
Kučevo je oduvek važilo za podneblje dobrih, vrednih i izuzetno umetnički nadarenih ljudi koji su negovali svoje običaje,kulturu I tradiciju. Teško bi bilo nabrojati sve one koji su u najrazličitijim umetničkim granama dostizali najviše vrhunce prenoseći tako, na sopstven način, ono najlepše iz same biti postojanja žitelja ovog kraja. Centar za kulturu ,,Dragan Kecman’’od svog osnivanja 1981. godine, nosilac je svih kulturnih dešavanja u gradu i na području opštine Kučevo.Slične vesti

Vlada formirala Radnu grupu za unapređenje položaja zaposlenih u ustanovama kulture

23 Feb 2024, 10:42

Na predlog ministarke kulture Maje Gojković, Vlada Republike Srbije donela je Odluku o formiranju Radne grupe za unapređenje…

Dodeljene Povelje kulture zaslužnim građanima

5 Dec 2023, 11:39

Kulturno-prosvetna zajednica Požarevca organizovala je svečanost u Gradskom zdanju gde su dodeljene povelje kulture najistaknutijim…

Poznati dobitnici nagrade Povelja kulture za 2023. godinu

4 Dec 2023, 13:36

Ovogodišnji dobitnici nagrade Povelja kulture za 2023. godinu su Slavomir Bata Radovanović, magistar tehnologije,…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaTREČA SEDNICA SO KUČEVO-Javno…

Na trečoj sednici Skupštine opštine u Kučevu odbornici su razgovarali I donosili…

17 May 2024, 22:32

DruštvoDan Predškolske ustanove "Ljubica…

Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” Požarevac obeležila je dan ustanove.…

17 May 2024, 14:22

ZdravljeU nedelju 19. maja preventivni…

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u Velikom Gradištu…

17 May 2024, 12:40

Kursna lista